Mijn man begon een relatie met mijn beste vriendin…

| ,

In 2012 ontmoette ik mijn beste vriendin. Wij klikten direct fantastisch en waren op dat moment beide zwanger van ons eerste kindje en ook nog eens geen drie weken na elkaar uitgerekend. Vanaf dat onze mannen elkaar ontmoetten, was ook dat ontzettend close en met zijn viertjes hebben we intens genoten van onze zwangerschappen.

Helaas liep mijn relatie niet geweldig

Toen ik twintig weken zwanger was, kreeg ik een Facebookbericht met het dringend verzoek eens uit te zoeken wat mijn vriend allemaal uitspookte. Direct ging ik in zijn mail en daarmee naar zijn Facebookberichten. Hierin vond ik tal van gesprekken met verschillende vrouwen, allemaal net op het randje van acceptabel. Ik was gebroken. Ik voelde me totaal vernederd. Na een fikse confrontatie en lange gesprekken, heb ik besloten onze relatie nog een kans te geven. Ik kon het niet verkroppen dat mijn dochter nooit een normale gezinssituatie zou kennen en bovendien vind ik dat iedereen een tweede kans verdient. Mijn beste vriendin en ik kwamen door dit geval ook erg dicht bij elkaar, door haar kreeg ik het vertrouwen dat er iemand was die me altijd op zou vangen.

Het daaropvolgende jaar verliep kalm

Tijdens ons zwangerschapsverlof hebben we als vriendinnen veel tijd met elkaar en de baby’s kunnen doorbrengen en toen we beiden weer aan het werk gingen, pasten we regelmatig op elkaars kleintjes. Ik was pas 22 toen ik zwanger werd en zij was de enige die op hetzelfde moment hetzelfde doormaakte. We gingen met onze nieuwe gezinnetjes samen op vakantie. We vierden de eerste verjaardagen van onze baby’s zelfs samen! We hadden echt een speciale vriendschap. Dacht ik.

Tussen mijn vriend en mij ging het gelukkig een stuk beter, het ouderschap had ons goed gedaan

Hij zocht met mijn beste vriendin een verlovingsring en vroeg me tijdens een weekend Barcelona zelfs ten huwelijk! We besloten een trouwerij nog even uit te stellen, zodat ik eerst mijn studie kon afronden dat najaar. Wel besloten we al samen een huis te kopen. Binnen no time vonden we ons droomhuis. Begin augustus mochten we de koopakte tekenen en gingen we direct hard aan de slag met de verbouwing. Alles was precies uitgezocht zoals ik het voor me zag, tot een Portugese tegelvloer aan toe.

Na een paar weken verbouwen hadden we een welverdiende vakantie gepland, samen met ons bevriende stel

Ik had in de afgelopen maanden flink gewerkt aan mijn lichaam, maar ik voelde me nog ontzettend onzeker over mijn figuur en liep niet bepaald fijn in bikini. Ik herinner me nog dat mijn vriend, terwijl we op het strand waren met zijn allen, opmerkte dat mijn vriendin er erg goed uitzag. Of het jaloezie of instinct was, weet ik tot op de dag van vandaag niet, maar zijn opmerking stak me enorm. Uiteindelijk had ik niet veel tijd om er verder bij stil te staan, aangezien we thuis direct zouden verhuizen naar onze nieuwe woning. De verbouwing was zo goed als klaar en eindelijk zouden we samen kunnen genieten in ons fijne huis. De trots die ik voelde voor mijn vriend die zoveel gedaan had om voor ons een thuis te realiseren, zorgde ervoor dat de jaloezie naar de achtergrond verdween.  

Eind augustus was het tijd om te verhuizen

We hadden onze vrienden opgetrommeld om te helpen en onze kinderen ondergebracht bij mijn ouders. Na een dag slepen en inruimen was het wel goed geweest en we spraken af de volgende dag samen te barbecueën in ons nieuwe huis om iedereen te bedanken voor de hulp. Na een eerste nacht in ons huis maakte ik me klaar om boodschappen te gaan doen voor de barbecue. Terwijl ik met twee big shoppers in mijn armen stond, vroeg mijn vriend me om even te komen. Hij vertelde me dat de barbecue niet doorging. En tsja.. Hij moest me iets vertellen. Na een hoop gestotter kwam het hoge woord eruit; hij had gevoelens voor mijn beste vriendin en zij had die op vakantie beantwoord.

