Papa Elmer: “Ik vond het mooi om te zien hoe het lijf van Dominique zich zo aanpaste en veranderde”

| , ,

Papa, wie ben jij?

Mijn naam is Elmer en ik ben 34 jaar oud. Samen met mijn vriendin Dominique heb ik een hele mooie dochter! Haar naam is Ayden Novelle! Zij is geboren op 30-10-2019. Samen met mijn broer ben ik eigenaar van een kinderpettenmerk. Wij maken caps voor kids van 1 tot 5 jaar oud. Naast mijn werk hou ik enorm van sporten. Vroeger heb ik altijd gejudood nu ben ik een fanatieke CrossFit atleet.

Hoe vond je het om te horen dat je papa werd?

Dit moment zal ik nooit vergeten. We hadden het plan om – als we helemaal verhuisd waren naar ons nieuwe huis – eens serieus te proberen om zwanger te raken. We waren net een weekje verhuisd en startklaar om naar een leuk feestje te gaan voor een lekker drankje met vrienden. ‘Wat als ik nou nu al zwanger ben?!’, zei Dominique. Wij gingen voor de zekerheid snel langs winkel nr 1 om even een testje te halen. Geen test op voorraad daar. Op naar winkel nr 2. Ook niet! Het was eigenlijk al sluitingstijd van de winkels, maar wij gingen weer in de auto, snel naar winkel 3 voor een laatste poging. Daar konden we wel een test kopen. Snel deed Dominique even voor de zekerheid op de wc de test vlak voordat we weggingen. BAMM positief! HAHA.. Wij waren beiden heel erg verrast en dolgelukkig. Het was alleen nog zo pril, dat we het niemand wilden zeggen. Het was best lastig om op het feest, terwijl je zo enthousiast bent, geen antwoord te kunnen geven op de vraag: ‘Waarom hebben jullie zo’n grote smile op je gezicht’?

En toen begon de zwangerschap…

Het was een heel bijzondere tijd! Thank god heeft zij heel weinig last gehad van de zwangerschapshormonen, dus ik had geen last van emotionele rollercoasters, haha. Ik vond het mooi om te zien hoe het lijf zich zo aanpaste en was trots op de eerste trapjes van onze baby die zichtbaar waren in de buik. De voorbereidingen waren ook leuk, zoals het inrichten van de babykamer en de nodige kennis opdoen. Ook zijn wij nog lekker met z’n tweeën op vakantie geweest om even extra te genieten van elkaar.

De laatste maand duurde wel lang zeg! Nadat je alles hebt geregeld en je ready to go bent, duurt het wachten wel lang.

Hoe was de bevalling!? Tranen!?

Wow, de bevalling was zo speciaal! Nadat de vliezen gebroken waren, belden we gelijk de verloskundige. Zij vertelde ons dat het nog wel een aantal uur kon duren voordat de weeën echt door kwamen. Zij zei ons om nog even te proberen te gaan slapen. Nou.. Dat ging dus echt niet he? Haha, het was zo spannend, omdat het nu ECHT begon. Lang lieten de weeën ook niet op zich wachten. Al snel kwam zij steeds in een weeënstorm. Ook had onze baby in het vruchtwater gepoept, dus het duurde niet lang voordat wij ‘s nachts in de auto zaten richting het ziekenhuis. Ik was enthousiast over de komst van Ayden, maar ik vond het zo lastig dat ik de pijn niet kon wegnemen bij mijn vriendin. In het ziekenhuis vond ik het moeilijk dat ik niks kon doen behalve ‘er zijn’ voor Do. Ik ben nog nooit in mijn leven zo trots op iets of iemand geweest als op haar. Wat een ervaring was dat zeg. Tijdens het laatste stukje van de bevalling was ik helemaal hyper. Ik kon niet wachten om Do een kus te geven, de navelstreng door te knippen en voor altijd verbonden te zijn met haar. Huilen moest ik niet, maar emotioneel was ik wel.

Hoe zijn jullie op de namen gekomen van jullie kindje?

Ayden hadden we eigenlijk al bedacht nog voordat we in verwachting waren. Vooral Dominique kwam steeds met nieuwe suggesties. Tijdens de zwangerschap kwam ze met ‘Novelle’ als tweede naam. Ik wist in het begin nog niet zeker of ik dit wel zo leuk vond en had voorgesteld om de naam te gebruiken als ze in november geboren zou worden. Haha, dat is niet gebeurd, maar ik vond het uiteindelijk toch een hele mooie en leuke naam om onze baby te geven!

Wat vind je het mooiste aan het vaderschap en wat het zwaarste?

Het mooiste vind ik de vertrouwdheid. Het leven van die kleine frummel ligt in jouw handen en de vertrouwdheid naar jou toe geeft mij zo’n goed en fijn gevoel! Dat Ayden steeds weer iets nieuws kan en je haar echt leert leven! We hebben de eerste maanden enorm last gehad van slaaptekort. Dat werd op een gegeven moment echt heel zwaar. We hebben weken lang steeds echt maar 2 a 3 uur geslapen.

Wat wil je jouw kind vooral meegeven?

Explore, maar met normen en waarden. Wees eerlijk naar een ander, maar volg je eigen pad (en nee, daar bedoel ik natuurlijk niet mee dat ze als kind niet hoeft te luisteren naar papa 😉 )

Heb je tips voor andere vaders-to-be?

Doe het samen! Wees betrokken bij alles waar je kindje mee te maken gaat krijgen. Volg je eigen instinct (na die van de moeder, haha), wees actief en trek aan de bel als je vermoedt dat er iets niet helemaal klopt. Zet je kindje op plek 1 in je leven, maar laat je partner niet naar plek 2 zakken! Hou het leuk met elkaar en zorg dat je af en toe iets doet zonder je baby of praat over iets wat niet over hem of haar gaat!

Een baby-moon is ook echt een aanrader! Lekker nog even voor de laatste keer (voorlopig, haha) met z’n tweeën op vakantie! Even extra genieten van elkaar!

ELMER

Plaats een reactie