Hotspot voor het gezin: een weekend all-inclusive bij hotel De Bonte Wever

| ,

Iedere maand bezoeken wij een hotspot voor het gezin, zodat jij niet meer hoeft te zoeken. Sla onze hotspots op op je telefoon of in je notities. Trust us: je wil deze pareltjes ooit gaan boeken met je gezin. Afgelopen maand hebben we De Bonte Wever bezocht. Een 4-sterren hotel, waar alles inclusief is. Ook eens heerlijk: je hoeft niet het terrein af, want alles is onder één dak. Maximaal relaxen…

Hotelfeiten

  • Geschikt voor: max 5 personen per kamer
  • Regio: Drenthe
  • Prijsklassehigh end (90,15 EUR per bed per nacht)

Budget = 25 – 40

Normal = 40 – 55

High = 55 – 65

High End = > 65

Het hotel

Je kan in dit hotel ècht genieten. Alles is mogelijk, want alles is inclusief. Van ontbijt, luch, diner, snacks en hapjes, ijsjes tot drankjes. Maar er is ook veel te doen:

  • Animatie: voor vele leuke activiteiten, zoals: kinderdisco, schilderen, spelletjes, bakken, knutselen of quizzen. Neem vooral geen spelletjes mee naar dit hotel, want je kan hier familiespellen lenen.
  • Bowling: deze baan heeft lichteffecten, digitale puntentelling, kinderbumpers, lekker muziek, glow in the dark en een gezellige bar.
  • Mini-golf
  • Subtropisch zwem- en saunaparadijs: naast het golfslagbad, de wildwaterbaan en de glijbaan, valt er nog meer te beleven. Er zijn hartstikke veel sauna’s, rustruimtes, infrarood warmtebanken, stoombaden en voetenbaden. Ook aan de kleintjes is gedacht met een interactief peuterbad.
  • Caféstraat: er is een heuse (stenen) Caféstraat met allerlei tafeltjes, banken en stoelen met diverse bars. Je kan met een hapje en een drankje genieten van live muziek. In de straat zijn ook allerlei elektronische spellen, biljart en darts.

De invulling van ons weekend

Vrijdag

Bij aankomst vielen we met de neus in de boter: we mochten direct aanschuiven aan het diner. Bij het buffet was er onwijs veel keuze. Om heel eerlijk te zijn stond ik best sceptisch tegenover buffet. Vaak is het veel en niet lekker. Ik was echter positief verrast. Ik at witlof met kaas en spek, krokante vis en een punt verse pizza uit de oven. Het smaakte allemaal goed! De meiden waren door het dolle en wisten niet wat ze moesten kiezen. Alles zag er aantrekkelijk uit! Ik heb ze hier goed in begeleid, want ik ben enorm tegen verspilling. Uiteindelijk aten ze keurig hun bordje met boontjes, pizza en salade leeg. Ze hielden nog een ruime plek over voor de chocosoesjes, wafels en ijs.

Hierna vertrokken we naar de bowlingbaan. Ontzettend gaaf, want de muziek stond lekker hard en de baan was glow in he dark. Ik bestelde bij de bar een biertje en een aantal ijsthee, gaf onze namen op en liep naar de baan. We hebben zo ontzettend gelachen en genoten. Mijn jongste dochter, Lola ( 8 jaar) gooide meteen met haar eerste worp een spare! De meiden waren bloedfanatiek. Ze gooiden, gilden en dansten. Heerlijk om deze herinneringen met ze te maken. Het uur vloog voorbij, met Lola als winnares. Tijd om naar de cafestraat te gaan. Dit is dus serieus een stenen straat met allerlei barretjes in het hotel. Ik waande me eventjes op straat in een drukke stad tijdens een stapavond. Hilarisch! Er zongen mensen mee met de muziek, een groepje speelde pool en weer een ander stel proostte met drankjes. Wij bestelden drankjes in één van de cafeetjes en keken vervolgens bij de snackkraam. Wat een goed concept: borrelen met allerlei hapjes. Daar houden wij wel van. We kozen uiteindelijk voor bitterballen, mini-kaassoufles en olijven. We kletsten nog door over het bowlen. Toen ik de drie meisje zag knikkebollen, besloten we naar onze kamer te wandelen. We waren kapot. Daar keken we nog met z’n vieren vanuit onze bedden naar een serie op de enorme tv in het midden van de kamer, voordat we het licht uit deden.

