Chantal woont met haar gezin in Paraguay: “Toen Olov opperde om met 5 kinderen naar Zuid-Amerika te emigreren, verklaarde ik hem voor gek”

| ,

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids&Kurken op Instagram te volgen.

Mijn man Olov en ik besloten de sprong te wagen. We gingen emigreren naar Zuid-Amerika met onze vijf kinderen in de leeftijd van 9, 7, 4 en 3 jaar en een baby van 9 weken. Ons avontuur begon op 30 december 2022 in een leeg huis.

We hadden al lang het gevoel te willen emigreren

We hebben 9,5 jaar in Roden gewoond. Aan de Geluklaan nog wel. Ons eerste huisje dat Olov en ik kochten. In 2013 hadden Olov en ik al plannen om te emigreren. We waren van plan om te starten in Amerika en gedurende drie maanden daar rond te reizen. Daarna zouden we wel zien waar we terecht zouden komen. Maar een kleine baby deed ons plan veranderen. Ik was in verwachting en we moesten naar een groter huis.

Door een ziekenhuisopname van ons kind drong het tot ons door dat we het anders wilden

Alle spaarcentjes voor onze reis gingen nu naar ons eerste koophuis aan de Geluklaan. Het huis werd gedurende de 9.5 jaar dat we daar woonden grondig verbouwd en er werden nog eens vier kindjes geboren. Maar de kriebels om naar het buitenland te gaan verhuizen bleven. Tot 2022, onze jongste moest 2,5 week in het ziekenhuis liggen, vanwege een bovenbeenbreuk. Mijn man en ik wisselden elke 24 uur. Zo konden we in ieder geval wat beter slapen dan in het ziekenhuis. Maar dat hield ook in dat we elkaar amper zagen. Op dat moment drong het tot ons door dat zo gescheiden leven niets voor ons is. Het normale leven in Nederland waarbij we beiden moeten werken en alleen in de weekenden tijd voor elkaar hebben, past niet bij ons. En dat is ook niet wat we voor ons gezin wilden.

Emigreren naar Zuid-Amerika?

Gedurende deze ziekenhuisperiode stuitte Olov op een artikel dat veel Europeanen en dan voornamelijk Duitsers naar Paraguay emigreren. Olov opperde het idee en ik verklaarde Olov eerst voor gek, want in Zuid-Amerika gaan wonen zag ik niet direct zitten. Maar hoe meer onderzoek we deden, des te meer boxjes we konden afvinken. Een warm klimaat waardoor we ons eigen eten kunnen verbouwen en zelfvoorzienend kunnen zijn. Goedkope grond en huizen om te wonen, weinig belastingen en een goedkoop dagelijks leven. Bovendien zijn de regels om te gaan emigreren heel soepel en niet lastig. We waren er vrij snel uit. Want alles wat we wilden, konden we nu werkelijkheid laten worden. Een met de natuur leven en genieten van elkaar en onze kindjes.

We verkochten alles om de stap te gaan maken

We besloten de sprong te wagen, en dus gingen we ons huis en inboedel verkopen om van de overwaarde ons te gaan vestigen aan de andere kant van de wereld. En zo geschiedde. We hadden een afspraak gemaakt met de makelaar en die ging als een speer voor ons aan de slag. Er werden vragenlijsten ingevuld en foto’s van ons huis gemaakt. Op maandag 23 oktober stond ons huis te koop op het internet. Ik was op dat moment al 40 weken zwanger en ik wilde ook nog eens thuis bevallen. We schrokken dan ook dat er al veel interesse in ons huis was en op donderdag en vrijdag stonden er al meerdere bezichtigingen gepland. Wel met de notitie dat wanneer de bevalling zou beginnen deze werden verzet. Op vrijdagmiddag hadden we ons eerste bod binnen, we konden ons geluk niet op.

We boekten onze one-way tickets en vertrokken

In de nacht van 29 oktober ben ik om 08:08 uur thuis bevallen van onze dochter. Op maandag 31 oktober hadden we weer contact met onze makelaar en in de middag hadden we ons huis al verkocht. Het uitzoeken, opruimen, weggooien en afscheid nemen van mensen begon. Want wat een hoop spullen kan je verzamelen en wat heb je veel mensen die je toch nog even gedag wil zeggen. We boekten onze one-way tickets naar Madrid en Asunción, reserveerden een vakantiehuisje voor de eerste week. En zo stonden we op 30 december in een leeg huis, klaar voor de overdracht en de start van ons avontuur met vijf kinderen.

WORDT VERVOLGD

CHANTAL

@wijinparaguay

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids&Kurken op Instagram te volgen.

Plaats een reactie