Yvonne schrijft een stuk speciaal voor haar twee kleine zoontjes: In mijn dromen

| , ,

In mijn dromen gaan we nog 1000 keer picknicken en spelen in het park, dan spelen we verstoppertjes in het bos. Ik wandel met jullie naar de kinderboerderij, waar jullie langer binnen spelen met speelgoed, dan naar de diertjes kijken en waar jullie samen rondrijden op de tractor.

In mijn dromen gaan we samen ‘ergens hapjes eten’, want dat hebben jullie geloof ik nu al van papa en mama meegekregen. Dan gaan we in ieder geval naar het pannenkoekenhuis en naar Pietje Eek.

In mijn dromen gaan we bijna elke dag met een lading aan emmers en schepjes naar de speeltuintjes bij ons huis en ik geniet als ik jullie daar samen zie spelen. En springen we samen, draai ik rondjes met jullie en spelen we ‘we maken een kringetje’. We springen op de trampoline waarna we schaterend neervallen.

In mijn dromen doen wij nog veel vaker, heel veel vaker, wat we dagelijks doen.

In mijn dromen slapen we ook samen buiten in een tent en doen we een bioscoopavondje waarna we met ons vieren voor de tv in slaap vallen. Kijken we op zaterdagavond disneyfilms met chips of popcorn en kruipen jullie op zondagochtend met mij onder een dekentje voor de tv.

In mijn dromen maak ik jullie lunchtrommeltjes klaar en zie ik jullie met jullie rugzakken naar school gaan. Ik zwaai vol trots als ik jullie lachend je klas in zie gaan. Als jullie thuis komen dan drinken we een kopje thee en vertellen jullie me wat jullie geleerd hebben of beantwoorden jullie mijn vragen kort met “ja” of “nee”, maar in mijn dromen blijf ik proberen alles te weten te komen over jullie dag.

Want in mijn dromen lieve Sem en Rhys, kunnen jullie mij alles vertellen. Als je boos of verdrietig bent, of als je onzeker bent of bang. Ik oordeel nooit, maar ik vraag jullie dingen en help jullie om in fijne en moeilijke momenten jullie beste weg te vinden. Ik help jullie jezelf goed te leren kennen, want dat helpt je in de weg naar volwassen worden.

In mijn dromen houd ik jullie handjes vast en laat ik deze los op de juiste momenten. Zal ik me inhouden om jullie je eigen fouten te laten maken en zal ik jullie helpen om dingen weer op te lossen als dat nodig is, maar vaak lukt dat jullie zelf. Ik sta jullie bij met raad en daad, maar geef ook de ruimte om jullie eigen weg te vinden. Hoe lastig ik dat ooit ook vind.

In mijn dromen maak ik de foto’s met jullie zwemdiploma’s en moedig ik jullie aan. Sta ik in de regen kou te lijden naast het voetbalveld, terwijl ik apetrots ben, ook als je mist. En klap ik tot pijn in mijn handen als jullie een optreden geven, met dansen, zingen of playbacken.

Ik speel in mijn dromen keer op keer mee met jullie fantasiespelletjes, en help om weer nieuwe verhalen te bedenken. Ik zie jullie stralende en gespannen gezichtjes als Sinterklaas komt. Ik maak met jullie kalenders om de dagen af te tellen tot jullie jarig zijn.

In mijn dromen maak ik dan, op 23 maart en op 31 augustus, voor jullie een lekker ontbijt. Jullie krijgen evenveel cadeautjes als hoe oud jullie worden. Als jullie beneden komen, dan hangen er slingers en ballonnen en we vieren altijd twee dagen feest. En voor jullie papa doe ik dat ook.

In mijn dromen troost ik jullie, als je een keer gepest wordt, en help ik om te zorgen dat het niet meer gebeurt. Houd ik je vast als je liefdesverdriet hebt, of als die persoon jou niet zo leuk vindt als jij de ander of als je het gevoel hebt dat je ergens niet bijhoort. Ik vertel jullie, en meen, dat jullie geweldig zijn, zoals je bent, en dat een ander daar nog wel achter komt. En anders is het een verlies voor de ander.

In mijn dromen ga ik mee naar de open dag, vertel ik jullie dat je moet doen wat je leuk vindt, maar dat het ook wel handig is als er werk in te vinden is. In mijn dromen hoop ik dat jullie in de buurt blijven, maar richt ik ook mee jullie kamers in als jullie ver weg gaan.

In mijn dromen deel ik jullie voorpret als jullie op reis gaan, en maak ik me zorgen om jullie tot jullie veilig thuis zijn. En ik mijn dromen kijk ik streng als jullie te laat thuis komen met een kater, maar zal ik je ook een paracetamol en een gebakken ei brengen. En hoop ik dat jullie wat minder zullen drinken, maar wel veel plezier hebben gehad.

In mijn dromen ben ik de stoere mama, die mee gaat surfen, peddelen, varen, klimmen, raften. Gaan we samen elk jaar minimaal twee keer op vakantie, om dingen te zien en lekker op een strand te zitten samen.

In mijn dromen beoordeel ik een vriendje of vriendinnetje even als niet goed genoeg, maar sluit ik hem of haar daarna in mijn armen. In mijn dromen help ik jullie met een huis, houd ik een speech en laat ik grappige foto’s zien tijdens jullie bruiloften.

In mijn dromen word ik een oma waar haar kinderen en kleinkinderen dol op zijn, en help ik jullie altijd uit de brand.

In mijn dromen is er nog een oplossing, een uitweg, zodat al mijn dromen nog waar kunnen worden.

In de werkelijkheid weet ik dat het niet zo mag zijn, weet ik dat jullie papa zijn best gaat doen voor twee en dat we heel veel lieve mensen om ons heen hebben die samen met jullie van deze dingen genieten. En weet ik dat jullie ook zonder mij heel gelukkig gaan zijn. Maar in mijn dromen ben ik erbij om alles met mijn eigen ogen te zien en er met volle teugen van te genieten. Want ik hou zo verdomd veel van jullie.

YVONNE

Plaats een reactie