Arnout en Stefano kregen een dochter via draagmoederschap, maar na de geboorte bleek de DNA-uitslag anders dan verwacht…

| ,

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids&Kurken op Instagram te volgen.

Abonneer je op deze reeks via de roze button onderaan deze blog, dan krijg je een berichtje zodra er een nieuw deel wordt geplaatst!

Papa’s Arnout en Stefan schrijven over hun weg naar een kind. Dit is deel 1.

We hadden een duidelijke kinderwens, maar hoe?

Voordat James bij ons, twee papa’s, kwam is er een heleboel gebeurd. We beginnen bij het begin. Al snel in onze relatie was duidelijk dat we allebei een kinderwens hadden, dus vroeg of laat moet je dan na gaan denken over hoe we dit voor ons zagen. Maar als je nog nooit eerder informatie hebt opgezocht en weet wat mogelijk is, waar begin je dan? 

Zou pleegzorg iets kunnen zijn voor ons?

Dat er adoptie, pleegzorg en draagmoederschap bestond, wisten we wel. Maar hoe regel je dit? We begonnen bij pleegzorg. Wat is hierbij mogelijk en nodig en hoe gaat dit in zijn werk? Al snel kwamen we erachter dat dit niet echt iets voor ons was. Het is best een onzeker proces en je weet vaak ook niet weet hoe de toekomst gaat verlopen. We concludeerden: dit leek ons niet de beste optie.

Voor een mannenstel zijn de opties voor adoptie beperkt

Adoptie, dit was de volgende optie waar we serieus mee aan de slag gingen. We gingen naar een bijeenkomst in Nijmegen om te horen hoe dit allemaal in zijn werk gaat. We kwamen erachter dat er voor een mannenstel eigenlijk, maar een paar landen het toestaan om een kindje te adopteren. En in deze landen zijn de wachttijden erg lang, behalve in Amerika (al kan dit tegenwoordig ook niet meer). Daar was het zo dat de biologische moeder, die vaak op dat moment nog zwanger is, een aantal verhalen van stellen krijgt waarbij ze zelf de keuze krijgt om de adoptieouders uit te kiezen.

Het kostenplaatje is hoog

Maar ook hier zitten wel haken en ogen aan, want je betaalt op het moment van een “match” al best een hoog bedrag. En als er tijdens de zwangerschap besloten wordt niet door te gaan, dan ben je dit geld kwijt en kan je zoektocht weer opnieuw beginnen. Ook mag je als je gematcht bent in de tussentijd niet verder zoeken in Amerika of in andere landen. Daarnaast zijn de kosten bij uiteindelijke adoptie ook erg hoog en vroegen we ons af hoe we ooit zoveel geld bij elkaar zouden kunnen krijgen.

We kregen een berichtje van een mogelijke draagmoeder

Toen kregen we online een berichtje van iemand die vertelde dat ze wel draagmoeder wilde zijn voor ons. Zelf was haar gezin met drie kinderen compleet. Na een aantal gesprekken leek het er echt op dat het wel wat kon zijn en werd het steeds serieuzer. Zou het dan zo zijn dat het ineens toch op deze manier zou lukken? 

De draagmoeder stopte ineens het contact

Een paar maanden later was daar dan de zwangerschap en tot 20-24 weken ging dit best soepel en gezellig. Maar vanaf toen ging het eigenlijk al mis; ze wilde het niet meer en wilde geen contact. Een onwijs grote schok natuurlijk. We probeerden nog gesprekken met haar te voeren, maar dat lukte niet. Het was een tijd vol onzekerheid en onrust. De raad van kinderbescherming is ook altijd betrokken bij een draagmoederschap traject. Zij waren van de situatie op de hoogte en probeerden te bemiddelen. Een aantal weken voor de uitgerekende datum lukte dit eigenlijk pas en maakten we afspraken over de bevalling en de tijd daarna. Een pak van ons hart!

Het meisje maakte een moeilijke start

Toen was daar de bevalling. Het was even spannend, want het meisje ademde niet direct. Gelukkig kwam dat goed en mocht ze met ons mee naar huis. Eindelijk konden we genieten van ons kersverse gezin. Totdat na een paar dagen een te hoog bilirubinegehalte werd geconstateerd, en dan ook echt heel hoog. Dus weer naar het ziekenhuis. Dag en nacht werd ze in de gaten houden. Het waren spannende dagen, maar gelukkig kwam ook dit goed en konden we echt thuis gaan genieten.

De DNA-test

Ondertussen moesten we nog de uitslag van de DNA-test afwachten die de raad als eis stelde. Na twee weken voor haar gezorgd te hebben, zo te hebben genoten van haar aanwezigheid en een band te hebben opgebouwd, kwam de uitslag van de DNA test. En die bleek anders dan verwacht… De man van de draagmoeder bleek de biologische vader van het meisje. We konden het niet geloven. Er waren duidelijke afspraken gemaakt, dit scenario hadden we nooit verwacht.

Lees HIER het vervol

ARNOUT EN STEFANO

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids&Kurken op Instagram te volgen.

Abonneer je op deze reeks via de roze button onderaan deze blog, dan krijg je een berichtje zodra er een nieuw deel wordt geplaatst!

Plaats een reactie