Hotspot voor het gezin: een weekend logeren op boerderij Erve Woolderink

| ,

Iedere maand bezoeken wij een hotspot voor het gezin, zodat jij niet meer hoeft te zoeken. Sla onze hotspots op op je telefoon of in je notities. Trust us: je wil deze pareltjes ooit gaan boeken met je gezin. Afgelopen maand hebben we boerderij Erve Woolderink bezocht. We wilden altijd al eens de boer meehelpen met de dieren op de boerderij. En slapen in een hooiberg, wie wil dat nou niet?!

Accommodatiefeiten

Type accommodatie: Hooiberg (huisje)

Aantal personen: 5 personen

Regio: Overijssel, Rectum

Prijsklasse in het weekend: budget (vanaf 27,30 EUR per bed per nacht)

Budget = 25 – 40

Normal = 40 – 55

High = 55 – 65

High End = > 65

Overnachten op een natuurlijke boerderij

Erve Woolderink is een prachtige boerderij, die zelfs is opgenomen in de lijst van Rijksmonumenten. Er graast een kudde Aberdeen Angus koeien. De koeien en kalfjes zijn zeer vriendelijk en laten zich aaien. Ze lopen met een aangename temperatuur buiten in de wei (en grazen natuurlijk) en staan in de winter op stal. De boerderij staat in een mooie bosrijke omgeving. Er zijn trampolines, skelters en fietsen aanwezig. Kinderen kunnen hier goed spelen. Ze mogen ook eieren rapen en helpen met de koeien voeren. Een overnachting met kids is een hele belevenis. Tip: neem rubberen laarzen mee!

Het vakantiehuis: de hooiberg

Vanuit het huisje hadden we een mooi uitzicht op de natuur. In deze buurt kan je fantastisch wandelen en fietsen. Het huisje is van alle gemakken voorzien, er is zelfs een Finse sauna, en daar word ik heel erg blij van. Buiten kan je lekker in het zonnetje zitten, en er is een trampoline voor de kids in je tuin.

De invulling van ons weekend

vrijdag

Bij aankomst vertelde boer Rutger veel over de boerderij, koeien en de uilen. Leuk! De kinderen luisterden aandachtig. Hierna deden we spelletjes (El Dorado en Keer op Keer) in het huisje. We reserveerden een restaurantje in Wierden, wat een kleine 10 minuten rijden was met de auto. Fijn! We aten daar heerlijke pasta en pizza en proostten op mijn 39e verjaardag. De volgende dag zouden we de boer gaan helpen, dus niet te laat naar bed.

Zaterdag

De wekker ging rond 7.00 uur. We ontbeten snel, want we gingen met de boer mee. De meiden aaiden de koeien in de stal. Hierna gaven ze de koeien eten. We zagen ook een zwangere koe en een kalfje. De boer vertelde over het speciale koeienras: Angus. Alle koeien van boer Rutger zijn van dit ras (Black en Red). In Nederland is het ras nog niet zo bekend. De Angus Koeien hebben bepaalde kenmerken:

  • Ze zijn zeer rustig en betrouwbaar
  • Ze zijn hoornloos
  • Ze hebben vaak natuurlijke gemakkelijke geboortes
  • Ze zijn vruchtbaar
  • De verwerkingsmogelijkheden van het vlees zijn erg goed

De boer maakt gebruik van een quad. Na het voeren, mochten wij met z’n allen op de quad het terrein verkennen. Wat was dat gaaf! We reden door de mooie natuur, en even voelde het alsof we helemaal alleen op de wereld waren. Hierna sprongen de meiden op de trampoline. Ze voerden allerlei kunstjes uit. In de avond haalden we Chinees af in Wierden en aten we gezellig in onze hooiberg. Na het eten keken we Wie Is De Mol.

Zondag

Na een heerlijk ontbijt met eitjes, keken we even bij de koeien. De meiden knuffelden wat af. Ook zaten we een moment lekker in het februarizonnetje. Fijn! Hierna reden we naar het zwembad De Kolk in Wierden. Even met elkaar spetteren. Bij terugkomst dook ik met een goed boek de sauna in. Ik kwam helemaal tot rust, terwijl de meiden een showtje deden op de trampoline. Ik heb ruim een half uur in de sauna gezeten en nam daarna een warme douche toe. Wat een verwennerij hier bij Erve Woolderink! Echt de moeite waard om eens te bezoeken met het gezin!

Plaats een reactie