Hij begon te huilen als een klein kind

Ik handelde als een robot. Wie kon ik bereiken? Ik kon hier nu onmogelijk blijven met hem als een zielig vogeltje op onze nieuwe bank en onze dochter slapend in haar nieuwe bedje. Mijn ouders waren op vakantie, mijn broertje was mee. Uiteindelijk belde ik het nichtje van mijn vriend, zij was ondertussen een goede vriendin van me geworden. Hoewel ze eigenlijk naar haar werk moest, is ze mijn dochter en mij direct komen halen en heeft ons ondergebracht bij haar ouders. Zij hebben me geweldig opgevangen. Ik ben haar en haar ouders hier nog steeds zo ontzettend dankbaar voor. 

Ik weet niet waarom, maar de volgende dag ben ik naar die vriendin gereden

Zij was inmiddels uit haar huis vertrokken naar haar ouders, aangezien haar (ex)vriend tijd voor zichzelf wilde. Die heeft ze ook enorm gekwetst. Ik heb haar gebeld en geschreeuwd dat ze naar mijn auto moest komen. Ze had het lef om dat te doen en samen hebben we uren in de auto gezeten. Ik afwisselend huilend en schreeuwend, zij voornamelijk stil en huilend. Ze kon het niet helpen zei ze. Degene die alles wist van mijn relatie, mijn onzekerheden, mijn zijn. Het voelde of ze alles had misbruikt om mijn vriend voor zich te winnen. Ze deed me zoveel pijn.

De daaropvolgende weken heeft mijn vriend verschillende kanten van zichzelf laten zien die ik niet eerder kende

Hij loog aan alle kanten om zijn eigen hachje te redden, probeerde vergiffenis te vragen aan mij, hing leugens op tegen mijn ouders en vrienden. Hij probeerde op allerlei manieren onze relatie te lijmen, maar bleek ondertussen vrolijk verder te appen en daten met mijn vriendin. Toen ik hem daarmee confronteerde en eiste dat hij mij ruimte zou geven de komende tijd, besloot hij dat hij juist degene was die rust nodig had en zette mijn dochter en mij zonder pardon ons huis uit. Dat is misschien wel zijn meest pijnlijke zet geweest, dat hij als ouder geen respect toonde voor de moeder van zijn kind.  

Het jaar daarna heb ik vreselijk hard voor alles moeten knokken

Voor mijn vrijheid en veiligheid, aangezien hij nachtenlang stond te posten bij mijn tijdelijke huurhuis. Voor mijn dochter en haar welzijn, ik regelde een ouderschapsplan, een omgangsregeling en zocht alles uit op het gebied van mijn rechten en plichten. Voor mijn studie, ten tijde van dit alles studeerde ik af en kreeg een fulltime vast contract, waardoor ik onafhankelijk werd van wie dan ook. Voor mijn droomhuis, want ik besloot te vechten voor overname van de hypotheek. En hij? Hij is nog steeds samen met mijn vriendin, die ik inmiddels niet meer mijn vriendin noem. Hem mis ik niet, haar des te meer. Mijn vriendin, ze wist alles van me, ik vertrouwde haar volledig. Het verraad dat ik voel, gaat waarschijnlijk nooit meer helemaal weg.

Ik ben inmiddels weer helemaal opgekrabbeld

Ik heb de zeggenschap over mijn dochter, en hoewel ons contact zeer moeizaam verloopt, ziet ze haar vader geregeld. Ik ben ondertussen getrouwd met mijn afstudeermaatje, met wie ik een zoontje heb gekregen. Ik hoop dat ik mijn dochter kan meegeven dat het meest belangrijke in het leven is dat je jezelf recht kunt aankijken in de spiegel. Dat liefde voor elkaar het allerbelangrijkste is en dat je als vrouw belachelijk sterk kunt zijn als het nodig is.

JANE DOE

1 gedachte over “Mijn man begon een relatie met mijn beste vriendin…”

  1. Voordat je die relatie opgeeft vanwege bedrog, gebrek aan liefde of gebrek aan vertrouwen, onthoud dat er een man is die wonderen doet met zijn betovering om een verbroken relatie te herstellen, ik prees heer Bubuza omdat hij me heeft geholpen mijn ex-vriendje te krijgen van 3 jaar terug. Mijn vriend van 3 jaar heeft het uitgemaakt omdat hij me niet meer aantrekkelijk en lieftallig genoeg vond, ik kreeg het contact van heer Bubuza via een vriend die heer Bubuza heeft geholpen haar relatie te herstellen en ik heb contact met hem opgenomen via WhatsApp: +1 505 569 0396, ik vertelde hem mijn probleem en ik deed wat heer Bubuza me vertelde en mijn ex-vriend kwam terug en smeekte me om hem te vergeven en alles is nu perfect, neem vandaag nog contact met hem op voor hulp en jij zult ook getuigen. Lord Bubuza WhatsApp: +1 505 569 0396 of via e-mail: [email protected]

    Beantwoorden

Plaats een reactie