Na alle teleurstellingen hadden we opnieuw een match met een mogelijke draagmoeder

| ,

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids&Kurken op Instagram te volgen.

Abonneer je op deze reeks via de roze button onderaan deze blog, dan krijg je een berichtje zodra er een nieuw deel wordt geplaatst!

Papa’s Arnout en Stefan schrijven over hun weg naar een kind. Lees eerst de vorige delen.

Arnout en Stefano kregen een dochter via draagmoederschap, maar na de geboorte bleek de uitslag DNA-uitslag anders dan gedacht…

Onze draagmoeder spande kort na de geboorte een rechtzaak aan: “Ze eiste het kindje terug”

We werden opnieuw benaderd

Weer een aantal maanden later ging het huis bijna in de verkoop, toen we opnieuw een berichtje kregen van iemand die ons wilde helpen. Ergens wilden we dit helemaal niet meer, maar iets trok toch onze aandacht. Geen idee wat precies, maar we dachten: “We moeten hier toch iets mee.” Dus we besloten te reageren en snel af te spreken om te kijken of dit ergens toe kon gaan leiden. Ons huis ging wel in de verkoop, maar in deze periode kwamen we er ook achter dat dit eigenlijk wel wat kon worden.

We hadden veel overeenkomsten

Na een aantal afspraken, kennismakingen en gezelligheid bleek het een hele goeie match te zijn. We dachten hetzelfde over een heleboel zaken omtrent de zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Uiteindelijk was er opnieuw een zwangerschap. We hebben ontzettend genoten van alle afspraken bij de verloskundige en hoe de zwangerschap verliep. Het is toch zo speciaal en bijzonder dat iemand dit gewoon voor ons wilde doen, ongelofelijk!

Het voelde allemaal goed

Geen moment hebben we ons onzeker of angstig gevoeld over dat het nu weer mis zou gaan en we weer in een of andere gekke situatie terecht zouden komen. En toen kwam de bevalling: er werd en prachtig mannetje geboren, helemaal gezond en wel. We mochten al vlot naar huis en het genieten kon beginnen.

De juridische zaken namen veel tijd en energie in beslag

In de weken daarna moesten we allemaal juridische zaken regelen om uiteindelijk allebei op papier en voor de wet ook echt vader te zijn voor James. Dit voelde als gedoe. Ook moesten we opnieuw een DNA-test aanleveren. Wat we eigenlijk heel vreemd vonden, want welke hetero man moet bij het erkennen, of na de geboorte ook aantonen dat hij de vader van het kind is? Maar goed we hebben het natuurlijk gedaan, betaalden netjes alle rekeningen en anderhalf jaar later was alles eindelijk volledig geregeld.

De moeder van James is betrokken

In de tussentijd hebben we nog regelmatig contact met de moeder van James. We zijn heel blij dat we op deze manier onze kinderwens in vervulling hebben kunnen laten gaan. Zo weet James ook altijd waar hij vandaan komt, kunnen we op bezoek, leuke dingen doen en James altijd uitleggen hoe of wat.

Dankbaar

We zijn ontzettend dankbaar voor hoe alles is verlopen en dat wij dit mee mochten maken. We hopen dan ook dat er mannen zijn die dit lezen en dit hun inspireert om toch te stap te nemen. En wie weet lezen ook vrouwen dit die denken: “Dat klinkt echt super mooi en ik zou die liefde ook graag aan andere mensen geven, die om wat voor reden dan ook zelf geen kinderen kunnen krijgen.” We staan altijd open voor alle vragen. 

We genieten zo van onze James

Inmiddels wordt James dit jaar alweer 4! En gaat er een boel veranderen met de basisschool op komst. We zijn ontzettend aan het genieten van alle veranderingen die elke keer weer plaats vinden en hopen dat nog heel lang te mogen ervaren, of in ieder geval tot de pubertijd hè.

ARNOUT EN STEFANO

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids&Kurken op Instagram te volgen.

Abonneer je op deze reeks via de roze button onderaan deze blog, dan krijg je een berichtje zodra er een nieuw deel wordt geplaatst!

Plaats een reactie