7 dingen die je niet meer kunt doen met een baby

| , ,

1. Slapen

Met stip op nummer één. Als je net een baby hebt, zal je het vast wel weten en als je zwanger bent zal je het van iedereen wel horen. En helaas is het waar. Je zult nooit meer zo lekker, uitgebreid en lang kunnen slapen als dat je deed zonder kind(eren). Maar je neemt alles voor lief natuurlijk (na even 100x vloeken in je hoofd midden in de nacht). Wallen zijn in de mode, laten we er massaal een trend van maken.

2. Eten

De baby gaat voor alles. Als jij honger hebt en de baby ook, wie krijgt dan als eerst eten? Juist, de baby. En met een beetje pech ben je een uur bezig of langer. Er komt geen boertje uit, baby poept of spuugt alles onder, baby valt in slaap op jou dus je vindt het zielig om hem of haar weg te leggen en ga zo maar door. Snel even wat naar binnen proppen is dan de oplossing, alles wat binnen handbereik ligt is voldoende. Pepernoten om 10 uur ‘s ochtends? Maakt niet uit, lekker makkelijk en het is eten. En je avondeten normaal nuttigen? Onze baby presteert het keer op keer en het maakt niet uit of we vroeg of laat eten, een huiluurtje te hebben. Dat is niet alleen bij ons zo, ik hoor meer ouders daarover. En dan heb ik het nog niet over koken gehad. Koken in etappes is de nieuwe hit. Als je denkt dat je baby slaapt, wacht maar totdat je het vlees in de pan hebt gedaan.

3. Het huishouden

Welk huishouden? ALS je een momentje hebt voor jezelf, denk dan maar niet dat het bij je opkomt om even lekker het huis te gaan schoonmaken. Je stofzuigt pas even snel voordat visite komt OF wanneer je stof pluizen ziet op de grond en denkt: ‘Oja, dat gaat ook zijn eigen leven leiden’. De was in de wasmachine en droger gooien is vrij makkelijk, maar opvouwen is dan weer een heel ander verhaal.

4. Voor jezelf zorgen

De baby gaat voor. Altijd. Vergeet jezelf maar. Je bent een moeder, dus boeie hoe je eruit ziet?! Nee, grapje natuurlijk. Je bent al blij als je even snel kan douchen en je wenkbrauwen kan doen of mascara op kan knallen. Maar zoals vroeger een half uur onder de douche staan, uitgebreid soppen, scheren en zingen? Ho maar, je draait iedere minuut de douche even uit om te horen of de baby nog stil is.

5. Spontaan even weg

Het kan, het kan zeker.. maaaaarrrr dan wel een uur later en met een ‘alvast sorry als ik te laat kom’. MAAR, het liefst weten wij mama’s het een paar dagen van te voren, zodat je je bij het opstaan al kan opschieten en plannen met de baby. Baby’s vallen niet te plannen, om ze te maken niet en in reallife niet. En dat jij haast hebt, dat voelen ze. Ze werken ALTIJD tegen. Dus act normal, blijf gewoon ademen en laat niet zien dat je weggaat. De baby neem je natuurlijk wel mee.

6. Boodschappen doen

Als je niet dichtbij een supermarkt of het centrum woont, moet de kinderwagen mee voor de baby of je moet je kindje dragen, dat kan ook natuurlijk. De kinderwagen in en uit de auto doen is een gedoe in je eentje! Jeetjemina. Die krengen zijn ook nog eens zwaar en willen niet altijd uitklappen of weet ik veel wat. Dus struggle, rood hoofd en misschien wel een baby die ongeduldig wordt. Eenmaal in de supermarkt kan je nu niet meer zo uitgebreid boodschappen doen als vroeger. Geen twee volle tassen meer sjouwen naar je auto, want waar laat je de baby dan?! Dus je doet hooguit één volle tas of gewoon kleine boodschappen en de zware dingen bestel je online wel en laat je thuisbezorgen (wat een uitkomst is dat).

7. Shoppen

Uren in de stad slenteren, winkel in winkel uit, nee dat gaat nu anders. Je gaat pas van huis als je baby een flesje heeft gehad en neemt natuurlijk ook voedingen mee. Want ook al ben je van plan om vóór de volgende voeding weer thuis te zijn, zal je net zien dat de baby een uur eerder bedenkt dat het trek heeft. Manoeuvreren in winkels is nog een hele uitdaging met een kinderwagen. Denk je ergens tussen te passen, think twise. Mensen die niet aan de kant gaan als je er langs wilt? Think twise, hoe lief je ook lacht, sommige mensen hebben geen hart en boeit het niet dat jij er niet langs kan met de kinderwagen. Let op: snauwen mag dan zeker. En als je hoopt dat de baby de hele shopsessie wel slaapt, think twise. Ik heb laatst nog met een huilende baby in mijn armen staan wiegen totdat ze sliep, IN DE ACTION. En oja, het is ook zo leuk wanneer de baby besluit dat het honger heeft en wel NU. Lichte paniek bij jou, want een speentje werkt dan niet meer. Je gaat op zoek naar een tentje om de borst of de fles te kunnen geven. Nou maak maar eens een flesje op juiste temperatuur als je baby krijst en iedereen kijkt naar jou. En ze kijken naar jou vol medelijden OF vol afschuw, laatste groep mensen heeft geen hart. Let op: ook hier mag je snauwen. En na het voeden koop je gewoon wat extra’s omdat je vindt dat je dat wel verdient en dat doe je ook.

Al met al kan je natuurlijk alles nog doen als je een baby hebt, maar dan vaak wel met mate. Je wilde graag een baby, dus je doet alles voor de baby. Nou, bijna alles dan. Zolang het niet ten koste gaat van jezelf, doe je het goed. En ja, soms is het zwaar, dat weet ik zeker, maar je bent niet alleen.

REBECCA (klik hier voor haar Instagram)

Plaats een reactie