Hotspot voor het gezin: Glamping Nunspeet, in Mexicaanse stijl vakantie vieren

| ,

Iedere maand bezoeken wij een hotspot voor het gezin, zodat jij niet meer hoeft te zoeken. Sla onze hotspots op op je telefoon of in je notities. Trust us: je wil deze pareltjes ooit gaan boeken met je gezin. Afgelopen maand hebben we Glamping Nunspeet bezocht. Deze safaritenten hebben allemaal een speciaal Mexicaans thema. De tenten zijn met veel aandacht ingericht. En dat voel je. Alles klopt. Zoiets hebben wij nog nooit eerder gezien. Het lijkt wel een gezellig kleurrijk huisje van binnen. Daarbij kan je op de camping met pony’s rijden en knuffelen in het prachtige Veluwse bos. Wat wilden wij hier graag een bezoekje komen brengen!

Tentfeiten

  • Geschikt voor: 5 personen (meer in overleg)
  • Aantal slaapkamers: 2 slaapgedeeltes
  • Regio: Veluwe (Gelderland)
  • Prijsklassebudget (25 EUR per bed per nacht)

Budget = 25 – 40

Normal = 40 – 60

High = 60 – 100

High End = > 100

De binnenkant en interieur

De glamptent voelde volledig buitenlands aan. Het is helemaal ingericht in Mexicaanse stijl. Je waant je echt in het buitenland. Het geeft een enorme energie. Tent open, wijn op tafel en genieten in de zon. Op het terras staan een flinke picknicktafel en een enorme BBQ. Speelgoed meenemen hoeft niet, want er ligt meer dan genoeg in de kasten in de tent. Van kloslopen, tot kleurtjes, van badminton tot allerlei kaartspellen. De tent staat op een fijn grasveldje met speeltoestel, waar de kinderen de ruimte hebben om te rennen en spelen, terwijl ouders volledig zicht behouden. Ideaal met kleine kindjes.

De camping

Het paradepaardje is de manage, met de stallen en het terrein voor de pony’s en paarden. Alle paarden staan met hun ingevlochten haren te genieten in de zon, terwijl kinderen borstelen en kammen. Je kan via een pad zo het bos inlopen met de paarden. Van te voren zijn er lessen te boeken, maar je kan ook met een knuffelpony wandelen en de kleintjes erop laten zitten. Heerlijk. Het geeft een enorm gevoel van vrijheid en verbondenheid met de natuur en dieren. De camping ligt in een schitterend natuurgebied. Er is verder een fijne speeltuin met airtrampoline, brasserie en buitenzwembad (inclusief apart peuterbad) aanwezig. Ook is er kinderanimatie (in de maanden juli en augustus) die shows, spellen en activiteiten verzorgt.

Bovendien is er op 10 minuten loopafstand een recreatiemeer, De Zandenplas. Heerlijk om met het gezin neer te strijken. Het strand, de lig- en speelweide met toestellen en de diverse voorzieningen maken het tot de ideale plek voor een dagje uit.

De invulling van ons weekend

Vrijdag

Bij aankomst stond er een verrassingspakket klaar: een fles heerlijke rode wijn, nootjes en zoutjes. We hebben alles in bakjes gedaan, wijn ingeschonken en ranja klaargemaakt. Op het terras dronken we aan de picknicktafel ons eerste drankje en proostten we op de prachtige omgeving en de stralende zon. Al snel trokken de kinderen de kasten open en speelden ze met al het buitenspeelgoed in de zon. Touwtje springen, blikgooien, boogschieten, kubb en tafeltennis, de kinderen wisselden alles af. Zo fijn dat ze actief bezig waren in de buitenzon. Rocco was een lange tijd zoet met een grote kiepwagen. We vergaten bijna de tijd en snelden ons naar het Italiaanse restaurant Gallura (15 minuten rijden naar Harderwijk). We aten knetterverse pasta Carbona en lasagna Bolognaise uit de oven. Toen we terug waren bij de tent, lazen we de kinderen verhaaltjes voor. Chris en ik namen plaats op het dek, sloegen heerlijke grote fleecedekens (ook allemaal aanwezig in de tent) om ons heen en knipten de buiten-festivallampjes aan. We sneden (geiten)kaas en worst, trokken een wijntje open en speelden meerdere potjes Backgammon in de buitenlucht. We hebben geknuffeld, grapjes gemaakt en zó gelachen, man we hadden dit even nodig. Een avondje samen zoals vroeger. Backgammon was lang geleden. Jaren. We besloten pas laat – zeer laat – naar bed te gaan.

Zaterdag

Van dat late naar bed gaan, hadden we direct weer spijt, haha. Chris kookte al vroeg eitjes, sneed donuts in stukjes en zette koffie. Omdat de zon al scheen, haalden we de hangmat uit de kast en plaatsten het op het grasveld bij ons dek. Wauw, dit was ècht genieten. Ik stuurde de rest van de familie naar de grote speeltuin, zodat ik even kon lezen. Als lunch maakten we bolletjes pindakaas en krentenbroodjes, met melk. Het volgend uitje was het pannenkoekenrestaurant en speelpark Hans en Grietje (20 min rijden naar Zeewolde). Dit park was overweldigend, bijna een pretpark. Er was zoveel te zien en te doen, dat zelfs Chris en ik een error kregen. Alles zag er tof uit. Overal renden en riepen kinderen. Onze kinderen mochten als eerste het ‘snoepwinkeltje’ binnen en stelden met honderden bakken snoep hun eigen snoepzakje samen. Vervolgens sprongen ze op de allergrootste airtrampoline, keken naar sprookjes, speelden op klim- en klautertoestellen en reden op de skelterbaan. Rond 17.00 uur mochten we het restaurant in waar de tafels bewogen, de heks ieder kwartier een indrukwekkend lied speelde en glijbanen en speelkamers elkaar afwisselden. “Dit is niet normaal”, fluisterde Chris herhaaldelijk. Toen de drankjes in glazen kwamen die verschillende kleuren licht gaven, keken Chris en ik elkaar aan en barstten in lachen uit. De kinderen mochten nog na het eten even rustig spelen en ontprikkelen in de zandbak, met graafmachines en auto’s. We waren blij dat we weer in de oase van rust terugkwamen op de camping. De kinderen mochten na het tandenpoetsen direct naar bed, waarna Chris en ik weer de doos Backgammon met een fles wijn uit de kast pakten. De hemel was onwijs helder. “Kijk eens naar boven”, zei Chris. “Wauw, ik heb nog nooit zoveel gouden sterren zien schitteren”, antwoordde ik. En toen schoten er ook nog eens twee konijntjes langs en bleven voor ons terras eventjes zitten.

Zondag

In de ochtend liepen we naar de paarden. We mochten met een knuffelpony door het bos wandelen. De twee meiden kregen een cap op en laarzen aan. Ze zaten om de beurt op het paardje en hadden het enorm naar hun zin. Er was bijna niemand in het bos, we hoorden de vogeltjes kwetteren en voelden ons zo vrij tussen al die paden en bomen. Na één uur gaven we de pony terug aan de eigenaar en reden we naar een bierbrouwerij, voor een lunch met wat biertjes ijsthee en een enorme borrelplank. Het Koetshuis was indrukwekkend, en ook het wandelen in de mooie tuin met fontein was heerlijk. Terug op de camping kwam al het buitenspeelgoed weer te voor schijn en speelden de kinderen nog heerlijk in de zon. En wij sloten af met een wijntje.

Plaats een reactie