Je krijgt zoveel op jouw bordje als je aankunt… Blogster Marloes vraagt zich af of dit wel klopt

| , ,

Ze zeggen wel eens, je krijgt wat je aankunt. Ik weet het niet. Ik denk heel vaak, dit is het, meer kan ik niet meer aan. En dan tóch, komt er nog wat op m’n pad.

Mijn kinderen hebben allebei een medisch probleem. Mijn vriend en ik zeggen weleens: “We maken mooie en slimme kinderen, maar medisch zitten ze niet helemaal lekker in elkaar.” Onze dochter is geboren met een afwijking in haar luchtpijp en stembanden. Na zo’n tien operaties, in binnen- en buitenland, veel nachtelijke kroep aanvallen en vaak benauwd, zijn we er nog niet. Hoeveel operaties er nog gaan volgen is niet te zeggen. Onze zoon kreeg zijn eerste epileptische aanval met zeven maanden. Nu hij drie jaar is, durven we te zeggen dat die voorbij zijn. Maar het afwijkende gen dat na onderzoek gevonden is, kan nog voor een bewegingsstoornis zorgen. Wanneer en hoeveel? Ook niks over te zeggen. We zijn gewend altijd goed op te letten. We hebben een medicijnkast waar menig junk jaloers op is en we zijn in staat om midden in de nacht medische hulp te verlenen op welk vlak dan ook. Ik heb zeker al tien keer in een ambulance gezeten met een kind en al 100 nachten in een ziekenhuis gelegen naast een kinderbedje.

Het werd eindelijk weer een beetje rustig. We hadden het ergste gehad, dachten we. Tot vorige week. De arts van het consultatiebureau wist het niet zeker en haalde een collega erbij. Ja. Er was een onregelmatigheid te horen in het hart van onze zoon. We moesten maar een afspraak maken bij het ziekenhuis. Gelukkig konden we de volgende dag terecht. En ook deze keer gingen wij weer in de overlevingsstand. Je zou bijna zeggen dat we er gewend aan raken. Weer het ziekenhuis, weer een arts, weer zorgen en onzekerheid. Ja, de kinderarts hoorde het ook. Toch maar een verwijzing naar de kindercardioloog in het WKZ. Daar gaan we weer. Het hoeft niet erg te zijn. Er zijn meer kinderen die zoiets hebben. Maar ik ben er wel klaar mee. Hoeveel kan een moeder aan? Nou blijkbaar heel veel, want dit doen we ook gewoon weer. Ook dit kunnen we weer aan. Alles komt altijd goed.

MARLOES (klik hier voor haar Instagram)

1 gedachte over “Je krijgt zoveel op jouw bordje als je aankunt… Blogster Marloes vraagt zich af of dit wel klopt”

Plaats een reactie