Kan je je kindje in een draagzak of draagzak doen in deze kou? Zo ja, hoe?

| ,

Wat trek je je kindje aan in de draagzak of draagdoek?

Met deze temperaturen die we nu hebben (van -10 tot +5 graden), is het wel belangrijk om jezelf en je kindje warm aan te kleden. Draag je de draagzak of doek over je eigen jas heen, zorg dan voor extra kleding. Denk hierbij aan lekkere warme slofjes, handschoenen, skipakje (of een warme jas en een extra broekje) en een muts. Pas wel op met strakke pakjes waar de voetjes aan vast zitten, dit kan gaan knellen. Ik gebruik zelf veel wol. Dit isoleert, waardoor het lichaam de eigen temperatuur beter behoudt. Daarbij neemt het ook vocht op. Voor mezelf gebruik ik een draagvest of een draagjas. Je hebt ook speciale covers die je over de draagzak kan doen en die je over je eigen jas draagt.

Gebruik ook je gezond verstand…

Want hoe snel krijg jij het zelf warm? Als je zelf snel zweet, dan krijgt je kindje het natuurlijk ook sneller warm. En welke doek of zak gebruik je? Een wollen draagdoek is natuurlijk warmer dan een hele luchtige draagzak. Een rekbare draagdoek is ook warmer, omdat deze van tricot is, en er drie lagen over je kindje heen zitten.

Tips

  • Trek goede stevige schoenen aan als je op pad gaat in de sneeuw of als het vriest

  • Loop niet met je handen in je zakken, als je valt dan kun je jezelf niet opvangen en val je op je kindje. Pas vooral goed op waar je loopt, daarbij weer: gebruik je gezond verstand.

  • Kleed je kindje lekker warm aan, gebruik meerdere laagjes bijvoorbeeld van wol.

  • Gebruik een draagvest of draagjas

  • Bij een cover, denk dan vooral aan iets warms aan de benen en voeten en ook aan een mutsje.

  • Bij sneeuw, gebruik je het beste verschillende laagjes. Als de zon doorbreekt, kan het warmer zijn dan je denkt.

  • Kleed jezelf en je kindje nooit te warm! Voel regelmatig in het nekje of je kindje het te koud of te warm heeft.

Geniet van elkaar en dit heerlijke weer!

Liefs

DRAAGCONSULENT ANIEKE

Plaats een reactie