We konden wel 1000 redenen bedenken om het niet te doen, maar toch besloten we te gaan

| ,

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids&Kurken op Instagram te volgen.

Abonneer je op deze reeks via de roze button onderaan deze blog, dan krijg je een berichtje zodra er een nieuw deel wordt geplaatst!

Jaimie schrijft over haar leven van haar en haar gezin in Portugal. Lees eerst de vorige delen:

Een week na onze emigratie naar Portugal stond ons een grote verrassing te wachten

Jaimie is zwanger in Portugal: je bevalt hier in het ziekenhuis, maar dat wilde ik niet

“Hij is er gewoon al”, zei ik tegen mijn man

Ondanks alles wat we hadden wilden we emigreren

Deze vraag is wel een keer of 100 aan ons gesteld. Het leven is toch goed in Nederland? Beide hadden we een leuke baan, een fijne 2-onder-1 kap koopwoning met een ruime tuin op het zuiden en al onze vrienden en familie in de buurt. We hadden het goed voor elkaar samen. Eigenlijk alles wat ons hartje begeerde. En toch hebben we ervoor kozen we om alles achter ons te laten, vanaf 0 opnieuw te beginnen, in een land waar we praktisch niemand kenden. Als je naar je verstand zou luisteren dan zou alleen een idioot deze keuze maken. Zijn we dan zo gek geworden? 

Was dit het leven zoals we wilden?

Veel mensen zullen zich vast en zeker afvragen wat ons bezielde om deze stap te zetten. De meeste mensen zullen het leven in Nederland heerlijk vinden. En een lange tijd dachten wij er ook zo over. Totdat ons gevoel steeds meer begon te knagen. Is dit zoals we het leven voor ons zien? Of leven we dit leven omdat we toevallig in Nederland zijn geboren en het zo voor ons uitgestippeld is? 

Het leven verliep elke dag in een stroomversnelling

Beide werkten we om een ‘leuk’ leven te kunnen betalen. Tim zijn wekker ging al vroeg in de ochtend en ik had er al een halve dag opzitten, voordat ik om 9.00 uur op mijn werk kwam. In de avond snel de kids ophalen, koken, eten, even tijd met elkaar doorbrengen en hup snel door naar bed. De volgende dag weer hetzelfde riedeltje. Ik denk voor de meeste mensen herkenbaar. In het weekend is er eindelijk tijd voor elkaar en leuke dingen. Helaas vliegen die dagen nog sneller voorbij en voordat we het wisten was het weer maandagochtend. De weken gingen ontzettend snel en we zeiden geregeld tegen elkaar :“Dat was weer een week zonder enige betekenis.”

We besloten het roer om te gooien

Veel mensen zullen wellicht denken: “Ja, o is het leven nu eenmaal.” Wij vroegen ons af: “Willen we dit leven voor onze kinderen?” Vanaf je vierde naar school, een zo hoog mogelijk diploma halen om vervolgens tot aan je pensioen te werken. Daarna (als je geluk hebt) nog een paar jaar genieten van je oude dag? Nee, dat wilden we niet. We besloten om naar ons hart te luisteren. Hoe cliché wil je het hebben, maar dat is wel wat we gedaan hebben. Want we konden met gemak wel 1000 redenen bedenken om het niet te doen. En achteraf gezien waren de meeste beredeneerd vanuit angst. Ik noem ze ook wel de ‘wat als’ scenario’s. We hebben deze keuze gemaakt vanuit ons hart en door te vertrouwen op ons gevoel. Van angst naar vertrouwen.

En wat zijn we blij dat we de keuze hebben gemaakt. Ons leven nu is er niet altijd makkelijker op geworden, maar wel betekenisvol. We halen nu meer uit ons leven met minder en daar hebben we echt nog geen moment spijt van gehad! 

Lees HIER het vervolg.

JAMIE

Insta: jaimie.vrijleven.portugal

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids&Kurken op Instagram te volgen.

Plaats een reactie