Deze moeder heeft een kind van 22 en 1 jaar oud

| ,

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids & Kurken op Instagram te volgen.

Stel je gezin even voor

Mijn naam is Miranda (46) getrouwd met Joost (48) en wij hebben 6 kinderen die ik allemaal zelf heb gebaard. De eerste drie (dochters) zijn van een vorig huwelijk: Lisanne (22) Marilynn (20) en Emily (17). Met Joost heb ik drie jongens, Tom (8)  Remy (6) en Fynn (25 weken) Ik ben met Joost sinds 2006. Ik ben eigenaar van een Yacht Crew Agency in Nederland (Werving & Selectie bureau) en plaats alle soorten personeel op Luxe jachten wereldwijd. Daardoor ben ik veel naar klanten en op zakenreis in het buitenland.  We zijn een ondernemend en sportief gezin, houden van tijd doorbrengen met elkaar en het liefst gecombineerd met eten.

Wow, wat heb je veel kinderen! Wilde je dit altijd al?

Als klein meisje wist ik al dat ik graag moeder wilde worden. Ik was al op vroege leeftijd aan het oppassen op baby’s en kleine kinderen. Ik heb mijn eerste BabyBorn pop zelf gespaard. Het is een aangeboren tweede natuur. Toen ik op mijn 18e getrouwd was, wilden we al snel kinderen. Dat is nog een lange weg geweest van jaren met allerlei bezoeken in het ziekenhuis gepaard met veel verdriet, want uiteindelijk kreeg ik de boodschap om carrière te gaan maken en om de kinderwens te vergeten. Dat was uitgesloten. Misschien kan je enigszins voorstellen wat dat met je doet als je een kinderwens hebt. Maar als een wonder was ik toch op de natuurlijke manier zwanger geworden, wat een geluk en zoveel blijdschap. Tranen over onze wangen met dit geweldige, blije nieuws. En daarna zijn er nog 5 gezonde kinderen bijgekomen, helaas ook 2 miskramen gehad. Het bijzondere is dat ik alle emoties en ervaringen heb meemaakt. Het gezin staat bij mij nummer 1. Ik denk er wel eens aan om bij de gynaecoloog langs te gaan om te laten zien dat ik wel degelijk kinderen heb gekregen en ze 1 voor 1 binnen te laten komen. Weet u nog dat u zei ‘dat ik maar carrière moest gaan maken omdat ik nooit kinderen zou krijgen?’ 

Is het druk bij jullie thuis?

We zijn een super druk gezin, hebben allebei ons eigen bedrijf, helpen kinderen met school, brengen de kids naar sportclubs. Op dit moment hebben we een nieuw herenhuis gekocht midden in de stad wat compleet gerenoveerd wordt. Uiteraard doen we sociaal met familie en vrienden. Maar ik zou niet zonder kunnen. Dit is zo een vast patroon geworden dat ik me zou vervelen als we maar met zijn tweeën zouden zijn. Waarschijnlijk hadden we dan wel een andere invulling natuurlijk, maar ik hou van een groot gezin, wij allebei. Er is altijd leven, altijd bedrijvigheid altijd reuring. We hebben er stiekem over nagedacht om voor Fynn nog een speelkameraadje te regelen, maar we hebben er toch maar vanaf gezien. Onze leeftijd speelt ook een rol en we kijken uit om over een aantal jaren ooit opa en oma te worden. We bewaren gewoon alles.

Hoe is de rolverdeling tussen jou en je partner?

Met een groot gezin heb je zeker een rolverdeling nodig. Iedereen moet zijn handen uit de mouwen steken. Lisanne (22) woont tegenwoordig samen en heeft met haar vriend een super gaaf huis gekocht midden in de stad. Als ze langs waaien geeft ze Fynn graag eten, kan ze uren kroelen of doet hem in bad. Emily doet vaak de was, Joost is van de strijk en doet alle andere mannenklusjes als vuilnis, tuinieren, dingen repareren, technische zaken en hij is ook nog trainer van Tom zijn voetbalteam. Marilynn is eindelijk terug van 1,5 jaar de wereld rondreizen maar die kookt graag en de jongens maken hun bed op en helpen met tafel dekken en afruimen. Ik ga naar alle afspraken en doe de rest van de huishouding, boodschappen en kook ook graag. Ondertussen ben ik ook nog opzichter en richt ik ons nieuwe huis in en werk de tekeningen uit met een architect. Gelukkig hebben we nu nog 1 x per week extra handen in de huishouding. Elke week wordt er naar de weekplanning gekeken met elkaar en daaruit wordt een plan gemaakt wie wat doet en wie waar is. Zonder orde en structuur zou het een chaos zijn, maar dat is er dus niet. Het huis is altijd schoon en opgeruimd en we houden ons aan de gezamenlijke agenda. Uiteraard zijn we nog flexibel genoeg als dingen anders lopen. Er is altijd een oplossing. Feitelijk is het een bedrijf die moet blijven draaien en waar ook tijd is voor een persoonlijk gesprek en elkaar complimenteren zodat iedereen het naar zijn zin blijft houden.

MIRANDA

2 gedachten over “Deze moeder heeft een kind van 22 en 1 jaar oud”

Plaats een reactie