De verjaardag van mijn tweeling: één jaar zonder Faye en één jaar met Linde

| , ,

Mijn tweeling is vandaag voor het eerst jarig. Mijn ene dochter is vandaag één geworden!! Mijn andere dochter is vandaag één jaar niet meer bij ons.

Al wekenlang hik ik tegen deze datum aan. Hoe doe je dat als mens wanneer de geboortedatum van je tweelingdochters dezelfde datum is als waarop je ook van één van beide afscheid hebt moeten nemen!? Ik ben zó bang dat mensen Faye vergeten, terwijl deze dag ook zo ontzettend van haar is. Het is de rode draad van ons leven sinds een jaar, een traan en een lach die hand in hand gaan. Naar vrienden en familie hebben we een kaart gestuurd en met daarop een stukje over beide meisjes, voor Faye heb ik er spetterkaarsjes bij gedaan die mensen voor haar kunnen afsteken vandaag. Iets horen op zo’n dag als deze gericht aan béide meisjes, dat is wat mijn moederhart het meest gelukkig maakt.

Voor mijzelf is deze periode pittig, omdat het mij terugzuigt in de tijd en ik me goed besef hoeveel zeer en trauma er zit. Ik heb er dus voor gekozen om hier heel bewust bij stil te staan. Geen afleiding zoeken, maar het echt doorleven. En zoals een echte mama, heb ik er alles aan gedaan om mijn meisjes hun dag goed voor te bereiden. Ik heb al weken terug een taart besteld, met uiteraard hun beide namen. Ik heb allemaal (herbruikbare) versiering gekocht en zorgvuldig de cadeautjes ingepakt. Een aantal mensen op Instagram wilden wel iets naar ons opsturen deze dag. Ook vrienden en familie hebben aan ons gedacht. De postbode kon het amper dragen. Ik stond met tranen in mijn ogen toen ik zag hoeveel het was. Zó hartverwarmend hoeveel liefde er zo op social media kan zijn, daar kan ik mensen echt niet genoeg voor bedanken.

Vanochtend hebben we stil gestaan bij Faye. Zij is in de ochtend overleden. Spetterkaarsjes hebben we afgestoken en een kaarsje gebrand. Ik wil soms zo graag even in het beeld kruipen hoe het ook geweest had kunnen zijn. Twee meisjes met hun handen in de taart. Heerlijk. Want tuurlijk is er vandaag ook ruimte voor die lach. Wat ben ik intens dankbaar dat ik vandaag de eerste verjaardag van Linde mag vieren. Toen zij met 860 gram veel te vroeg geboren werd was dat helemaal niet zo’n zekerheid. We hebben zo’n heftig jaar achter de rug. Deze eerste verjaardag voelt echt als een mijlpaal. Wat ben ik trots op mijn meisjes. Allebei.

24.02.2019 – 24.02.2020

MARJOLEIN (kijk hier op haar Instagram voor nog meet moois)

Plaats een reactie