Hotspot voor het gezin in Limburg: luxe vakantiewoning bij Dormio

| ,

Iedere maand bezoeken wij een hotspot voor het gezin, zodat jij niet meer hoeft te zoeken. Sla onze hotspots op op je telefoon of in je notities. Trust us: je wil deze pareltjes ooit gaan boeken met je gezin. Afgelopen maand hebben we het notarishuis op het Dormio resort bezocht. Deze stond al heel lang op m’n lijst, omdat het een heus minstadje is met zelfs eigen straatnamen inclusief -bordjes, appartementen, hotelkamers èn stuk voor stuk prachtige vrijstaande huizen. Om eerlijk te zijn, nog lastig kiezen. In dit ministadje is van alles te doen. Ze hebben zelfs een eigen wellness en foodplein. Een aanrader voor wie iets bijzonders zoekt.

Huisfeiten

  • Geschikt voor: 12 personen. Wij waren er met 4 volwassenen en 6 kinderen, dus 10 in totaal
  • Aantal slaapkamers: 6
  • Aantal badkamers: 3
  • Regio: Limburg
  • Inclusief: beddengoed, handdoeken, Wifi en toegang tot het zwembad en de KidsClub
  • Prijsklassehigh (74 EUR per bed per nacht)

Budget = 25 – 40

Normal = 40 – 60

High = 60 – 100

High End = > 100

De binnenkant en interieur

Het notarishuis is erg groot en prestigieus. Indrukwekkend om aan te komen rijden. Er zijn ontzettend veel banken in de woonkamer (daar kunnen zeker 12 mensen op) en in het midden staat een knusse vrijstaande houtkachel. Vooral de vaders werden hier helemaal warm van. We hebben direct hout gekocht voor twee dagen. De kinderen speelden rondom de kachel op de grond. Kneuterig. Er zijn 3 badkamers, waarvan één met bubbelbad en sauna. Heerlijk om hier in tweetallen van te genieten. Ook de kinderen (9, 8, 7 en 6) hebben hier samen (niet te warm!) in gezeten. Er klonk gegiebel en gelach. Het huis straalt luxe uit, zelfs in de keuken. Daar staat een enorme Amerikaanse koelkast met dubbele deuren, inclusief ijsdispenser.

Omgeving

Op het resort kunnen de kinderen met leuke activiteiten meedoen van de Mio Kids Club. Zo hebben ouders ook even hun handen vrij voor een drankje en gesprek met elkaar. Ik vertel later welke activiteiten onze kinderen allemaal hebben gedaan. Er is een foodplein met streekwinkel, foodtruck, restaurant en (een stuk overdekt!) terras voor ijskoude drankjes. Daarnaast kan je een duik nemen in het zwembad of het wellnesscentrum bezoeken. Er is werkelijk aan alles gedacht bij Dormio. Wil je nog meer zien en doen? Geen punt, want je bent zo in het centrum van Maastricht waar nog meer te ontdekken is.

De invulling van ons weekend

Vrijdag

Onderweg hebben we boodschappen gedaan: hapjes, wijn, fris, chips, kaasjes, worst en broodbeleg. We trokken bij aankomst een flesje wijn open en proostten op het maken van mooie herinneringen. De hapjes zetten we op tafel. De kinderen renden rond en gingen laat naar bed. Waarna de volwassenen tot in de late uurtjes door borrelden. In de tussentijd gaven wij de kinderen met een QR-code voor verschillende activiteiten op. Handig systeem.

