Wenspapa’s Mike en Kay hebben na 2 jaar een nieuwe eiceldonor gevonden

| ,

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids & Kurken op Instagram te volgen.

Lees eerst de vorige delen hieronder.

Deze twee jonge mannen hebben een enorme kinderwens

Wenspapa’s Mike en Kay hebben een draagmoeder en eiceldonor gevonden

Wenspapa’s Mike en Kay moeten helaas opnieuw opzoek naar een eiceldonor

Het nieuwe jaar is in volle gang, een mooi moment voor een update van ons traject. Op dit moment is het alweer twee jaar geleden dat wij met onze kinderwens naar buiten traden en onze zoektocht naar een draagmoeder en een eiceldonor begonnen. Want dat is wat we graag zouden willen: een kindje dat wij met z’n tweeën mogen opvoeden met behulp van twee vrouwen door middel van hoogtechnologisch draagmoederschap. Onze zoektocht ging voortvarend van start, dat hebben we HIER ook al eerder uitgebreid beschreven. Toch moesten we het afgelopen jaar wat tegenslagen incasseren. Zowel de eiceldonor als de draagmoeder, waarmee we al in het voortraject van de behandelingen zaten, moesten beiden om verscheidene redenen uit het traject stappen. Dus we waren weer terug bij af.

Een nieuwe eiceldonor was relatief snel opnieuw gevonden

We werden afgelopen september door een lieve dame, die ook nog in de buurt woont, benaderd via onze Instagrampagina en sindsdien zijn we een hele leuke vriendschap aan het opbouwen met een ontzettend mooi doel voor ogen. Naast dat zij ons wil helpen, kunnen wij ook wat voor haar doen, maar daarover later meer. Dit voelt in ieder geval ontzettend goed. We zijn zelfs al aan het onderzoeken of we haar eitjes op voorhand kunnen invriezen, want hoe langer het duurt dat wij een draagmoeder vinden, hoe meer haar eicelvoorraad afneemt. 

Het ziet er naar uit dat wij dit gedeelte alvast kunnen gaan doen in Elsendorp. Dat is niet om de hoek, maar dat hebben we er uiteraard wel voor over. Andere ziekenhuizen en klinieken werken hier helaas nog niet aan mee. Eitjes invriezen kan wel op meerdere plekken, echter kan zij deze dan vervolgens niet aan ons doneren. Gelukkig in Elsendorp dus wel, daar hebben we binnenkort een intake. Erg spannend!

Een draagmoeder vinden blijft toch een stuk lastiger

Gelukkig zien we ook om ons heen dat er wel lieve vrouwen zijn die daar wel degelijk voor open staan. Zo hebben we al meerdere leuke Instagramposts gezien van mannen die binnenkort een klein wonder verwachten of zelfs al hebben mogen verwelkomen. Heel fijn om te zien! Buiten dat het bij onszelf nog meer verlangen opwekt, maar we gunnen dat anderen natuurlijk ook! Onlangs waren we in gesprek met een dame die misschien wel een kindje voor ons wilde dragen. Dat gaf weer even goede moed. Echter bleken onze wensen en ideeën, na af te spreken, toch niet helemaal hetzelfde te zijn en dan moet je eerlijk naar jezelf zijn, ondanks dat de kinderwens zo groot is. Vervolgens raakten we wederom in gesprek, deze keer met een hele goede vriendin. Toen waren we helemaal euforisch, want hoe mooi?! Een vriendin, die je niet meer hoeft te leren kennen, die je al helemaal vertrouwt, die al onderdeel is van je leven. Perfect toch?.. 

Helaas voldoet zij niet aan de voorwaarden van de kliniek

Ze heeft namelijk zelf geen kinderen, ook geen kinderwens, maar wilde dit wel voor ons doen. Van de kliniek moet een draagmoeder al een keer complicatieloos een zwangerschap hebben voltooid, want alleen dan weet je pas wat het met je doet en of je echt wel bereid bent om een kindje af te staan. Ook dat is weer begrijpelijk, maar toch ook weer een ontzettende domper. Momenteel zijn we dus nog steeds op zoek. Daar komt ook nog eens bij kijken dat je in Nederland officieel gezien geen oproepjes mag doen. Je mag niet openbaar op zoek naar een draagmoeder, dit moet binnen je eigen kringen.

We willen niet alleen maar vertellen over hoe moeilijk het is

We hebben er echt nog wel vertrouwen in dat het gaat lukken. We staan er positief in en het is een bijzonder proces. We worden alleen soms enorm bewust van het feit dat we zo onwijs afhankelijk zijn. En dat terwijl de zwangerschapsaankondigingen je op dit moment om de oren vliegen. Maar hoe ver weg het nu nog lijkt, ooit hebben wij ook zo’n leuke zwangerschapsaankondiging, we weten het zeker! Geduld is een schone zaak. We blijven doorgaan en door zoeken. 

MIKE & KAY

Insta: @hetpapaproject

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids & Kurken op Instagram te volgen.

Plaats een reactie