Ik ben ook één van de zes: ontelbaar veel medicatie en ziekenhuisbezoeken, 13 miskramen, 2 levende kinderen, 1 sterrendochter

| ,

Week van de vruchtbaarheid 7-13 november. In Europa wordt er deze week extra aandacht gegeven aan vruchtbaarheid. Speciaal voor koppels die te maken krijgen met infertiliteit. Wist je dat dit over 1 op de 6 koppels gaat? Ons verhaal zal ik hier “kort” samenvatten. Dit gaat over 7 jaar, waarvan 4,5 jaar daadwerkelijk intensief in traject. Besef even dat wij één van de gelukkige koppels zijn, waarbij het wel gelukt is. Er zijn nog zoveel koppels die na jarenlange vechten in trajecten nog steeds ongewenst kinderloos zijn. 

Wij zijn een samengesteld gezin en onze wens voor een kindje van ons samen was zo groot. Helaas ging het niet vanzelf en hadden we geen andere keuze om ook het medische traject in te gaan. Dit hebben we eerst bij het plaatselijke ziekenhuis gedaan en daarna zijn we overgestapt naar België, het UZ Gent. Hier hebben we nooit een seconde spijt van gehad! Wat een verschil… Ons traject bestond uit: OID – IVFICSI.

Eindresultaat

13 miskramen / missed abortions, 3 bevallingen, 2 levende kinderen, 1 sterrendochter, op het moment zwanger

Onderzoeken bij mij

– Laparoscopie 3x 

– Hysteroscopie 4x 

– HSG 2x 

– Bloedprikken – ontelbaar 

– Inwendige echo’s – ontelbaar 

– Uitwendige echo’s – ontelbaar 

– Gen onderzoek 2x

Medicatie (hoeveelheden niet te tellen)

– Chemo tabletten 

– Cytotec 

– Mifegyne 

– Clomid 

– Tamoxifen 

– Menopur 

– Decapeptyl 

– Zumenon 

– Pregnyl 

– Utrogestan 

– Aspirine

Gemaakte kosten

Ontelbaar veel; zwangerschapstesten, medicatie, plaatselijke ziekenhuisafspraken, ritjes op en neer van Brabant naar Gent, parkeren, duurste vitamines, accupunctuur en voetreflexie.

Klachten en vervolgstappen

– Heel veel blauwe plekken 

– Extreme misselijkheid 

– Accupunctuur inplannen

– Voetreflexie laten doen

– Granaatappelpitjes eten

– Granaatappelsap drinken

– Vitamines van Rika slikken

– Rood ondergoed dragen

– Groene smoothies drinken

– Geen alcohol meer nuttigen

– Gezond eten 

– Warme voeten, ook in bed, ook in de zomer 

– Warme buik ervaren

– Veel kaarsjes opsteken 

– Fertiliteits yoga volgen

– Niet in gaan bad 

– Na terugplaatsing liggend naar huis en het liefste met de benen omhoog 

– Warm eten en drinken, zelfs in de zomer 

Plekken prikken en medicatie iname

– Thuis 

– Bij familie/vrienden thuis 

– Op de meest bijzondere wc’s op het werk, restaurants en in de kroeg 

– Tijdens feestjes 

– Tijdens een vrijgezellenweekend 

– In het vliegtuig 

– Op vakantie

Opmerkingen van anderen

– Je moet er niet zo mee bezig zijn 

– Vakantie zal helpen 

– Het stelt niks voor 

– Je hoeft er zelf niks voor te doen, lekker makkelijk even een kind laten plaatsen 

– Je wilt te graag

Wat kun je in plaats daarvan wel doen?

– Wees er voor hun

– Stuur dat kaartje of die bloemen 

– Vraag wat ze fijn vind(en) 

– Vergeet de man niet 

– Maak het bespreekbaar

Wij zijn één van de gelukkige koppels waarbij het traject geslaagd is en waarvoor wij ontzettend dankbaar zijn! Besef alleen dat, dat lang niet bij iedereen zo is. Nu kan ik zeggen dat ik het zo weer zou doen, maar wanneer je er middenin zit lijkt het uitzichtloos. Ik heb zo vaak willen stoppen, omdat het teveel werd. Ik hield mezelf altijd voor dat ik even “boodschappen” moest doen om het luchtig te houden. Maar dat is het natuurlijk verre van als je zo vaak naar het ziekenhuis moet en zoveel troep moet innemen. Als vrouw voel je je al snel niet goed genoeg, alsof je faalt. Ook kunnen relaties enorm onder druk komen te staan, omdat de man vaak vanaf de zijlijn toe moet kijken wat zijn vrouw allemaal moet ondergaan. Of het is juist andersom, want dat kan natuurlijk ook! Het is psychisch slopend. Besef dat er veel vrouwen en koppels in stilte lijden tijdens een fertiliteitstraject. 

Helpen jullie mee om dit bespreekbaar te maken? Wees er voor het koppel dat in een traject zitten, steun ze! Doorbreek het taboe… Dat is zoveel waard. Tegen al die lieve vrouwen en koppels die nog in traject zitten; hou vol, wees lief voor jezelf, ook al voelt het heel eenzaam je bent niet alleen! Heel veel sterkte en geluk voor jullie. Ik duim en ik hoop dat iedereen die het wenst en knokt ook mag ervaren! 

KIKI

Plaats een reactie