Duurzame, mooie én Nederlandse kinderkledingmerken! Het kan!

| ,

Ons kleine kikkerlandje heeft zulke mooie kindermerken op de markt gebracht in de afgelopen jaren. Daarom een shoot out naar mijn favorieten of net ontdekte super toffe brands! Er zijn natuurlijk nog veel meer Nederlandse merken, maar dit is wat ik leuk vind. Veel van deze merken proberen zo duurzaam mogelijk te zijn, wat ik erg waardeer. 

 

Long live the queen

Ik had er tot uur geleden nog niet van gehoord, maar het is echt fantastisch. Het is mooi in prints, kleur en doet gewoon in de looks niet onder voor big boys als Mini Rodini en Bobo Choses. Ik heb de stoffen nog niet gevoeld, maar ik kan mij niet voorstellen dat iemand die zo’n goede smaak heeft, gaat besparen in stoffen. Dit merkje is te gek voor jouw hippe meid.

Moonbeam collective

Dit merk komt elke seizoen met een boho-achtige collectie. Deze prachtige kinderkleding wil je het liefst copy pasten, hup, zo je eigen kast in. De hele vibe van dit merk is festival. Voorheen was de naam van het merk ook Kidchella the Label. Ze maken kleding voor je hippe boy en meid.

Maed for Mini

Dit is een in Rotterdam geboren label en zit nu in Amsterdam. Als je de naam ziet vermoed je dat het een Scandinavisch merk is, maar Nederland kan dit ook! Sustainable clothes met toffe prints en fantastische materialen. Ze richten zich op meiden, maar ik vind dat veel kleding ook prima bij een jongen kan. 

Ammehoela

Dit merk is ook duurzaam. Leuke matchy prints en comfortabele outfits. Ik ben echt voorstander van leuk en comfy voor mijn meisje. Ze verkopen heerlijke materialen en modellen voor je kindje. De hele collectie is goed door te combineren. Ze maken gebruik van dezelfde kleuren in verschillende prints. Dit maakt het heel modisch en hip. Oh ja, ze reageren ook nog eens vet goed op vragen en dat is te gek!

Sproet & sprout

Mijn dochter haar eerste pakje was van Sproet & Sprout. Ze beschrijven hun collectie als: “A bold collection for kids who want to be as unique and fashionable as their parents”. Ik vind de pakjes vaak leuk en goed van kleur. Voor boys and girls. Ze gebruiken leuke prints en wat ik van mijn favo shop in Groningen begreep, is dat de zomer collectie van ze mega dik is!

 

Little hedonist

Heel clean merkje. Mooie stoffen en goede modellen. Love voor de net iets wijdere halslijn en scheve rits. Voor boys and girls. Ik vind dit merk erg goed voor boys. Echt! Note tot he mama’s van boys: “Ja die wijdere hals is tof en nee het is geen boothals”. Gewoon hip en cool. Shop de beanies lekker in dezelfde kleur als je trui of ga voor de outfit compleet in one color! 

Liefs,

STYLISTE LUCIENNE (klik hier voor haar Instagram)

Plaats een reactie