Dit is een boodschap aan alle opa’s en oma’s

| , ,

Lieve opa’s en oma’s,

Allereerst moeten we ons excuus aanbieden. Echt? Ja, echt! We zeggen niet vaak genoeg hoe blij we met jullie zijn. En dat is eigenlijk helemaal niet aardig. Dus deze brief is voor jullie.

Het eerste waarom jullie een pluim verdienen is dat onze kinderen altijd de onverdeelde aandacht van jullie krijgen. Jullie luisteren vol aandacht naar alles wat ze te vertellen hebben en vinden alles prachtig wat ze aan jullie laten zien. Van zelfgemaakte tekeningen tot het nieuwste Lego. En of ze niet genoeg speelgoed hebben, nemen jullie geregeld een hele tas vol met spelletjes en knutselboekjes mee. Entertainment gegarandeerd.

Daarnaast nemen jullie de kids regelmatig mee op allerlei leuke avonturen door heel Nederland. Een speurtocht van Dikkie Dik op Paleis Soestdijk, het Nijntje Museum, Sprookjeswonderland in Enkhuizen, een leuke kinderfilm in de plaatselijke bioscoop. Maar ook voor een tentoonstelling van Jip en Janneke draaien jullie je hand niet om. Super dat jullie de kinderen laten zien dat er van alles te doen voor iedere leeftijd.

De meeste van jullie hebben een huisdier. Een hond, kat, kanarie, vissen, papegaai, you name it. De belangrijke les waarin de kids leren hoe je voor een dier moet zorgen leren ze van jullie. Heel fijn, want wij hebben amper tijd om het huishouden draaiende te houden, laat staan voor een huisdier te zorgen.

Natuurlijk zorgen jullie ook regelmatig voor een kleine verrassing, want er is altijd een reden om een feestje te vieren. Een goed rapport, Kinderboekenweek of een souvenir van vakantie, jullie vinden altijd wel een gelegenheid om de kinderen te verrassen. En dat weten ze als geen ander.

Wanneer de kids komen logeren worden ze altijd in de watten gelegd. Jus d’ orange, lekkere broodjes, chips, toastjes, limonade en oma’s gehaktballen. Jullie weten wat lekker is en het smaakt altijd beter dan thuis.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de oneindige hoeveelheid liedjes die jullie kennen. Wij zijn echt de helft vergeten van alle liedjes die we ooit geleerd hebben op de basisschool, maar jullie frissen ons geheugen weer op.

Maar niet alleen de kids zijn heel erg blij met jullie, wij ook. Jullie kunnen (bijna) altijd bijspringen. In geval van ziekte, overwerk of onverwachte oppasproblemen trekken jullie je superhelden cape aan en komen direct onze kant op.

Daarnaast zorgen jullie er ook voor dat wij ook af en toe tijd voor elkaar hebben. En geloof ons, dat is echt heel erg fijn. In de race van elke dag is het echt nodig dat wij af en toe samen iets leuks gaan doen en even geen ouders hoeven zijn. Jullie zorgen ervoor dat wij echt even tijd voor elkaar hebben en ons geen zorgen hoeven maken of alles wel goed gaat met de kleintjes.

En waar wij ook heel erg blij mee zijn is de hulp met allerlei kleine klusjes in huis waar wij niet aan toe komen. Of laten we eerlijk zijn, waarvan we niet weten hoe het moet (ja, echt). Een buitenlamp ophangen, een fietsband plakken, een dakpan vastmaken, een kookplaat aansluiten. Het is wel duidelijk dat niet alle vaders van nu dit soort kennis in huis hebben, dus bij ons hoor je geregeld de uitspraak: “Opa kan alles maken.”

Tenslotte denken wij aan het luisterend oor wat jullie bieden wanneer we het even allemaal niet weten. We doen ook maar wat en het is soms zo fijn om even van gedachten te kunnen wisselen met iemand die het allemaal al een keer heeft meegemaakt. 

Eerlijk gezegd is dit maar een fractie van alle dingen waar wij dankbaar voor zijn en dat zeggen we niet vaak genoeg tegen jullie. Dus vanuit de grond van ons hart, dank jullie wel! Wij zouden niet weten wat we zonder jullie zouden moeten.

Wij houden van jullie oma’s en opa’ s!

X NATASJA (klik hier voor haar instagram)

Plaats een reactie