Ik gaf mijn telefoonnummer aan een vreemde man op het internet…

| ,

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids & Kurken op Instagram te volgen.

Na de geboorte van mijn oudste dochter, ben ik vrij snel uit deze voor mij giftige relatie gestapt. Vrijwel meteen kreeg ik een nieuwe relatie. Hierin dacht ik mijn happily ever after gevonden te hebben, ik was dan ook kapot van deze tweede breuk. Tien kilo lichter en verscheurd van verdriet heb ik koppig besloten nooit meer in de liefde te geloven en er één groot feest van te maken voor mijzelf en mijn oudste dochter. Ik woonde bij mijn ouders en mijn leven bestond vooral uit werken, zorgen voor mijn dochter en gezellige feestjes en avonden met mijn vriendinnen.

Een vriendschapsverzoek, kende ik hem?

En toen kwam daar in de zomer van 2015 dát vriendschapsverzoek via Facebook. Omdat ik nogal gesteld was op mijn privacy en bang was voor allerlei viezerikken, was mijn profiel afgeschermd en voegde ik niemand zomaar toe. Een week na een festival kreeg ik een vriendschapsverzoek van iemand wie ik dacht gezien te hebben op dat festival. Geen verplichtingen en zeker geen liefde, want liefde sucks, maar een praatje kon toch geen kwaad? Voordat ik het verzoek accepteerde vroeg ik eerst wie degene was die mij wilde toevoegen.

“Niet afspreken met vreemden”

Ruim twee weken later reageerde deze interessante jongen pas. Dat is hartstikke lang als die ander toch je interesse wekt. Ik bleek hem toch niet te kennen, maar hij vond mijn foto wel leuk, dus besloot hij een vriendschapsverzoek te sturen. Binnen vijf minuten wilde hij mijn nummer hebben. Ik denk dat ik niet de enige ben die vroeger te horen kreeg: “Niet met vreemden praten. Nooit zomaar je nummer geven. Niet afspreken met mensen die je via internet kent. Je weet nooit wie je voor je hebt!”. Toch besloot ik mijn nummer te geven, tegenwoordig kun je iemand toch gewoon blokkeren?

Ik moest eerlijk zijn

Hij wilde afspreken. Shit, ik mag niet met vreemden afspreken. Ik woonde weer bij mijn ouders en ik had het echt heel druk met werk en de zorg voor mijn oudste. Dan moet je dus vertellen dat je al een kind hebt uit een eerdere relatie. Hij was nog steeds niet afgeknapt. Maar ik was echt heel druk, dus ik had voorlopig echt geen tijd om af te spreken.

Mijn ouders wilden op vakantie met mijn dochter

Ik kon geen vrij krijgen van mijn werk. “Vind je het goed dat we Jaylee wel meenemen op vakantie?”, vroegen mijn ouders. “Ja. wanneer willen jullie gaan?:, antwoordde ik. “Dinsdag”. Holy Moly, dat was over twee dagen. Als een malle ben ik alles voor mijn dochter in orde gaan maken, zodat zij mee kon op vakantie. Mijn allereerste keer helemaal alleen thuis. Ik was 24 jaar, maar ik ging altijd gezellig mee. Ik vond het doodeng dat mijn ouders nu weg gingen en mijn dochter meenamen, want dat betekende dat ik dus ineens de ruimte had om wél af te spreken. Met een vreemde, die ik ontmoette via internet, mijn nummer had gegeven en waarvan niemand (behalve mijn vriendinnen) op de hoogte was. “Wat nou als het een engerd blijkt te zijn. Wat als hij me meeneemt en ik nooit meer terug kom?!”, vroeg ik me af.

Ik bedacht een noodplan

Ik vertelde de Facebookman, dat mijn dochter weg was en ik tijd had om af te spreken. Hij antwoordde instemmend. Ik heb die dag in tranen mijn dochter uitgezwaaid via Facetime, want ik was wel serieus druk met werk. Daarna maakte ik een plan met mijn vriendinnen en collega’s. Zij zouden mij bellen rond de tijd dat Facebookman bij was. Ze vroegen of alles in orde was of dat ze 112 moesten bellen en de hulpdiensten naar mij toe moesten sturen. Ze konden mij niet snel genoeg ophangen want, my goodness wat was hij leuk!

