Binnenkijken bij Kim (43): “Groen is mijn lievelingskleur en dat zie je in het huis”

| ,

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids&Kurken op Instagram te volgen.

Iedere week kijken we bij een gezin mee in hun huis en interieur. Elke keer op een ander plekje, met ouders met andere smaak en voorkeuren. Deze week is Kim aan de beurt.

Vertel ons wat meer over jullie huis

We hebben een vrijstaand huis in het pittoreske Zijdewind (Noord-Holland). Ongeveer 10 jaar geleden kochten we het voor 250.000 euro.

Hoe ziet jullie gezin eruit?

We wonen hier met mijn man Nick (39), dochter Cis (7), zoon Kes (3) en ik zelf Kim (43).

Hoe komt het dat je op dit huis bent gevallen?

Ik kom oorspronkelijk uit Zijdewind en heb op mijn 18de gezworen om er nooit meer terug te komen. Om te wonen dan bedoel ik, want mijn ouders woonden er nog wel. Mijn man komt uit een dorp vlakbij, iets groter en meer iets voor ons dachten we. Uiteindelijk wees mijn vader ons op dit huis. “Ga nou eens kijken”, zei hij. We waren beiden op slag verliefd. Wij hoeven hier niet meer weg!

Wat heb je allemaal verbouwd in dit huis?

Toen we het 10 jaar geleden kochten, hebben we heel veel opgeknapt, alles geschilderd en er een nieuwe vloer ingelegd. Boven hebben we de badkamer verplaatst en een apart toilet gemaakt. Eigenlijk was het enige herkenbare aan de vorige bewoners het toilet beneden. In het voorjaar van 2022 hebben we weer een grote verbouwing gehad en die is nog niet klaar. We hebben maanden boven gewoond. We hebben een aanbouw met nieuwe keuken, nieuwe kozijnen en ramen. Alles is weer geschilderd of voorzien van een tof behangetje. Er zijn nieuwe deuren en we hebben een bijkeuken gemaakt van drie hokjes in de gang. De achterdeur zit op een andere plek, we hebben een nieuwe vloer en alles is gepimpt. Boven zijn alle slaapkamers opnieuw behangen. We zitten nog midden in het schilderwerk. De trappen worden binnenkort voorzien van een toffe loper en de schuur is straks een mooie speelkamer/borrelkamer.

Hoe zou jij jouw interieurstijl omschrijven en welke kleuren voeren de boventoon?

Warm, kleurrijk, veel planten en groen. Groen is mijn lievelingskleur en dat zie je in het huis. 

Wat zijn jouw echte pronkstukken?

Jeetje, alles is met zorg samengesteld en ik denk dat het één niet zonder het andere kan, maar als ik moet kiezen dan zeg ik toch de donkergroene keuken, inclusief behang, kast en hoekje voor de tv. En de bricken muur wil ik dan toch ook wel noemen, die ik zelf geplakt heb, maar die eruit ziet alsof het een oude bestaande muur is. Toen mijn man als vrijwel enige eis een stenen wand voorstelde, moest ik even slikken. Maar na wat speurwerk kwam ik dit prachtige exemplaar tegen en ben ik er heel blij mee.

Is het huis af of heb je nog meer ideeën die uitgewerkt moeten worden?

De voortuin moet nog beplant worden, daar zal ik binnenkort maar eens mee beginnen. De zandcementen vloer die onlangs in de schuur gestort is, is nog niet droog genoeg voor de nieuwe vloer en daardoor kunnen de granieten look tegels in de bijkeuken ook nog niet gelegd worden. Ik kijk er naar uit als dat gedaan is, dan kan ik echt overal gaan inrichten. En naast de trapbekleding en het schilderwerk boven, dat is voor de korte termijn, willen we het complete huis wit schilderen. Ook willen we een carport en moeten de keralit boeidelen buiten op het huis vervangen worden. Maar daar moeten we eerst weer even een tijdje voor sparen.

Waar shop jij voor je huis?

Heel veel bij de kringloop. Maar Wehkamp, Leen Bakker en Xenos zijn ook favoriet.

KIM

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids&Kurken op Instagram te volgen.

Plaats een reactie