Na de bevalling werd ik niet meer ongesteld…

| ,

In augustus 2022 besloten mijn partner en ik te stoppen met de pil

De wens om “jong” ouders te worden was groot. Ik was toen 23 en mijn partner 26. In november testte ik positief. Al vrij snel waren onze ouders op de hoogte, omdat ik de gehele dag last had van misselijkheid. Dit eigenlijk de hele zwangerschap door. Op 18 november had ik een bloeding, maar na een controle en echo bleek het vruchtje er gelukkig nog te zitten en zagen we een kloppend hartje. Wat genoot ik van dat gekriebel in mijn buik, heeérlijk. Maar tegen het eind van de zwangerschap was ik het wel eens zat. Ook was het zo héét en hield ik redelijk veel vocht vast. Dus probeerde ik wat meer binnen te blijven en de beentjes hoog te houden.

Op 27 juni 2023 zou ik uitgerekend zijn, maar in de nacht van 11 op 12 juni braken om 00:31 mijn vliezen

Al vrij snel volgde daarop de weeën. We belden om 05:00 de verloskundige om te vragen of ze wilde langskomen. Ze kwam om 06:00 en vertelde het goede nieuws dat ik al 3 cm ontsluiting had. Als ik zo door ging zouden we tegen begin van de middag ouders worden. De weeën vond ik niet prettig en ik kon ze moeilijk weg krijgen. Ik had namelijk rug- en buikweeën. Het prettigst opvangen vond ik op een bal. Tegen 09:00 kwam de verloskundige om te kijken hoeveel ontsluiting ik had. Helaas was ik niks opgeschoten, want ik had nog geen 4 cm ontsluiting. Ik moest andere posities aan gaan nemen. Na een lange douche en op de zij in bed was het 11:00. Ook nu had ik nog geen 4 cm ontsluiting. De verloskundige vroeg wat ik wilde, (ik had namelijk indicatie om in het ziekenhuis te bevallen) en ik stemde voor het ziekenhuis. We meldden ons op de kraamafdeling en ik vroeg om een ruggenprik. Daarop volgend kreeg ik weeënopwekkers (dit was zo rond 14:00). Tegen 17:00 kwamen ze kijken hoever ik was en eindelijk: er zat schot in, want ik zat op 6 cm. Tegen 19:30 voelde ik drang om te persen en had ik volledige ontsluiting. Na 53 minuten persen mochten we dan eindelijk onze prachtige zoon ontmoeten, Sepp!

De bevalling heeft een kleine 20 uur geduurd

Omdat ik vocht tekort had moesten we een nachtje blijven. Ik genoot en geniet elke dag van elk ding. Hoe mooi is het om ouders te zijn! Maar over een ding begon ik al snel onzeker te worden. Ik werd maar niet ongesteld. Normaal gesproken zou je ongeveer zes tot acht weken moeten wachten, maar mijn menstruatie bleef uit. Uit voorzorg deed ik een zwangerschapstest, maar zoals ik zelf al wist bleek die negatief. Begin november belde ik de huisarts of dit normaal was? De assistente vertelde nog even af te wachten en als ik over een maand nog niet ongesteld was, dan moest ik weer contact opnemen. Begin december belde ik weer naar de huisarts om te vertellen dat ik nog steeds niet menstrueerde. Bovendien gaf ik geen borstvoeding. De assistente gaf aan dat ze het ook ‘vreemd’ vond, maar dat zij ook niet echt wat konden doen. Nu ben ik ruim 8 maanden verder en heb ik mijn menstruatie nog steeds niet op gang….

Is dit wel normaal? Hebben meer moeders dit?  

11 gedachten over “Na de bevalling werd ik niet meer ongesteld…”

 1. Dat vroeg ik me ook al af, het is niet duidelijk uit je verhaal of je wel of geen borstvoeding geeft. Na de geboorte van mijn eerste kindje werd ik na ca 9 maanden weer ongesteld (ik gaf nog borstvoeding) en bij mijn tweede kindje na 10 maanden nog niks. Ik geef nog borstvoeding en dan kan t lang duren.
  Maar mogelijk is dit bij jou niet t geval en is er een andere oorzaak.

  Beantwoorden
 2. Ik stopte juist niet met vloeien na mijn bevallingen. Ik ben toen weer gestart met de pil om mijn hormoonhuishouding weer in orde te krijgen en daarna werd alles weer normaal. Misschien werkt dit andersom ook?

  Beantwoorden
 3. ik ben ook nog steeds niet ongesteld geworden. ons dochtertje is nu 10 maanden oud. ze zeggen dat het komt omdat ik bv geef, dan kan het wat langer wegblijven.

  Beantwoorden
 4. 3 kindjes. bij de 1e werd ik na 6 weken ongesteld, bij de 2e na 10 maanden, en nu ook 7 maanden verder en nog niet ongesteld. 3x borstvoeding gegeven maar nu krijgt mijn kleine al een tijdje niet meer voltijds borstvoeding. ik wacht het gewoon af, weet dat het langer kan duren.

  Beantwoorden
 5. nee ik gaf geen borstvoeding. inmiddels is dit een oud artikel die al eens eerder is geplaatst maar weer opnieuw. mijn menstruatie is 11 maand uitgebleven. ondanks dus geen borst voeding. nooit achter gekomen hoe dit kwam

  Beantwoorden

Plaats een reactie