Dingen die je niet zou doen deze zomer, maar toch gaat doen

| , ,

Lekker, vakantie. Allemaal naar uitgekeken. En net zoals ik ieder Nieuwjaar goede voornemens heb, maak ik die ook voor de zomer. Zodat er meer geld overblijft en minder kilo’s aankomen. Maar net als iedere 7e januari van ieder jaar, moet ik na de eerste vakantieweek al toegeven dat van mijn goede voornemens niks terecht gaat komen.

Dus bij deze mijn blog! Dingen die je niet zou doen deze zomer, maar toch gaat doen:

  • Teveel wijn drinken. Nee, deze zomer zou je dat niet gaan doen. Meer water, minder wijn. Maar het blijkt toch nodig te zijn na een dag ‘de grote vakantie entertainment show’ te hebben opgevoerd. Dan voldoet water niet. Dan heeft een mens iets sterkers nodig. En knap jij op van water met citroen? Ik niet.

  • Teveel tablet- en telefoongebruik. En dan heb ik het niet over de schermtijd van je kinderen. Nee, over je eigen scrollgedrag. Dat je stiekem ineens al 1,5 uur gefascineerd aan het kijken bent naar de instapics van de stylist van de neef van Kim Kardashians beste vriendin.

  • Slechte eetgewoontes. Niet steeds maar voor de makkelijke en dus vette hap kiezen. Gezond eten. Gewoon groenten en veel fruit. Nee hoor, lekker salades en verse soepen. Yeah right. Ain’t nobody got time for that. Neem maar een compensatie kiwi.

  • Zeuren. Op je man. Op je kinderen. Op die onbekenden die #ibiza wél op het strand zitten. WE HOUDEN HET GEZELLIG, JA! HET IS VAKANTIE. Mislukt toch ook altijd. Maar ja, hallo, daar maken ze het ook zelf naar.

  • Teveel geld uitgeven. Zeker na deze intense quarantaineperiode moet het maar eens afgelopen zijn met al die pakketjes. De bezorger kent me bij naam. Maar ja, de slippers blijken toch te klein. En er zijn ineens weer verjaardagen. En de terrassen zijn weer open. Dus ja. Dat is allemaal ook niet gratis. Dus halloooooo pakketbezorger, my old friend!

  • Jaloers zijn op mensen met uitslapende kinderen. 6.30, vakantie. Verder zeg ik niks.

  • Klagen over het weer. Maar ja, hóe lekker is het om even lekker te zeiken over dat het al daaaaaaagen regent (Je moet er wel bij overdrijven, anders komt het niet goed over). En als je echt niet meer weet waar je het over moet hebben met andere moeders in de speeltuin, is het altijd lekker om te zeggen: ‘Nou. Wat een weertje he? Hadden we ook niet verwacht vandaag’. *tjirpende krekels*.

  • Zeuren over je (gebrek aan) beweging. Je weet dat het hoe dan ook niet goed is. ‘Mama is nou al 100x de trap voor je op gelopen’. En dan ‘Mama heeft niet eens tijd om te gaan sporten, ja.’ Dus. Nooit goed.

  • Iedere dag ijs eten. Jij niet. De kinderen niet. Nergens voor nodig, iedere dag ijs. Hahahahahaha. Dat is een grap. Haal een Magnum voor mama!

Fijne vakantie!

X

MARLOES

Plaats een reactie