18 jaar oud en ongepland zwanger …

| , ,

Het is best lastig om iets te schrijven over een onderwerp waar toch bepaalde vooroordelen of meningen over gevormd worden.

Ik was een tienermoeder

Op mijn achttiende raakte ik ongepland zwanger. Men denkt vaak: “Dat zal mij niet gebeuren”. Maar als je dan achttien bent en met een positieve zwangerschapstest in je handen staat, staat je leven compleet op z’n kop. “Hoe nu verder? Hoe vertel ik dit aan mijn ouders?”, piekerde ik. Ik woonde nog thuis. Voor mij was het gelijk duidelijk, dit kleine levende wezen in mijn buik was het mooiste wat me ooit kon overkomen. Ik ging er vol voor! Dit kindje zal alles krijgen wat zijn of haar hartje begeerd. Gelukkig waren mijn ouders het hier ook mee eens. Ze waren uiteraard erg geschrokken, maar mijn ouders stonden altijd volledig achter mij en steunden me overal bij.

Tijdens mijn eerste echo, bleek dat ik al 17 weken zwanger was

Wow, die zag ik niet aankomen. “Hoe kan dat nou?”, vroeg ik me af. Ik had gewoon gemenstrueerd en naar mijn idee had ik pas één cyclus gemist. Ik was nu dus al bijna op de helft van de zwangerschap. Ondanks dat mijn toenmalige vriend mij duidelijk had gemaakt dat hij er niks mee te maken wilden hebben, heb ik wel genoten van mijn zwangerschap. Ik zat nog op school. “Hoe moet het daarmee?”, piekerde ik. Ik deed de opleiding toerisme. Deze opleiding had ik gekozen, omdat ik graag wilde gaan reizen. Dat werd toch wel lastig met een baby.

Een andere opleiding

In overleg met school heb ik er toen voor gekozen om een versnelde mbo niveau 4 opleiding te gaan doen, waarin ik binnen een jaar mijn diploma kon halen. Dit betekende dat ik na mijn bevalling kon starten met deze nieuwe opleiding.

Op 11 augustus 2003 werd mijn kleine jongen Sem geboren

De mooiste en makkelijkste baby die ik me maar kon wensen. Twee weken na mijn bevalling moest ik alweer naar school. Dit was ontzettend zwaar, maar ik ben nog steeds heel blij dat ik dit toen gedaan heb. Ik heb mijn diploma behaald voordat Sem 1 jaar werd. Gelijk na het behalen van mijn diploma, vond ik een baan en niet lang daarna een huisje voor ons twee.

Er ontstaat altijd een bepaald beeld van tienermoeders, terwijl het ook echt anders kan

Ik had alles prima op de rit, ondanks dat ik net 19 was. Mijn kleine man is nooit iets te kort gekomen. Inmiddels is deze kleine jongen een heerlijke puber van 14. Hij is de meest lieve, zorgzame en attente jongen die er is. Soms komt weleens die vraag in me op: “Wie is hier nou de ouder? Jij of ik?” Hij is ontzettend beschermend naar mij en zijn zusje (9) en broertje (2) toe. En hoe tof is het dat zijn moeder pas 33 is, whoop whoop!

CHARELLE

1 gedachte over “18 jaar oud en ongepland zwanger …”

  1. Goed zo meisje! Ik geloof dat je beter een tienermoeder kan zijn dan een moeder van 40+.
    Het is zelfs zo dat puur fysiek gezien je het beste je kinderen voor je 25e jaar kan krijgen. Dan is je lichaam nog flexibel genoeg om weer terug in shape te komen. Mijn moeder was een tienermoeder, en ze was de beste voor ons!

    Beantwoorden

Plaats een reactie