Er komt een First Dates baby, en wij mochten het stel als eerst interviewen!

| ,

Het First Dates restaurant zit vol met singles die op blind date gaan. De kijker krijgt de kans hun eerste en vaak ongemakkelijke gesprek te volgen. Het format is aan twintig andere landen verkocht, en wordt daar ook uitgezonden. Gaan de deelnemers hun match vinden? Carin en Gerard hebben elkaar gevonden verwachten in oktober hun baby. De allereerste First Dates baby is een feit. Wij mochten het stel apart vragen wat ze nou echt van de date vonden en hoe ze tegen het toekomstige ouderschap aankijken. Carin trapte HIER af, en nu is de beurt aan hubbie Gerard.

Waardoor besloot je met First Dates mee te doen?

Twee hele goede vrienden en tevens oud-buren, Erik en Mirella, kijken het programma vaak. Zij zeiden tegen mij: “Geer, jij moet je inschrijven, dat is echt iets voor jou”. Ik kende het programma “niet echt”, wel eens wat voorbij zien komen, dus ik stond er volledig blanco in. Toen een andere vriendin van mij, Shannon, op instagram foto’s plaatste dat ze had meegedaan, heb ik haar gevraagd hoe ze het had ervaren. Toen zij ook zei dat ik dit echt moest doen, heb ik mij de volgende dag ingeschreven.

Wat zocht je in een partner?

Iemand met een sterk karakter, die niet alles te serieus neemt. Impulsief en met gevoel voor zelfspot en humor. Een vrouw die in mijn sociale leven past en met wie ik regelmatig een gezonde competitieve strijd heb, in discussies, sport of spelletjes speel, waar we dan samen ook om kunnen lachen. Daarnaast moet ze natuurlijk ook aantrekkelijk zijn. Een vrouw waar je met trots mee aan je arm loopt.

Wat was je eerste indruk van de ander?

Een stoere, vrouwelijke dame. Prachtige ogen en spontane glimlach. Ik dacht wel meteen een docent of kinderdagverblijfleidster. Ik vond haar eigenlijk te stoer en sterk voor mij. Ik val normaal gesproken qua uiterlijk en uitstraling op verlegen types met een zachte uitstraling.

Hoe verliep de eerste date volgens jou?

Ja, ik was er wel van overtuigd dat het een geweldige date was. Op televisie is natuurlijk erg uitgelicht dat ik een uitdagend type zocht die niet alles serieus nam, waarna het stukje dat ik haar naam was vergeten en haar reactie erop de boventoon voerde. Maar we hebben meer dan een uur gepraat en heel veel gelachen. Haar ogen en lach waren zo sprekend en ik kon ik mij dan ook niet voorstellen dat we elkaar niet meer zouden zien.

En daarna?!!!

De date was vrijdagavond en er komt heel veel bij kijken. Dus we gingen daar pas na twaalven weg. We waren na het laatste interview direct bij elkaar in een lounge area gaan zitten en hadden toen afgesproken dat we nog samen een drankje zouden doen in Breda. Wij zijn achter elkaar aan gereden. Uiteindelijk ben ik om kwart voor vier ’s nachts van Breda naar huis gegaan, omdat ik de volgende dag om tien uur naar Mysteryland zou gaan. Op Mysteryland en de dag erna (zondag) hebben we heel veel geappt, toen ik vroeg of ik anders die zondagavond een filmpje zou komen kijken. Daarna ben ik nog maar zelden uit Breda weggeweest.

Hoe reageerde je toen je hoorde dat je papa werd?

Toen ze mijn naam riep nadat ze had getest, wist ik in mijn achterhoofd al hoe laat het was. Ik liep naar de badkamer en trof daar Carin volledig in shock en ongeloof aan dat het zo snel gelukt was. Ze bleef herhalen dat het niet waar kon zijn, dus ik was eigenlijk volledig met mijn gedachten bij haar om haar te laten voelen dat het toch echt zo was. Een half uur later ging ik ontbijt voor ons maken. Ik wilde een pak met crackers openen, die zaten in een plasticje, en ineens lukte dat niet meer. Ik stond te shaken en te trillen. Ik kon mijn handen niet meer laten doen wat ik wilde dat ze deden. Op dat moment sloeg de werkelijkheid pas bij mijzelf in en liepen er tranen van blijdschap over mijn wangen, waarna Carin en ik elkaar omhelsden.

Wat voor ouder is de ander denk je?

Een moeder die er alles aan gaat doen om het perfecte leven voor haar kind te scheppen. Misschien dat ik haar daar nog een beetje in moet gaan remmen. Nee, als serieus antwoord heb ik voor mijzelf, vind ik, de perfecte moeder voor ons kind gevonden. We denken over veel details hetzelfde op de gebieden van eigen vrijheid van het kind, ondersteuning vanuit ons als ouders, de wijze van communiceren met ons en met anderen, de dagelijkse invulling met oog op sociale, geestelijke, intellectuele en lichamelijke ontwikkeling, en de algemene gedragsregels. Daarmee kunnen wij samen een duidelijk kader creëren waar het kind in op kan groeien. Het mooie van haar vind ik dat zij talenten en deskundigheid heeft op vlakken waar ik juist mezelf tekort in vind schieten. Als het gaat om sociale interactie, het attent zijn op de juiste momenten, gevatte humor en werkethiek kan Carin het kind veel meer bieden dan ik.

Gaat de naam van de baby iets met First Dates te maken hebben?

Over de naam van het kind wil ik geen uitspraken doen, vindt Carin, haha.

GERARD

Plaats een reactie