Heb jij ook altijd zoveel troep bij je? Kijk mee in de mombag van Laurien en Natasja

| , ,

Sleep jij ook altijd zoveel rotzooi met je mee elke dag? Wij van Kids en Kurken hebben twee van onze blogsters gevraagd om de inhoud van hun tas met ons te delen. Kijk je mee?

Sinds er kids in mijn leven zijn, kan ik niet zonder mijn mom bag, maar een echte luiertas? Die heb ik nooit gehad. Liever gooi ik alles wat we on the go nodig hebben in m’n shopper. Die is lekker groot, dus past er veel in. Al heeft dat soms ook z’n nadelen, want sleutels vind je er niet meer terug…

Dit zit er altijd in:

1. Natuurlijk zit er een verschoonmat in, inclusief luiers (meestal, als ik van tevoren gecheckt heb of er nog genoeg in zitten), babydoekjes (ook te gebruiken voor vieze toeten), diaper cream, gentle cream voor droge plekjes, gezichtje en haartjes en luierzakjes. Een stapel altijd handige hydrofiele doeken en een reserve speen.

2. Altijd een setje schone kleren voor de boys. Lev (3 jaar) wil nog wel eens door de plassen rennen. Ongelukjes als: ‘Ik was niet snel genoeg mama!’ net voor hij op de wc gaat zitten, komen ook nog wel eens voor. En voor Pom (7 maanden) is het gewoon handig, want ja: knoeien, spugen en ga zo maar door.

3. Een tasje met daarin een melkpoeder torentje (gevuld, dat vergeet ik nooit gelukkig), een fles (die wil nog wel eens thuis blijven liggen), soms een thermoskan met gekookt water en een fles met koud water (altijd handig). Een bakje met zelfgemaakt fruit- of groentehapje en een lepeltje. Appels voor Lev, die eet altijd en overal appels.

4. M’n handtas met daarin mijn iPhone, portemonnee, telefoon, sleutels, balsem voor alles, zakdoekjes, haarelastiekje, pepermuntjes, een spiegeltje, lippenstift en een dadelreep (in het geval van ‘weer eens vergeten te ontbijten’), een pen, nagelvijl en handcrème.

5. M’n draagzak.

Dit zit er soms in:

Thermosbeker met havermelk latte, afhankelijk van waar we heen gaan: een dekentje, mijn laptop met oplader, iPhone oplader, speeltjes.

LAURIEN


De tijd voor een echte mommy bag is voor mij een beetje verleden tijd. Ik heb een paar maanden geleden een kleinere tas aangeschaft, want mijn vorige tas was een shopper en daar was ik om de haverklap iets kwijt en ik zeulde me een breuk elke dag. Mijn kids zijn 5 en 7 jaar, dus eigenlijk heb ik alleen nog als we een dagje weg gaan of iets dergelijks iets bij me wat een beetje op een mommy bag lijkt. Maar de laatste maanden vind je meestal de volgende items in mijn tas:

 1. Zakdoeken of vochtige doekjes.
  Dit is echt onmisbaar voor iedere moeder, of eigenlijk voor iedere vrouw!

 2. Lenzenvloeistof.
  Ik draag harde contactlenzen en wanneer ik moe ben, in een rokerige ruimte ben of wanneer ik de hele dag naar een computerscherm heb gekeken, krijg ik altijd last van mijn lenzen. Deze vloeistof is echt een life saver voor mij.

 3. Portemonnee met tig pasjes erin.
  En dan bedoel ik echt tig. Van bankpasjes tot een BHV (bedrijfs hulpverleners pas), you name it. Ik heb het. Geld zit er jammer genoeg niet zo vaak in.

 4. Sleutels van mijn werk.
  Ja, anders kan ik niet naar binnen in de ochtend en dat zouden we niet willen, toch?

 5. Oordopjes.
  Voor muziek luisteren en conference calls doen met collega’s.

 6. Mijn gin tonic lippenbalsem.
  Ik heb een paar vriendinnen waar ik een diepe liefde voor Gin Tonic mee deel. En dit perfecte kado kreeg ik van één van hen.

 7. Spiegeltje.
  Dit heeft toch ook iedere vrouw in haar tas?

 8. Theezakjes.
  Dit ligt dan misschien wat minder voor de hand. Maar eerlijk gezegd ben ik nogal een pietlut met thee en vind ik de meeste thee op mij werk niet lekker.

 9. Kauwgom.
  Tja, ligt voor de hand, toch?

 10. Sleutels van thuis.
  Ook iets wat iedereen in zijn tas heeft. Bij mij is het alleen meer een lus met accessoires en twee verdwaalde sleutels dan een sleutelbos met een sleutelhanger.

 11. Luchtje.
  Een luchtje in een roller, superchili om mee te nemen!

 12. Tampons.
  Voor onverwachte verrassingen.

 13. Lippenstift.
  Ook voor onverwachte verrassingen.

 14. Zuigertje voor mijn harde lenzen.
  Naast droge en geïrriteerde ogen gebeurt het ook nog wel eens dat er een stofje of haartje in mijn ogen schiet. Dan heb ik deze echt nodig om snel mijn lenzen uit mijn oog te kunnen halen.

 15. Tover-crème.
  Ik zal de naam niet noemen, maar deze tover-crème zit ALTIJD in mijn tas. Naast dat ik het een hele fijne creme vind voor droge plekjes, gebarsten lippen, kleine wondjes en ga zo maar door, zijn mijn kinderen er ook heilig van overtuigd dat deze crème echt wonderen verricht.

 16. Aspirientjes.
  Ook altijd in mijn tas, just in case.

 17. Elastiekjes en haarspeldjes.
  Hieraan kun je zien dat ik een dochter heb. Op de meest onverwachte momenten verzint ze dat ze ineens een staartje, vlechtje of een speldje in haar haar wil. En wee je gebeente als je dan niets bij je hebt. Dat heb je de poppen aan het dansen.

 18. Gelukspoppetje.
  Eerlijk gezegd weet ik niet eens meer hoe ik ooit aan dit poppetje gekomen ben., maar deze zit altijd in mijn tas. Ik ben heus niet bijgelovig, maar stiekem toch heus wel een beetje.

En, wat zit er bij jou in je tas? Deel het met ons.

NATASJA

Plaats een reactie