De cafestraat

Zaterdag

Na het douchen, liepen we langs de receptie om te kijken naar het programma van de animatie. Pfffff, wat stond er veel op de planning! Dat was nog lastig kiezen. Uiteindelijk kozen we twee activiteiten uit, want we wilden ook nog een dagdeel zwemmen (en ik wilde nog in mijn eentje in de sauna en welness genieten). Hierna liepen we de ontbijtzaal in. We kozen voor gebakken eitjes met spek en tomaat, verse bakbroodjes met kaas, yoghurt met frambozen en chocopuffs, jus d’orange en koffie. De speur-wandel-tocht naar de kinderboerderij stond als eerste op de agenda. We wandelden door het bos, beantwoordden vragen over de dieren, knuffelden met lammetjes en bekeken de pony’s. De zon scheen en dat maakte het extra heerlijk. Bij de receptie kregen de meiden een tasje met een memoryspel en stickers, omdat ze alle vragen goed hadden. Leuk!

Hierna trokken we onze badpakken aan en pakten onze handdoeken. Op naar het zwemparadijs! De meiden renden direct het golfslagbad in. Wat een golven! Wauw. Hierna gleden ze denk ik wel 100 keer van de glijbaan. In de tussentijd ontspande ik in het bubbelbad. Ik had geluk, want ik had ‘m helemaal voor mij alleen. Hierna dook ik in de stoomcabine en een sauna ernaast. Totale ontspanning. Mijn kinderen en ik ontmoetten elkaar weer en nestelden ons op de ligbanken onder de warmtelampen. We lagen daar als echte diva’s. Onder dwang gleed ik vervolgens ook een keertje van de hoge en donkere (!) glijbaan. Spannend, maar tof! Omdat het lunchtijd was, bestelden we frietjes, kroketten en frisdrank bij de Bubbelbar in het zwembad. Hierna nam ik een voetbadje, terwijl ik een tijdschrift (er liggen allerlei leuke magazines in het zwembad en hotel, neem dus vooral niets mee van thuis!) las. Ik ontdekte een andere sauna, stoombad en wirlpool. Aan het einde doken we met z’n allen de stroming in.

Met natte haren liepen we de gezellige loungeruimte in. Daar waren grote zachte banken en stoelen, een bar en hapjeskraam. De meiden hadden trek na het zwemmen. We nestelden ons op een enorme paarse bank. En weet je wat zo ontzettend fijn is aan all-inclusive? De meiden kunnen zelf een drankje, hapje of ijsje halen. Ze hebben mij niet nodig als begeleiding, ze vragen met niet om geld of een pinpas. En dat geeft totale rust. Dus ook deze keer, haalden de meiden zelf iets lekkers: een sundae ijsje met chocolade, karamel en nootjes. Ik at een paar kaasblokjes. Toen het ijsje op was, liepen de meiden naar de animatie. Daar was namelijk een schilderworkshop. Zo heerlijk, ik had even tijd voor mij alleen. Ik bestelde een biertje, bitterballen en pakte een boek. Geweldig dat dit kon! Na ruim een uur kwamen mijn dochters terug met geschilderde dierenhoofdjes op een houten frame. Zo mooi, dat we die thuis gaan ophangen. We liepen gauw naar het avondbuffet. Wederom was het smikkelen. We aten bietjes, mozzarellasalade, nasi en kipsate. Ik zag allemaal lachende gezichtjes tegenover me. Wat genoten mijn kinderen! Als dessert kozen we taart en spekkoek. De meiden pakten ook een lolly mee, voorruit, voor onderweg naar de animatie. Mijn dochters deden met de leiding een ladderspel, waarbij ze tennisballen aan een ladder moesten gooien. Zij vermaakten zich wel, dus bestelde ik een biertje in de cafestraat (ernaast). We hadden afgesproken dat ze naar mij toe zouden komen, als ze klaar waren met het spel. Weer een kostbaar momentje voor mezelf. Ongelofelijk. Toen de meiden terug waren, kletsten en lachten we met z’n allen aan tafel, onder het genot van drankjes en hapjes. Deze keer aten we enkele gehaktballetjes, garnalen en snoeptomaatjes. We doken best laat ons bedje in, maar keken stiekem met een half oog nog een stukje van het Songfestival op de kamer.

Zondag

Bij het ontbijt kozen we deze keer voor gesneden fruit met yoghurt, crackers met filet American, smeerkaas, zalm en pindakaas, melk en koffie. De meiden vonden het subtropisch zwembad zo waanzinnig, dat ze weer wilden zwemmen. Deze keer gingen mijn dochters eventjes met mij mee de sauna en het bubbelbad in. Hierna ging ik op mijn beurt met ze mee de golven in. Hilarisch! Wat hebben we gelachen. Proestend liepen we het golfslagbad uit. Tegen lunchtijd kleedden we ons aan. We vertrokken naar het lunchbuffet. Wat was er weer veel keuze! We aten pannenkoekjes, geklutste ei en kroket op brood. Na het eten mochten we nog een rondje bowlen! Deze keer won Nikki. Aan het einde bestelden we ons allerlaatste drankje: warme chocolademelk met slagroom. Hmmmmmmmm.

Plaats een reactie