Founder Laura laat haar zwangere naakte lijf compleet zien, dit is motherhood!

| , ,

Zwanger zijn is heel bijzonder. Bij Nikki heeft het jaren geduurd totdat het zover was. Het is bij de laatst IUI-poging gelukt. Met 29 weken is ze prematuur ter wereld gekomen. Eigenlijk wilde ik graag een zwangerschapsshoot plannen, maar dat lukte dus niet meer. Bij mijn volgende kindje heb ik wel zwangerschapsfoto’s kunnen maken. En bij het derde kindje wilde ik graag bevallingsfoto’s. Maar bij de vierde zou ik het totaal anders doen. Geen foto’s. Maar iets echters, iets tastbaarders. Ik wilde een echt (niets bijgeschaafd) beeld van mijn zwangere lijf! Want jemig, wat had  ik een buik (en borsten)! Ik ben zelf maar 1.63 meter en waggelde met moeite over straat. Hoe vaak heb ik met 36 weken wel niet te horen gekregen “Jij staat op springen zeker?” of “Zijn het er geen twee?”. Ook had ik mooie volle ronde borsten. Dit wilde ik vastleggen. Ik wilde mijn lichamelijk prestatie showen. Mijn hele zwangerschapsverhaal samengevat in één beeld. Fantastisch! Gelukkig heb ik trouwens met dit termijn een beeld laten maken, want iets later, met 37 weken, ben ik bevallen. En wat ben ik blij met dit beeld. Want weet je, de zwangere buik is zo verdwenen. Langzaam vergeet je hoe groot het was. Preuts ben ik niet. Van mij mag het beeld gewoon op de eettafel staan. Of bij deze, heel het internet overgaan! Een ode aan motherhood. Applaus voor het vrouwenlijf.

Het was best even spannend, helemaal in vol ornaat naakt staan voor een vreemde. Maar Marije stelt je echt op je gemak en zoekt met jou de mooiste houding. En het is uiteraard allemaal voor een goed doel: jouw lijf als beeld. Als jouw houding is gevonden, moet je proberen wat tellen stil te staan, zodat jouw lijf helemaal gescand kan worden. Na alle scans, maakt de computer er een 3d computerbeeld van. Je kan uit verschillende materialen kiezen voor jouw beeld. En dat is nog best lastig. Ik vind een kek kleurtje in kunststof leuk, maar de stonelook ook waanzinnig! En zal ik mét of zonder handen doen? Het kan trouwens ook met jouw eigen hoofd of juist zonder. Dat laatste maakt het wat anoniemer. Pfff, er zijn zoveel opties! Over de prijzen heeft Bellyprint goed nagedacht. Voor een kleine prijs kan je al een beeldje van kunststof voor jezelf aanschaffen. Wil je wat meer uitgeven? Dat kan ook, dan kan je jouw beeld bijvoorbeeld veredelen. Als je het geld kan missen, zou ik zeker voor de goldenlook gaan!

Ik heb mijn keuze gemaakt. En ik kan er uren naar blijven kijken, het gladgepolijste stenen beeldje. Iedere ronding, elke hoek klopt. Dit was maanden het huisje voor mijn kindje Rocco. Later kan ik dit hem met trots laten zien. “Rocco, hier zat jíj in”. Het buikbeeld heb ik ook aan schoonfamilie laten zien, ja je leest het goed: Mijn schoonfamilie heeft dus eigenlijk mijn naakte lijf gezien. Maar ik was en ben er trots op. Je kan het beeld ook voor jezelf houden of juist in de slaapkamer voor jou en jouw partner. Het is hoe dan ook een kunstwerk voor in huis, waar je trots op mag zijn.

 Wil jij ook zo’n te gek beeld, kijk dan hier!

XOXO FOUNDER LAURA

Plaats een reactie