Wij gaan met onze kinderen van 5, 4 en 1 jaar oud op wereldreis! Lees je mee?!

| , ,

Al een tijdje zijn wij op zoek naar een nieuw huis. Een huis dat voldoet aan al onze wensen. Alleen wat zijn onze wensen? Ik kan zo opnoemen wat wij allemaal niet willen, maar juist waar het omgaat, het gene wat wij wel willen, lijkt niet bij ons op te komen. Wij zijn Mehenderd en Jacqueline samen met onze drie kinderen, Brendt van 5 jaar, Riley van bijna 4 jaar en Daks van 1 jaar, hebben wij er bewust voor gekozen om straks dakloos, al zou ik het liever “huisloos” willen noemen, te zijn. Wij gaan ons huis en een hoop van onze spullen verkopen om meer tijd met elkaar door te kunnen brengen. Wij gaan op WERELDREIS!

Toen wij voor de zoveelste keer de auto in stapte om een huis te bezichtigen, zongen wij samen opeens luidkeels mee met het liedje “Fast Car” van Tracy Chapman. “You got a fast car, I want a ticket to anyware, maybe we make a deal, maybe together we can get somewhere…” Wij keken elkaar in de ogen en dachten precies hetzelfde. Nu is het tijd om onze droom achterna te gaan. Zes jaar geleden, wij waren net een half jaar samen toen wij besloten om samen een maand te gaan backpacken in Indonesië. Wij hadden alleen een ticket heen en een ticket terug geboekt. Met de Lonely Planet als onze gids trokken wij een maand lang door het geweldige Indonesië. Het werd een reis om nooit te vergeten. Wat ik ook nooit meer vergeet was onze laatste avond op het strand in Bali. Wij keken naar de sterren en bespraken onze toekomstdromen. Wij fantaseerden over alle mooie landen die wij samen nog wilden gaan bezoeken. Eenmaal thuis kwam bij mij geheel onverwachts heb verlangen naar een kindje. Een kindje van ons samen. Ik voelde het verlangen vanuit mijn tenen komen, alsof mijn hart in brand stond. Precies een maand later waren wij in verwachting van onze eerste kindje. Het reizen kwam eigenlijk niet meer in ons op.

De jaren die volgden creëerde ik een vliegangst. Er gebeurde zoveel narigheid in de wereld dat ik eigenlijk geen vliegtuig meer in durfde te stappen. Achteraf waren onze autovakanties naar Italië en Frankrijk ook geweldig. Je hoeft de wereld niet over te reizen om op mooie plekken te komen. Maar wat maakt bij ons dan het verlagen zo groot dat wij de veilige werelden van onze kinderen op zijn kop willen gaan zetten? Wij zijn er samen toch wel van overtuigd dat er veel meer is dan alleen het leven wat wij op dit moment in het goed geregelde Nederland leven. Sommige dingen zijn simpel weg niet te leren uit een schoolboek. Sommige dingen moet je ervaren met je eigen ogen. De wereld heeft ons zoveel te bieden. Wij willen dat tastbaar maken voor onze zoontjes. Ieder land kent zijn eigen gebruiken en gewoontes. Het lijkt ons zo bijzonder om daar deel van uit te mogen maken. Doordat mijn man nu gewoon vijf hele dag werkt, mist hij veel van zijn gezin. Wat zou het mooi en fijn zijn om straks meer samen te kunnen zijn.

Wij zijn ons er heel goed van bewust dat de reis onze jongste zoontje Daks niet veel blijvends zal geven, hij is er simpelweg nog te klein voor om het te snappen. Wat wij hem wél mee kunnen geven, is onbetaalbaar voor ons, zijn papa, mama en zijn broers continu om hem heen. Brendt en Riley zullen al veel meer van de reis mee krijgen. Wij doen ook ons best om hun beetje bij beetje voor te bereiden op de reis die er gaat komen. Zo mochten Brendt en Riley zelf het te koop bord van ons huis ophangen. Of ik denk dat zij al snappen dat ze straks niet meer in dit huis zullen wonen? Nee, dat denk ik niet. Maar ik hoop dat straks alle kleine stukjes van de voorbereiding samen zullen vallen. Dat de puzzel compleet wordt en de reis niet als een verassing zal gaan komen.

Wij hebben bij het maken van de keuze om op wereldreis te gaan natuurlijk ook rekening gehouden met de leerplicht van Brendt. Brendt is 5 jaar en is daarmee automatisch leerplichtig. Zelf ben ik afgestudeerd onderwijsassistente en heb ik nog steeds affiniteit met het lesgeven. Wij hebben er dan ook voor gekozen om in contact te komen met de Wereldschool. De Wereldschool biedt de mogelijkheid om overal ter wereld onderwijs op afstand te geven. Zij bieden lespakketten aan en als ouder behandel je deze samen met je kind(eren). Naast moeder ben ik straks ook juf voor Brendt en later ook voor Riley. Op deze manier willen wij er voor zorgen dat Brendt geen leerachterstand gaat oplopen. De wereld rondreizen is fijn, geweldig, maar mag niet ten koste gaan van de toekomst van de jongens. Het sociale aspect wat zo belangrijk is aan school, kunnen wij als gezin natuurlijk niet geven. Ons plan is dan ook om dichtbij te bevolking te komen. Zodat Brendt, Riley en Daks straks vriendjes over de hele wereld hebben. Wij willen hun harten openen voor alles wat er op deze wereld leeft, met welke kleur of vorm dat ook mag zijn.

Op dit moment zitten wij druk in de fase van het verkopen van ons huis. Wij hebben ook al gesprekken gehad met zowel de school van Brendt als met de leerplichtambtenaar. Het is zo fijn om de bevestiging te krijgen dat wij onze jongens wat moois gaan bieden. Beide partijen staan dan ook volledig achter onze keuze. Wij zijn er ontzettend van bewust dat de leventjes van onze drie jongens volkomen gaat veranderen. Deze reis gaan wij met zijn vijven aan, mochten de kinderen niet kunnen wennen dan zullen wij daar altijd naar luisteren. Hoe mooi de wereld ook is, niets is ons mooier dan het geluk, welzijn en de gezondheid van onze drie eigen wereldwonderen!

JACQUELINE

Plaats een reactie