Deze cadeautjes wilde ik ècht niet onder de kerstboom, gênant

| ,

De kerst drukte is weer voorbij. Ik weet niet hoe het bij jullie is, maar ik regel vaak de cadeautjes in huis, en dat betekent dat ik ook vaak een cadeau voor mezelf moet zoeken. Het voordeel is dat je altijd een leuk cadeau krijgt, het nadeel is dat je nooit eens verrast wordt. Hieronder volgt een lijstje van dingen waar je geen punten mee scoort bij mij en wellicht ook niet bij een ander. Onthoud dit voor volgende jaren!

Nieuwe handdoeken (of een ander nuttig huishoudelijk cadeau)

Een nuttig cadeau is natuurlijk nuttig, maar daar is ook alles mee gezegd. Je bent al een heel jaar moeder en huisvrouw. Dan wil je onder de kerstboom wel iets wat echt voor jou is als persoon. Huishoudelijke spullen koop je maar het rest van het jaar, maar niet met de feestdagen. Dan moet je echt beter je best doen. 

Tegoedbon

Hoe makkelijk een tegoedbon ook is, het is eigenlijk geen gepast cadeau voor iemand die je lief is. Het komt al snel over alsof je jezelf er erg makkelijk vanaf hebt gemaakt. Dit past meer als cadeau voor en collega of iemand die je niet zo goed kent als je het mij vraagt. De enige uitzondering is een cadeaubon voor bijvoorbeeld een heerlijke massage of een behandeling bij een schoonheidssalon. 

Corrigerend ondergoed

Dit is iets wat we allemaal wel eens in ons handen hebben gehad, maar we doen allemaal of we het nooit hebben gezien en al helemaal niet gebruiken. Toch? We gaan er gemakshalve vanuit dat degene van wie je dit krijgt, opdracht heeft gekregen om dit aan te schaffen. Want als iemand dat uit zichzelf voor je koopt, dan is het echt een doodsteek voor de relatie die je met diegene hebt. 

Sexspeeltjes

Dit ligt een beetje in de lijn van corrigerend ondergoed als je het mij vraagt. We gebruiken het allemaal wel eens. Right? Maar we hangen het over het algemeen niet aan de grote klok dat we het in de kast hebben liggen. Mocht je het leuk vinden om binnen de familie de boel een beetje wakker te schudden, dan is het wel weer een goed cadeau. Rode oortjes gegarandeerd.

Luchtverfrisser voor in de auto

Eerlijk gezegd moet je jezelf echt schamen als je iemand dit cadeau wil doen voor de kerst. Is het nou een hele speciale van een heerlijk merk, dan kan het misschien nog. Weet je welke ik echt verschrikkelijk vind? Die Wunderbaum boompjes. Brrr, daar krijg ik echt de kriebels van. No, no, no!

Kiprollade

Ja echt! Mijn vader en moeder hadden er vroeger een gewoonte van gemaakt om elke gelegenheid een kiprollade cadeau te doen. Dit was superlief bedoeld, want deze kiprollade kwam bij een winkel vandaan waar ik hem heel lekker vond. Maar om het nou tot een kerstcadeau te bombarderen, dat is die beste rollade ook weer niet waard.

Fantasieloos kerstpakket

En als laatste, fantasieloze kerstpakketten. Waarom is het toch zo moeilijk om een origineel kerstpakket of -cadeau voor je werknemers of relaties te vinden? Hier kunnen heel veel bedrijven nog van leren. Veelvoorkomende kerstpakketten zijn de standaard dozen met etenswaren erin. Pasta, soep of droge koekjes. Ik snap werkelijk niet waarom die in in een kerstpakket zitten? Veel leuker is een origineel kookboek, een cadeau wat je zelf mag samenstellen of een box met een bepaald thema. Er zijn talloze varianten te vinden.

Boek: “Hoe begin ik mijn eigen moestuin?”

Begrip me niet verkeerd hoor. Als je graag je eigen moestuin wil beginnen, is dit een heel goed cadeau. Zeker als er ook nog een ‘grote bouw-het-zelf-kas’ bij zit. Maar als je hobby helemaal niets met moestuinen te maken heeft, sla je de plank echt volledig mis. Uiteindelijk heeft mijn partner er best veel lol in gehad, tot de eerste storm. Toen stonden we met twee personen in de regen en wind alle palen vast te houden. Daarna was het snel klaar met de moestuinpret.

Ik hoop voor je dat je deze kerst hebt doorgebracht met de mensen die je het meest dierbaar zijn, op gepaste afstand natuurlijk, én met te gekke cadeautjes. 

Stay safe!

X NATASJA (klik hier voor haar Instagram)

Plaats een reactie