Krijgt blogster Rachelle een tweede kind?!

| , ,

Als je mij als klein meisje vroeg: “Wil je kinderen?” Kreeg je het antwoord: “Ja twee!” Eerst een jongetje en dan een meisje, zodat het jongetje het meisje kan beschermen later. Later werd dat: “Ja, twee als het ons gegeven is.“ Door alle verhalen om je heen van mensen waarbij het niet zo vanzelfsprekend is om kinderen te krijgen, stel je dat bij. Ook door alle verhalen die ik op het internet lees, denk ik: “Wow, we hebben hebben een gezond kind. We mogen in onze handjes knijpen.” Je gaat er toch anders in staan als je weet wat er allemaal mis kan gaan. Mijn man zei voor dat we Jax kregen dat hij vier kinderen wilde, hahahaha. Nu niet meer. Nu vindt hij één kind genoeg. Ik zou wel graag een broertje of zusje voor Jax willen. Iedereen waarmee ik ‘tegelijk’ zwanger was, is nu voor mijn gevoel ook weer zwanger, dus die eierstokken zijn all over the place! Maar, it takes two to tango, dus we wachten nog even. Het lijkt me sowieso wel fijn om het te proberen als Jax minimaal drie jaar oud is. Dan kunnen we hem alles uitleggen en dan kan hij mij een handje helpen. Bijvoorbeeld een luiertje aangeven of zoiets. Mijn eerste zwangerschap was niet zonder slag of stoot, dus dat houdt me ook een beetje tegen. Ik kan nu niet 9 maanden op de bank gaan liggen, zoals toen. Ik had namelijk 0 energie. Ik kon maximaal 5 minuten lopen om daarna stortte ik helemaal in. Ik kon verder weinig. Flauwvallen was ook vervelend, niet handig met een ondernemende peuter in je kielzog. Dus ja afwegingen. De druk van de maatschappij is zo bizar! Mijn baby is net droog achter de oren en er wordt al gevraagd wanneer de tweede komt. Ik vind dat een gekke hele persoonlijke vraag! En ja, er worden wel meerdere gekke vragen gesteld omtrent zwangerschappen en baby’s. Maar al met al lijkt me het voor mijn zoontje wel heel leuk om een maatje te hebben in de vorm van een broertje of zusje, die heb ik immers zelf ook. Het lijkt me ook wel gezellig zo’n gezin van vier, twee jongens of een jongen en een meisje maakt niet uit zolang het maar gezond is. Cliché he.

Vandaag wordt Jax twee, dus geen haast. We zien wel of het komt of niet. De opties houden wij nog even open…

XX

RACHELLE (klik hier voor haar Instagram)

Plaats een reactie