We aten mijn oma’s diner

Daar zat hij dan tegenover mij. Met zijn tweetjes hebben we bij mij thuis gegeten wat mijn oma voor mij had gekookt. Ik kon en kan nog steeds namelijk niet koken. We aten allebei bloednerveus mijn oma’s diner. Ik kreeg nauwelijks een hap door m’n keel. Hij bleek de, bijna 10 jaar oudere, eeuwige vrijgezel te zijn die zich nooit wilde binden. Als er een feestje was, was hij erbij. Alle meiden schenen hem te kennen. Ik mocht niet aan de vrijdagen komen, want deze waren voor hem en zijn vrienden. Zo níet het type wat mij normaal aantrok. “Maar het zal toch niets serieus worden, want liefde sucks.”, bedacht ik me.

We namen ongemakkelijk afscheid

Na een gezellige avond ging hij weer naar huis. “Shit, hij gaat weg. Wat moet ik doen?”, dacht ik. “Geef ik een hand, drie zoenen, kus ik hem op zijn mond? Hoe doe je dit?!”, vroeg ik me af. Het werd een ongemakkelijke combinatie van een hand, een knuffel, een zoen op de mond en een zoen op je wang. Dat was dat. Hij was druk met werk en zijn vrijgezellenleven. Ik was druk met werk en mijn kind. Mijn vriendinnen hadden een wedje gelegd: “Die zien elkaar vanavond weer hoor!”, want dat was de enige vrije avond die we beiden nog hadden.

Bizarre wending

Ik appte of we elkaar nog eens zouden zien. Ik moest de volgende ochtend om 6.00 uur werken. Hij had die dag een etentje en kon pas bij mij zijn als ik al in bed lag. En zo is hij teruggekomen en bij mij blijven slapen. De volgende dag vertrokken we allebei weer naar werk en spraken we af dat ik die avond bij hem zou slapen. Na een avondje uit met vriendinnen reed ik naar zijn huis, waar ik de sleutel van zijn huis kreeg, zodat ik de rest van de twee weken naar binnen kon, ook als hij er niet was. Ik ben die weken dus elke dag bij hem terug gekomen na werk.

Hij veroverde mijn hart steeds meer

Toen mijn ouders en dochter terug kwamen van vakantie, hebben wij wat meer moeten plannen. Mijn ouders brachten mijn dochter naar school vanwege mijn werktijden en dan haalde ik haar op van de BSO, aten we samen en legde ik haar in bed. Daarna reed ik naar Vikash, Facebookman, om te blijven slapen. Vanaf zijn huis ontweek ik 1,5 uur file naar mijn werk, was ik er zoveel mogelijk voor mijn dochter en bracht ik tijd door met degene die mijn hart steeds meer veroverde.

De eeuwige vrijgezel

Na een jaar heen en weer rijden tussen mijn dochter en Vikash, heb ik onze spullen gepakt (tenminste dat wat er nog van over was, want bijna alles stond al in zijn huis) en zijn we bij hem ingetrokken. Die eeuwige vrijgezel bleek verliefd te zijn op iemand die nooit met vreemde mannen van het internet mocht af te spreken. En degene die niet meer in de liefde geloofde, bleek hopeloos verliefd op die eeuwige vrijgezel die ineens heel serieus was geworden. En zo zijn we, nadat we elkaar ruim zeven jaar geleden voor het eerst zagen, nog steeds samen.

We zijn door alle ups en downs gekomen

Het leeftijdsverschil, zijn vrijgezelle leven en mijn wantrouwen wat betreft liefde, maar ook een verloving en een dochter (van inmiddels drie jaar) samen. We verruilden zijn mancave voor een eengezinswoning in een kindvriendelijke wijk en we zijn druk bezig onze bruiloft te plannen. We zijn nog altijd minstens zo verliefd als toen.

JANET

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids & Kurken op Instagram te volgen.

Plaats een reactie