Mama waar is je sex?

| ,

Als tienermeisje heb ik geleerd hoe ik “sexy” moet doen. Van films, van commentaar van jongens en mannen. Ik ontdekte dat ik goed was in dansen en hield er van om te experimenteren met kleding. Sexualiteit was een aangeleerd trucje geworden waarvan ik dacht dat het echt was.

Sex nadat je mama bent geworden

Of liever gezegd, je weer sexy voelen nadat je mama bent geworden. Het blijkt een lastige combinatie. Op Instagram vroeg ik mijn volgers wie zich sexy voelt nu ze moeder is. 95% Zei “Nee totaal niet”. Wauw! Dat is dus bijna elke vrouw. En 75% gaf zelfs aan wel eens sex te hebben tegen haar zin in. En toch rust er een soort taboe op. Toch verwachten we van onszelf dat we na die zes weken kraamtijd wel weer aan de gang willen tussen de lakens. Omdat iedereen dat tenslotte doet toch? Je moet minimaal één keer in de week wex hebben met je partner om de relatie goed te houden, toch? Dus ja, dan maar als een moetje. Dan maak je maar even zin, want je partner is er ook nog…

Wij vrouwen moeten een heleboel, en dan vooral van onszelf. We moeten snel weer “back in shape” zijn, we moeten carrière maken, we moeten een goede moeder zijn en een mooie liefst een beetje sexy partner. Zo, gaat het nog?!!! Overigens ben ik geen uitzondering hoor. Ook ik trap in deze valkuil. Wat nou als al dat “moeten” nu juist een killer is voor je libido? 95% Van de vrouwen geeft aan zich vooral in het eerste jaar na de geboorte, niet sexy te voelen en een lager libido te hebben. Dan zou je er misschien ook vanuit kunnen gaan dat dat een natuurlijk gegeven is. Als je net moeder bent, staat je lijf en leven in het teken van je kleintje. Er komt melk uit je borsten, je punani moet herstellen van eventueel scheuren of een knip, je lichaam verandert weer van maatje XL naar hoe het ervoor was, of nou ja in die richting. Dat kost allemaal energie. Niet te vergeten de hormonen die alle kanten op vliegen en daarbij de slapeloze nachten. Heus niet gek dat je dan even geen polonaise aan je lijft wilt. Toch?

Zo’n drienmaanden na de geboorte zou het wat mij betreft wel weer kunnen. Technisch gezien. Alles is hersteld, litteken geheeld en er is iets meer slaap. Maar dan… Ik moet me wel een beetje sexy voelen om in de stemming te komen. En dat voel ik me met m’n lekkende borsten, hangbuikje en hoofd wat denkt in voedingen nog niet. En niet te vergeten, waar haal je de tijd vandaan?! Dat laatste klinkt als een smoesje en dat is het misschien ook. Wanneer ik kan kiezen tussen slapen en een vrijpartij kies ik toch echt voor slapen nu. En ik ben blijkbaar niet de enige. 75% Gaf aan het wel eens tegen haar zin in te doen. Dat is best een groot aantal. Waarom? We zijn al zo lang niemands bezit meer. We hoeven niet meer mooi opgedirkt pootjes te geven en altijd beschikbaar te zijn. En toch kiezen we ervoor om sex te hebben tegen je zin. Waarom zouden de behoeftes van je partner belangrijker zijn dan die van jou zelf? Of doe je het omdat je bang bent dat je partner anders bij je weg gaat? Dat zijn vragen waarop je alleen zelf het antwoord weet.

Voor mij geldt. Ik heb en zal nooit, maar dan ook nooit meer sex hebben tegen mijn zin in. Het is schadelijk en buiten dat, je doet er uiteindelijk helemaal niemand een plezier mee. Ook jezelf niet. Ik denk wel dat het goed is om te onderzoeken waardoor je geen zin hebt of je niet sexy voelt. En misschien heb je tot je daar achter bent wel even helemaal geen sex. De vraag is: is dat erg? Moet je van jezelf verwachten dat je zo kort na de geboorte van je kindje weer sexy in je lijf zit? Misschien niet. Ik merk dat ik wel behoefte begin te krijgen aan intimiteit maar om me weer sexy te voelen is denk ik wel wat anders nodig. Even een avondje uit bijvoorbeeld? Even ontkoppelen en ontmoederen. Daar staat tegenover dat ik eigenlijk alleen nog maar bij mijn kindjes wil zijn. Ik push mezelf wel een beetje om dingen buiten de deur te doen zonder kindjes. Al is het maar een uurtje. Sporten, naar de schoonheidsspecialist, uiteten of wat dan ook. Voor mij is het belangrijk om even wat tijd op mezelf of alleen met mijn vrouw door te brengen. Het geeft nieuwe energie en wie weet straks ook wel weer zin 😉

Sexualiteit is iets geweldig complex en nadat je mama bent geworden komt daar nog een schepje boven op. Voor mij is het “sexy doen” kunstje voorbij. Ik wil geen theater meer. Ik wil dat het echt is, van binnen uit. Het is een hele zoektocht, die je kunt volgen in mijn vlog reeks: Sex weer van mij. Kijk hier de eerste aflevering over moeder zijn en je sexy voelen.

Liefs,

MARINKA JOANNE

Plaats een reactie