Zaterdag

Zaterdagochtend haalden we verse croissantjes, afgebakken broodjes en jus bij de bakkerij. Om 9.15 uur reed Mio de hond op de fiets langs alle huizen. De kinderen stormden de deur uit, gilden en renden Mio nog even achterna. Ze waren er helemaal vol van. We hadden haast, want om 10.00 uur begon het knutseluur al. De kinderen maakten een schildpad met gekleurde propjes crêpepapier. De animatiemeiden hielpen de kinderen goed. Ze kletsten ook lekker met de kindjes. Op de achtergrond stond er muziek aan van verschillende Disney-films, K3 en Kinderen voor Kinderen. Gezellig! Het uur vloog voorbij. Wij haalden koffie-to-go en wandelden een stuk op het resort. Bij thuiskomst aten we wat, trokken onze zwemkleding aan en vertrokken naar het zwembad. De grote meiden wilden gelijk van de toffe glijbaan af. Ik zat met een kleuter en dreumes in het babybadje. Het was heerlijk warm. De twee kleintjes gleden van de miniglijbaan. Ook speelden ze met een emmertje en een schepje. Na ruim 2.5 uur spetteren, koppeltje duikelen en onder water zwemmen, gooiden we de handdoek in de ring.

Thuis deden we de kachel aan, zetten verschillende chips op tafel, trokken de wijn open en gaven de kinderen fris. Eventjes kwamen er tablets te voor schijn. De kinderen waren moe en hadden er behoefte aan. Vooruit, in het weekend mogen de kinderen van ons schermtijd, doordeweeks niet. Wij bestelden sushi: vooral veel zalm items, sojaboontjes en een paar Pokebowls. Ze bezorgden aan de deur van ons huis in Dormio, wauw! We schonken een wijntje in. Om 18.00 uur stond er een Meet en Greet met Mio. De kinderen vonden het ontzettend leuk, en voelden gezonde spanning op weg er naar toe. Huppelend aangekomen wilden ze allemaal een knuffel van de hond en op de foto met hem. Ook mochten de kinderen een vraag stellen (waar Mio alleen met ja of nee op kon antwoorden natuurlijk 😉 ). Sef vroeg: “Slaap jij ook op het resort in zo’n groot huis?’. Haha. Mio knikte driftig ja. Na deze ontmoeting gingen de kinderen om 19.00 uur naar het pyjamadiscofeest. Ze deden allerlei dansjes. Wij maakten filmpjes van hun genietende gezichtjes. Vooral de meiden gingen helemaal los. Thuis waren de kinderen helemaal kapot, maar voldaan. Ze gingen allemaal heel gedwee naar bed. Fijn. Wij genoten met alle volwassen na en deden in het huis een bierproeverij. We hadden zelf verschillende soorten bieren meegenomen.

Zondag

Na het ontbijt en een flinke bak koffie, liepen we naar het knusteluur om 10.00 uur. De kinderen maakten een vis uit een kartonnen bordje en plakten papieren schubben op. Hierna sprongen ze op de terugweg nog even op het luchtkussen in de speeltuin. Na de lunch stond er om 13.00 uur slijm maken op de planning (extra kosten €2 per kind). De kinderen mochten een eigen kleur kiezen. Het kleurde roze, groen, blauw en zelfs paars om ons heen. Bij het mixen mochten ze nog twee verschillende soorten glitters er aan toevoegen. Feest! Eenmaal thuis pakten een aantal mensen de zwemspullen en liepen naar het zwembad. De kinderen wilden graag weer een paar uurtjes zwemmen. Ik bleef heerlijk thuis om eventjes in het bubbelbad te bubbelen. Rituals in bad, de roze. Me-time op en top. Ik pakte mijn mobiel en zette Susan en Freek op de achtergrond. Zo fijn dat dit kan!

Rond 17.00 uur vertrokken we met de auto’s naar het centrum van Maastricht om een hapje en een drankje te doen. We streken neer bij een Spaans tapasrestaurant: Cafe Madrid. We bestelden spinazie-kaaskroketjes, Spaanse worst, manchego, brood met alioli, garnalenkroketjes, gefrituurde inktvisringen en groene paprika met zeezout. Het smaakte zeer goed. De kinderen dronken appelsap en wij sangria met veel vruchtjes. We kletsten na en proostten op een mooie afsluiting van een gezellig weekend in eigen land. Wat hebben we genoten!

Aantal sterren volgens ons

Plaats een reactie