Zet jij jouw kind wel of niet op social media? Mama Annemieke geeft haar mening

| , ,

Waar ik met Levi (inmiddels drie jaar) nooit bij stil stond, zette mij wel aan het denken aan het eind van mijn zwangerschap van Xavi. We waren verhuisd en ik vond het leuk om wat styling fotos te maken en te delen. Ik vond het leuk om van mijn feed één stijl te maken en een mooi overzicht te creëeren. Maar wat doe ik als de baby wordt geboren? Ga ik zijn foto’s dan plaatsen? Zet ik mijn profiel van persoonlijk op openbaar? Diep in mijn hart wist ik het wel ik wilde, namelijk het met iedereen delen. Het mooiste wat er is zijn mijn twee kinderen. Mijn trots en dierbaarste bezit! Maar doe ik er wel goed aan? Wat zijn alle voor en tegens van je kind op social media zetten? Wat kan het voor kwaad? Je hoort de laatste tijd veel over de gevolgen van het plaatsen van je foto’s. Maar toch had ik al snel een besluit genomen (natuurlijk in overleg met mijn man): ik vond het leuk om mijn kids te gaan posten op mijn feed. Op dit moment voelt het goed. Misschien verandert het nog. Maar dat zien we dan wel weer. Voor nu sta ik achter mijn keuze en vind ik het onwijs leuk om alles te delen met jullie.

Maar er is één grote maar… Wanneer de kids absoluut geen zin hebben om op de foto te gaan, doe ik dit ook niet. En het fotograferen zal ook nooit boven mijn familie, vrienden en collegas komen te staan. Hiermee bedoel ik dat social media erg leuk is, maar dit nooit een overhand zal nemen op mijn echte leven. Dat wil ik eigenlijk iedereen meegeven. Wanneer er geen tijd is voor een foto of een tekst, dan is dat maar zo.

Zo gezegd zo gedaan. Ik ben veel in contact gekomen met allemaal leuke mama accountjes. Het is zo leuk om lekker gezellig te kletsen over herkenbare onderwerpen. Leuk om via Instagram nieuwe mensen te ontmoeten en je inspiratie vanuit Instagram te halen. Vaak kreeg ik de vraag waar ik toch al de kleertjes van de jongens kocht. Enorm leuk vond ik dat, aangezien ik enorm fan ben van alle instashopjes die je tegenwoordig hebt en ik een mama ben die heel veel van shoppen houdt. Ook voor mezelf, maar wanneer je kinderen er leuk uitzien word ik nog vrolijker! Ik vind het leuk om net even wat anders aan te trekken bij mijn kids. Of juist die leuke mix en match met de bekende ketens! Ik heb dan ook heel veel verschillende stylen: stoer, klassiek en lief. Al snel werd me gevraagd foto’s te gaan maken voor Instagram accountjes (brandreppen). Eerst kende ik het nog helemaal niet. Dit is nu iets wat ik wekelijks doe en we beleven er veel plezier aan! We zijn nu brandreps van veel verschillende shops. De vraag kwam opnieuw in mijn hoofd: “Doe ik hier goed aan? Kan het kwaad?” Tot op de dag van vandaag denk ik dat dit zeker moet kunnen. Maar ik ben ook reuze benieuwd hoe jullie erover denken? Wat doen jullie wel en niet?

Natuurlijk denk ik erover na hoe ik mijn kind op de foto zet en wat ik voor informatie over ze plaats. Ik weet ook zeker dat er mensen zijn die zeggen dat dit absoluut niet kan hoe ik dit doe op mijn Instagramaccount. En nog even een duidelijke boodschap voor iedereen: alle mama’s en papa’s zijn perfect ongeacht ze wel of niet op social media staan. Denk niet dat de mama’s die hun foto’s en verhalen op internet delen alleen maar een groot succes zijn, want ook die mama’s hebben hun strugles en problemen die soms niet gedeeld worden op Instagram. Iedereen is perfect op zijn eigen manier ongeacht het aantal volgers op Instagram, ongeacht of je wel of niet alles op je feed post. Luister naar je eigen moedergevoel. Ik hoor graag hoe jullie denken over social media en het posten van foto’s van je kinderen.

ANNEMIEKE

Plaats een reactie