Binnenkijken bij Laura (de eigenaar van Kids en Kurken): “Ik ben dol op kleurrijk en verschillende materialen zoals jute, rotan, beton en velours”

| ,

Waar staat jouw huis?

Wij woonden eerst in het centrum van Utrecht. Lekker druk, love it. Toen ons derde kindje geboren werd, groeiden we letterlijk uit ons huis. We zijn gaan zoeken naar een groter huis rondom Utrecht (Utrecht is onbetaalbaar geworden) en uiteindelijk vonden we een herenhuis in Culemborg. Geen reet te doen, ik moest echt wennen aan de stilte en rust, maar we hebben ruimte en de trein naar Utrecht duurt 18 minuten. De woning is 180m2, de achtertuin is 40m2 en we hebben geen voortuin. Daarbij hebben we aangrenzend een loods gekocht. Die hebben we in tweeën gesplitst en twee adressen op gevraagd. Eén adres is opgeknapt en verhuurd. De andere moet nog gebeuren. Ons eigen huis is ook nog niet af. We hebben alles tezamen gekocht voor 390.000 euro. De woningen zijn uit 1936, en waren letterlijk bouwvallen.

Wat is jullie gezinssamenstelling en wat zijn jullie beroepen?

Ik, Laura, ben de eigenaar van het online magazine Kids en Kurken. Dat is mijn werk. Mijn man, Chris, is aannemer. Hij kan bouwen en verbouwen. Onze woning en de loods heeft hij zelf verbouwd. Alles was gestript, er stonden letterlijk alleen nog maar muren. Zelfs sommige muren waren neergehaald en er zijn muren bijgezet. De ensuite badkamer bij de ouderkamer en de kinderbadkamer zijn nog niet af. En ook de tuin, logeerkamer en zolder moeten nog gebeuren. De rest is wel af. We hebben een dochter Nikki (11 jaar), dochter Lola (9 jaar), zoon Sef (6 jaar) en zoon Rocco (4 jaar). Iedereen heeft een eigen slaapkamer. We hebben 2 badkamers. Er is een logeerkamer en een enorme zolder. We willen daar dakkapellen op. Met de tuinverbouwing zijn we begonnen. We willen een overkapping en een groot terras met een trap naar boven.

Hoe komt het dat je op dit huis bent gevallen?

Ons huis heeft enorme ensuitedeuren. Prachtig! En de woning heeft veel ouderwets glas-in-lood. Ik ben verliefd geworden door het trappenhuis. Zo prachtig die houten trap helemaal omhoog met stalen balustrade. Bovenin is licht, door een enorme glazen ruit.

Wat heb je allemaal verbouwd in dit huis?

Pfffffffffffffffffffffffffffffff, heb je even. Alles is verbouwd. Ook de voorgevel van de loods is opnieuw gevoegd.

Hoe zou jij jouw interieurstijl omschrijven en welke kleuren voeren de boventoon?

Kleurrijk, met een mix van materialen. Ik houd van jute, rotan, bamboe, staal en beton. Kussen in verschillende kleuren en van verschillende materialen. Teddystof en velours vind ik ook mooi. Mijn levensmotto is herinneringen maken. Ik ben dol op foto’s en geboortekaartjes in gekke lijstjes, posters en kunst. Dit vind je dan ook overal in het huis. De loft is in Ibiza stijl, totaal anders. Het is wit met hout, rotan en zwart.

Wat zijn jouw echte pronkstukken?

Ik heb ooit tweedehands op Marktplaats een tijgerstoel gekocht. Ik geloof voor 90 euro. Hier in huis noemen we het “de troon”. Ik ben gek op die stoel. Verder is mijn roze glimmende salontafel een pronkstuk. Die heb ik nieuw gekocht en was een rib uit mijn lijf: 280 euro. Ik ben erg blij met mijn op maat gemaakte inloopkast. Rocco’s tijgerbehang vind ik stoer. In de keuken hangt een enorm whitebord (1.5 bij 1 meter), daar staan of hangen alle afspraken, dates en uitnodigingen op. Zonder dat bord, zou alles in de soep lopen. Een belangrijk item dus in dit gezin. Tenslotte heb ik in mijn studententijd een enorme landkaart gekocht bij Ikea. Wij reizen graag, de wereld is zo groot! Dat is een hot item in de woonkamer geworden.

Is het huis af of heb je nog meer ideeën die uitgewerkt moeten worden?

Het huis is nog lang niet af. Beneden ligt er nog wat schilderwerk: de kozijnen moeten aan de voorkant nog zwart geschilderd worden. De trappenhal willen we opschuren en er moet een olie overheen. Verder zijn de kinderbadkamer, ouderbadkamer, logeerkamer en de(speel)zolder niet af. Op zolder komen ringen en turnmatten met veel kussens. De tuin gaan we in Ibizastijl maken.

Waar shop jij voor je huis?

Ik zit regelmatig op Marktplaats en bijvoorbeeld onze eetkamerstoelen hebben we van de kringloop. Onze eettafel zijn 2 handarbeidtafels uit een oude basisschool. We kopen ook weleens nieuw bij Xenos, Ikea, Wehkamp, Kwantum en FonQ.

De tuin

De loft

3 gedachten over “Binnenkijken bij Laura (de eigenaar van Kids en Kurken): “Ik ben dol op kleurrijk en verschillende materialen zoals jute, rotan, beton en velours””

Plaats een reactie