De beste babyfles volgens Kids en Kurken

| , ,

Mijn allereerste kindje is nu al een flinke slimme meid van acht jaar oud. En om heel eerlijk te zijn heeft ze dit mede aan de S-fles van Difrax te danken. Dit is geen grap. Laten we even acht jaar terug de tijd in gaan. Ik was 29 weken zwanger en kreeg ineens rugpijn terwijl ik op de bank lag. Het voelde direct al niet goed. Ik besloot de kramp in de rug te timen. Met schrik zag ik dat de krampen stipt om de vijf minuten kwamen. Snel belde ik het ziekenhuis. “Kom maar langs voor de zekerheid”, zei de vrouw aan de telefoon. Met een snelle “dan kan je snel en gerust weer naar huis” er achter aan. Zij kon niet weten dat ik flinke weeën had en diezelfde middag nog zou gaan bevallen in haar dienst van een ininimiene klein meisje.

Wat een verdriet, maar ook blijdschap. Want wat was ze mooi! Alles zat erop en eraan. Ze groeide uur voor uur, dag voor dag en zelfs week voor week. Onze prematuur Nikki. Ze had liefde, slaap en voeding nodig. De eerste twee had ze in overvloed. Alleen het laatste was lastig. Ze kreeg haar voeding weken binnen via een sonde. Toen kwam daar eindelijk het moment dat we haar zelf een fles mochten geven met mijn afgekolfde melk. Voor iedere prematurenmama en – papa één van de allergrootste mijlpalen. Nikki dronk in haar eigen tempo en met weinig zuigkracht, wat typisch is voor een premature baby. De verpleegster raadde me een S-fles van Difrax aan. Volgens haar pakten premature baby’s die fles goed. Zelfs met beperkte zuigkracht. Ze zei ook dat met deze flessen, de baby’s vaak in een goede drinkhouding gaan zitten of liggen. Dit komt mede door die S-vorm. Zo gezegd, zo gedaan. Drinken is voor een baby erg belangrijk en al hélemaal voor een premature baby, want die moet groeien, groeien, groeien voordat ze mee naar huis mag. Ik wilde dus de beste fles voor Nikki vinden, maar stond hier blue in en kon wel wat advies gebruiken. De verpleegster kreeg gelijk. Nikki dronk in één hele sessie keurig haar fles leeg tot de laatste druppel. De tranen stroomden over mijn wangen. Wat waren we trots! De verpleegster bood direct aan om een foto te nemen van dat moment. Onderstaande foto is me daarom erg dierbaar. Zoals je ziet is het donker en ik meen iets voor twaalven in de nacht. Het maakte niets uit. Dit was óns moment.

Hierna kreeg ik nog drie kindjes: Lola, Sef en Rocco. Gelukkig alle keren niet prematuur, soms wel wat aan de vroege kant, maar ook zelfs aan de late kant. Ze zijn allemaal gevoed met de S-fles, in het kader van “Never change a winning team”. Het is verstandig om aterm geboren baby’s te laten wennen en oefen met de fles als ze 4 tot 6 weken oud zijn. Ik voed Rocco nu nog steeds met deze fles (hij is 1 jaar en 2 maanden oud) en ik ben even kritisch gaan kijken. Want laten we eerlijk zijn: er zijn in die acht jaar enorm veel flesjes op de markt gekomen.

Het is opvallend dat door de S-vorm de speen altijd gevuld blijft met melk, hierdoor krijgt Rocco geen lucht mee tijdens het voeden. Daarnaast zit het ventiel in de bodem, wat ervoor zorgt dat de fles niet vacuüm trekt. Tegelijkertijd zal er geen lucht door de voeding trekken. Dit is belangrijk, want zo heeft Rocco nauwelijks last van darmkrampjes, colic. Vandaar de naam anti-colic fles. Ook blijft de lucht achter in de fles boven de voeding circuleren tijdens het drinken, waardoor er geen vervluchtiging plaats vindt van vitamine en voedingsstoffen, zodat de voeding van optimale kwaliteit blijft. Voor alle kindjes en zeker prematuurtjes, super belangrijk! En hier merk ik gelijk verschil. We hebben wel eens een ander flesje geprobeerd, die we gratis kregen in allerlei babydozen, maar hierna had hij vaak wèl krampjes en bleef hij boeren, omdat hij zoveel lucht had binnen gekregen. Soms kwam er zelf wat voeding terug. Vervelend voor de ouders, maar zéker ook voor het baby’tje.

