Mijn zoontje heeft enorme buikpijn, tegen de ziekte van Hirschprung krijgt hij botox in zijn sluitspier

| ,

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids & Kurken op Instagram te volgen.

Kim schrijft een reeks op Kids en Kurken over de zoektocht naar passende medische hulp voor haar zoontje. Lees eerst de vorige delen:

Deel 1: Mijn zoontje heeft vanaf zijn geboorte maar eens per drie à vier weken ontlasting, dit kon toch niet goed zijn?

Deel 2: Kim haar zoontje heeft al jaren enorme buikpijn: “Na 4 jaar afgewimpeld te worden door de medische wereld, is er eindelijk een oorzaak gevonden”

De dag van de operatie

Zoals jullie inmiddels weten ging er in de voorbereiding nogal wat mis. Gelukkig was dan eindelijk de dag hier. Rond 12.00 uur vertrokken wij naar Groningen. Om half 2 zou Noah een rustgevend drankje krijgen zodat dat goed ingewerkt was voordat het hele circus van start zou gaan.

Er ontstond weer onduidelijkheid

Om kwart over 1 kwamen we bij de balie. Wederom was er niks voor elkaar. “Mevrouw, komt u nog eens hier. U weet dat jullie hier veel te vroeg zijn he? Noah hoeft hier pas om half 3 te zijn. Ik wil u dus vragen om beneden te gaan wachten.” Lichtelijk geïrriteerd gaf ik aan dat we hier eerder moesten wezen omdat hij een rustgevend drankje zou krijgen. Zegt ze nog: “Ja, maar dat zal dan wel om half 3 zijn”. “Uh nee Mevrouw van de balie. Ik heb gister nog met zowel de anesthesist als de kinderchirurg afgesproken dat wij hier om half 2 moesten zijn. “Oh, zegt ze, “Dan moet ik even overleggen met de verpleegkundige want ik snap dat er nu wat onduidelijkheid ontstaat”. Geïrriteerd ben ik gaan zitten en om 13:40 uur maar gevraagd hoe of wat er bekend was inmiddels. “Ja, jullie worden zo opgehaald werd er gesnauwd”.

Ons mannetje was in paniek

Eenmaal daar begon het voorbereiden. Noah dronk het drankje. Stickers werden eerder met enig tegenspartelen geplakt en we kregen een bed op een enorme slaapzaal (vol met volwassenen). Daar lagen we dan met ons in paniek zijnde mannetje. Huilen, schreeuwen, slaan en schoppen. Tussen allemaal volwassenen die net geopereerd waren. Gelukkig was er begrip en binnen no time viel Noah tegen mij in slaap.

De arts en anesthesist waren erg betrokken

De anesthesist die Noah in slaap ging brengen kwam bij ons om uit te leggen dat er wat commotie was ontstaan. En dat hij plat was gebeld door de arts die wij gezien hadden om zeker te weten dat écht alles goed zou gaan vandaag. Daarom kwam hij nog even kijken, om ons gerust te stellen en het plan te bespreken. Wat een opluchting na de dames van de balie.

Met tranen in mijn ogen liep ik weg

Na een uur werden we opgehaald. Ik mocht mee naar de OK. Daar ging het heel snel. Het infuus werd geprikt zonder dat Noah het door had. Bij het over tillen van Noah van het slaapbed op het OK bed werd hij even gedesoriënteerd wakker, maar gelukkig was mama daar snel weer. Hij viel in slaap en terwijl ik me om alle apparaten probeerde weg te manoeuvreren werd Noah al geïntubeerd. “Pas goed op hem”, zei ik en met tranen in mijn ogen liep ik weg. Ik kan nu met zekerheid zeggen: nee het wordt niet makkelijker hoe vaker je het doet.

Een stukje darmwand werd weggesneden

Wat 45 minuten zou duren, duurde uiteindelijk een anderhalf uur. Ze zouden botox injecteren in zijn anus en een paar biopten nemen om de ziekte van Hirchsprung te kunnen uitsluiten. Dat laatste ging mis. De biopten lukten niet, dus werd er een stukje uit zijn darmwand gesneden. Wat ook weer gehecht moest worden. Met een tampon in zijn kontje werd hij afgeleverd op de verkoeverzaal. Al snel kwam eerst de arts en daarna de anesthesist een paar keer kijken. Noah werd namelijk niet wakker.

Op naar herstel

Een tijd later werd hij wakker. Om 19.00 uur werd besloten dat Noah een nachtje bleef slapen. Ook ik mocht blijven slapen gelukkig. Daar kreeg hij een kleine na bloeding maar dat was even later uit zichzelf alweer gestopt. De dag erna mochten we naar huis en werken aan zijn herstel.

Lees HIER het vervolg.

KIM

Insta: @de.blije.mama

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids & Kurken op Instagram te volgen.

1 gedachte over “Mijn zoontje heeft enorme buikpijn, tegen de ziekte van Hirschprung krijgt hij botox in zijn sluitspier”

  1. Onze zoon de ziekte van Hirschsprung in de zeer zware vorm heeft tot 5x toe botox in zijn sluitspier endarm gekregen het was het laatste om te proberen anders werd het een stoma voor goed
    Gelukkig is de botox gaan aanslaan mijn zoon is nu 20 jaar met medicatie en spoelen maar verder gaat alles super goed

    Beantwoorden

Plaats een reactie