Nu we in Portugal wonen ziet kerst er voor ons heel anders uit

| ,

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids&Kurken op Instagram en HIER om ons op Facebook te volgen

Laat je email achter via de roze button onderaan deze blog, dan krijg je een bericht zodra er een nieuw deel van deze reeks wordt geplaatst!

Lees eerst de vorige delen:

Een week na onze emigratie naar Portugal stond ons een grote verrassing te wachten

Jaimie is zwanger in Portugal: je bevalt hier in het ziekenhuis, maar dat wilde ik niet

“Hij is er gewoon al”, zei ik tegen mijn man

We konden wel 1000 redenen bedenken om het niet te doen, maar toch besloten we te gaan

Jaimie woont met haar gezin in Portugal: “We beleefden onze eerste winter in een tent, met pasgeboren baby”

Kerst in het ziekenhuis

December, feestmaand. En dat is het zeker voor ons, want naast alle feestdagen zijn al onze drie kinderen jarig in december. Acht jaar geleden zat ik puffend op eerste kerstdag in het ziekenhuis. Ik had de feestdagen wel iets anders voorgesteld. In plaats van een heerlijk kerstontbijt, at ik twee bruine boterhammen met kaas. Ik dacht aan de heerlijke tapasschotel die in de koelkast op mij stond te wachten. Maar ik moest het doen met rode kool en hachee. Sommige dingen maken indruk en vergeet je nooit.

Het was ‘mij’ gelukt de geboorte uit te stellen

Mijn meiden zijn gezond op de wereld gekomen. Ondanks dat ze vijf weken te vroeg zijn geboren deden ze het vanaf dag 1 goed. Al snel mochten ze mee naar huis én het was het me gelukt om ze tot na de feestdagen ‘binnen’ te houden. Als tweeling moet je je verjaardag al delen, dan is het fijn dat het alleen met je zus is en niet ook nog eens met een kerstdag. 

In Portugal zijn de kerstdagen voor ons veel relaxter

De december maand is ondanks alle feestdagen eigenlijk heel relaxt voor ons sinds we in Portugal wonen. Dat was in Nederland wel anders. Nu hebben we geen verplicht kerstontbijt, brunches, borrels of etentjes. Geen chique diners, kleding of moeilijke gerechten voor de hele familie. Geen uitbundig versierde kerstboom, kerstdorp of duizenden kerstlampjes die het huis mooi verlichten. Nee, de kerstlampjes hangen bij ons gewoon het hele jaar door, omdat het zo gezellig staat.

Oud en nieuw vieren we met vrienden en familie

We vieren kerst met elkaar. We koken lekker, maar normaal eten en hebben de makkelijke kleren aan. Hoogstwaarschijnlijk kijken we Home alone voor de 100e keer en pink ik een traantje weg bij de All you need is love kerstspecial. Oud en nieuw vieren we net als vorig jaar met de buren, vrienden en mijn schoonmoeder. In de steden zijn verschillende plekken waar ze vuurwerk afsteken. Maar wij kiezen ervoor om een kampvuur te maken op ons eigen land, met wat lekkers erbij. 

We kijken uit naar het nieuwe jaar

Oud en nieuw, misschien wel één van de mooiste feestdagen van het jaar. Samen terugblikken op het afgelopen jaar en proosten op het nieuwe jaar. De komst van het nieuwe jaar heeft altijd iets magisch. Ieder jaar fantaseren we weer over wat het nieuwe jaar voor ons in petto gaat hebben, hopen we dat iedereen die we lief hebben gezond blijft en we geen afscheid hoeven te nemen van dierbaren.

Het aankomende jaar zal ongetwijfeld de nodige uitdagingen met zich meebrengen met al onze plannen in Portugal. Maar we hebben alle vertrouwen erin dat we die samen zullen overwinnen. 2024, we zijn er klaar voor!

Lees HIER verder.

JAIMIE

Insta: jaimie.vrijleven.portugal

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids&Kurken op Instagram en HIER om ons op Facebook te volgen

Laat je email achter via de roze button onderaan deze blog, dan krijg je een bericht zodra er een nieuw deel van deze reeks wordt geplaatst!

Plaats een reactie