Wat ik zelf ook zó mooi vind aan de S-vorm is dat ik altijd Rocco’s gezichtje kan zien. Ik vind oogcontact het allerbelangrijkste tijdens het voeden. Ik wil contact met mijn kindje. We praten vaak met onze ogen en soms zie ik een lachend gekruld mondje om de fles. Deze momenten zijn voor mij goud waard. We zijn nu op het punt gekomen dat hij het flesje zelf kan vasthouden en daar draagt de S-vorm zeker aan bij. Verder nog een tip wat betreft de S-fles van Difrax: schaf een 1-2-3-speen aan. Deze kan je op verschillende standen zetten en dus de regulatie van de melk samen met jouw kindje bepalen.

Verder vind ik het fijn dat je de fles volledig uit elkaar kan halen en goed schoon kunt maken. Overal kan je bij met het sop en de borstel. Je mag de producten ook in de vaatmachine zetten. Het is een transparante en schone fles. Dat is bij veel andere flessen niet het geval. Even een goede tip van ons: Vroeger zei men dat je je babyproducten moest steriliseren. Dat advies of protocol is jaren geleden aangepast, naar afwassen. Het steriliseren kan natuurlijk geen kwaad. Echt nodig is het niet.

Tips voor de fles geven:

– Probeer verschillende drinkhoudingen en bepaal samen met jou kindje wat het fijnste werkt.

– Geef niet op en probeer ook verschillende spenen uit.

– Wil je borstvoeding of juist poedermelk geven? De keuze is geheel aan jou! Weet wèl dat je borstvoeding kunt aanvullen met poedermelk en je het dus ook kunt combineren. Verder is het goed om te weten dat er in poedermelk enorm veel keuze is: koeienmelk, geitenmelk, sojamelk, hypoallergene melk, biologische melk, melk zonder toevoegingen en melk speciaal voor de gulzige baby of juist voor de baby met buikkrampjes. Welke voeding voor jouw kindje geschikt is? Kijk naar de leeftijd van je kindje en verder is het gewoon uitproberen en waar je zelf achter staat.

Als je baby niet goed wilt drinken:

– Bied de melk iets warmer of juist kouder aan.

– Wrijf aan de binnenkant van de handjes of onder de voetjes.

– Beweeg voorzichtig de speen van de fles wat heen en weer.

Heb je juist een gulzige drinker?

– Houd je baby op zijn of haar zij of juist rechtop zittend tegen je borst.

– De Dentalspeen is geschikt voor gulzige (en premature) kindjes.

– Voeg Johannesbroodpitmeel toe om de melk in te dikken.

– Difrax heeft ook een speen zonder gat, zodat je met een klein naaldje een extra klein gaatje kan prikken.

Ieder kindje kan bij de S-fles terecht, want er zijn verschillende fles- en speenmaten. Daarbij zijn er ook veel verschillende soorten spenen. Zo fijn! Dus probeer verschillende dingen uit, mix en match en groei mee met Difrax. Ik zelf gebruik de flesjes van de oudere kindjes ook weer voor de jongere kinderen. De producten gaan zeer lang mee. Het is leuk dat ze in verschillende kleurtjes zijn uitgebracht. Momenteel is er zelfs een nieuwe collectie kleuren gelanceerd: onder ander antraciet en brick (een soort van camelrood). Helemaal van deze tijd!

Deze S-fles anti-colic is de beste fles op de huidige markt en is de prijs méér dan waard. Deze fles van Difrax heeft mijn leven en die van al mijn vier kindjes een stuk makkelijker gemaakt. En stiekem die van de buren ook, want ik heb weleens een leenflesje gegeven, haha.

LAURA

Plaats een reactie