Hotspot voor het gezin: Back to nature en Scandinavische luxe in Duitsland, dit wil je niet missen

| ,

Iedere maand bezoeken wij een hotspot voor het gezin, zodat jij niet meer hoeft te zoeken. Sla onze hotspots op op je telefoon of in je notities. Trust us: je wil deze pareltjes ooit gaan boeken met je gezin. Afgelopen maand hebben we een parel ontdekt net over de Nederlandse grens: het idyllische Wilsumer Berge. Hier zit je midden in de natuur, in luxe.

Accommodatiefeiten

Type accommodatie: Scandinavisch huis

Aantal personen: 6 personen

Regio: Duitsland, Wilsumer

Prijsklasse in het weekend: normal (vanaf 49,67 EUR per bed per nacht)

Budget = 25 – 40

Normal = 40 – 55

High = 55 – 65

High End = > 65

Vakantiepark Wilsumer Berge

Op zoek naar een bijzondere vakantiebestemming in Duitsland? Overweeg dan zeker een bezoek aan Wilsumer Berge, een verborgen parel gelegen in het prachtige graafschap Bentheim, nabij de Nederlandse grens. Met zijn weelderige natuur, schilderachtige omgeving en uitgebreide recreatiemogelijkheden biedt Wilsumer Berge een unieke vakantie-ervaring voor gezinnen, koppels en natuurliefhebbers. Wilsumer Berge heeft ongekend veel charme:

  1. Natuurlijke schoonheid en rust: Wilsumer Berge is gelegen in een adembenemend natuurlijk landschap, gekenmerkt door schitterende bossen, uitgestrekte heidevelden en serene meren. Het gebied is perfect voor liefhebbers van wandelen en fietsen. Maak een ontspannen wandeling door het bos of ga op een avontuurlijke fietstocht, Wilsumer Berge biedt talloze routes en paden om te verkennen. De rust in het vakantiepark is idyllisch.
  2. Accommodatie en faciliteiten: Wilsumer Berge biedt comfortabele vakantiehuizen, luxe lodges, maar ook ruime kampeerplekken, er is voor elk wat wils. Of je nu op zoek bent naar een romantisch uitje voor twee of een gezinsvakantie, er zijn volop opties beschikbaar. Daarnaast biedt Wilsumer Berge uitgebreide faciliteiten, waaronder restaurants, supermarkten, speeltuinen en sportvelden, om ervoor te zorgen dat je verblijf comfortabel en plezierig is. De vakantiehuizen zijn fantastisch ingericht. Op Scandinavische wijze zie je hout, structuur, donker chroom, en lichte tinten om je heen. Er is overal over nagedacht en dat zie je. Het lijkt een pagina uit VT-wonen. Magisch! Daarbij staat er een hottub of sauna in je tuin. Dat is pas relaxen!
  3. Recreatiemogelijkheden voor het hele gezin: Wilsumer Berge is een paradijs voor gezinnen. Kinderen kunnen hier zwemmen in de recreatieplas met zandstrand, spelen in de speeltuinen, deelnemen aan georganiseerde spellen en sporten. Het animatieteam zorgt ervoor dat er altijd iets leuks te doen is voor kinderen van alle leeftijden. Bovendien is er een alpacaboerderij. Er is ook een adventurehal waar je kind kan klimmen op de klimwand, boogschieten of knutselen. Outdoor is er een klimparcours.

We hebben nog nooit zo’n bijzonder park gezien: je hoort de vogels op je terras fluiten met het bos aan je voeten. De rust en stilte van de natuur zorgen voor een ontsnapping aan de drukte van het dagelijks leven. Je bent er echt even helemaal uit.

De invulling van ons weekend

vrijdag

Nadat we alle spullen ingeruimd hadden, kookten we een avondmaaltijd: spaghetti bolognaise. Er ontbrak niets in de keuken, wat compleet! Zelfs stylische placemats met een geweldige structuur erin. Het huis is zo sfeervol ingericht. Alles klopt gewoon. Bovendien hebben de kinderen en de ouders allebei een eigen badkamer. Wat een luxe! Na het avondeten douchte het hele gezin en deden we spelletjes aan tafel. We sloten af met een kort programma op tv. We zaten op de comfortabele bank. Toen de kinderen op bed lagen, liepen Chris en ik naar ons terras met een flesje wijn. Wauw, wat een natuur aan je voeten. Zo sereen. Het voelt alsof je er deel van uitmaakt. Want de enorme bomen buiten, komen bijna naar binnen, zo dichtbij. Binnen is een beetje buiten met al dat hout. We proostten op een prachtig weekend, waar iedereen gaat genieten en opladen.

zaterdag

We ontbeten lekker buiten op ons terras aan de picknicktafel. Hierna maakten we een heerlijke boswandeling. Prachtige heuvels met hoge groene bomen. Erg indrukwekkend. Bij terugkomst deed Lola haar turnkunstjes op het gras, nam Chris de rest mee naar de speeltuin en kon ik een boek lezen in de schommelstoel buiten. Ik had hier echt even een geluksmomentje met de zon op m’n gezicht. Toen we weer bij elkaar waren, liepen we samen naar de alpacaboerderij. Wat een grappige dieren. Er liepen witte, maar ook bruine alpaca’s rond. Er waren ook kleintjes, lief. Van daar uit wandelden we verder naar de recreatieplas: een oase van rust en natuur. We hielden onze handen in het water bij de brug. Daar zwommen allemaal kikkervisjes onze handen in.

In de avond zochten we een restaurant op in het dichtstbijzijnde stadje. Uiteraard bestelden we schnitzels, we waren immers in Duitsland. Het eten was heerlijk. We bestelden er wat biertjes en appelsap bij. Hierna vertrokken we weer naar het vakantiepark en zaten we een tijdje op ons terras. De kinderen mochten even op tablets, toen kregen Chris en ik de mogelijkheid om even samen te kletsen.

zondag

Weer ontbeten we buiten, maar dan met taart, want het was Moederdag. De kinderen verwenden me met tekeningen en cadeautjes. Na het ontbijt wandelden we naar de air-trampoline. De jongens sprongen er op los. Ze hadden veel plezier. Hierna deden we nog een boswandeling, maar deze keer een langere. We hoorden de vogels tjilpen en fluiten. Wat een rustgevend geluid.

Als je iets bijzonder wil meemaken, moet je echt een keer naar Wilsumer Berge komen. Ik beloof je dat het bijzonder is!

Plaats een reactie