De perfecte gezinsauto: wat maakt ‘m geweldig?

|

Als je een gezin hebt, weet je hoe belangrijk het is om de juiste auto te kiezen. Het moet niet alleen comfortabel zijn, maar ook praktisch voor het dagelijkse leven. HIER vind je 10 interessante gezinsauto’s, met voor elk wat wils, want we bespreken opties voor kleine én grote gezinnen. Hieronder zijn zeven dingen waar je op moet letten bij het kiezen van een goede gezinsauto.

1. Betrouwbaarheid

Je wilt een auto die betrouwbaar is en niet constant in de garage staat voor reparaties. Een goede gezinsauto moet betrouwbaar zijn en weinig onderhoud vergen om onverwachte kosten te voorkomen. Het is raadzaam om te kiezen voor een merk en model met een goede reputatie op het gebied van betrouwbaarheid en lage onderhoudskosten. Op een deel van het aanbod op viaBOVAG.nl geldt BOVAG Garantie. Dat is fijn, want met deze garantie ben je 12 maanden verzekerd dat jouw occasion kosteloos wordt hersteld als zich gebreken voordoen die op het moment van de koopovereenkomst niet waarneembaar waren. 

2. Ruimte om te leven

Met kids aan boord heb je ruimte nodig, voor alle passagiers. Denk aan voldoende plek voor benen, tassen en misschien zelfs een vergeten knuffel. Een auto met een ruime achterbank en een grote kofferbak is een must. Daarnaast is het handig als de auto beschikt over neerklapbare achterbanken voor extra laadruimte wanneer dat nodig is.

3. Veiligheid eerst

Veiligheid staat bovenaan de lijst, vooral als het gaat om het vervoeren van je dierbaren. Kijk naar airbags, ABS (Anti-lock Braking System), stabiliteitscontrole, en geavanceerde rijhulpsystemen zoals rijstrookassistentie en automatisch noodremmen. Zeker als je lange afstanden rijdt, zijn hulpsystemen fijn.

4. Geld doet ertoe

Met al dat rijden van school naar werk naar sporttraining, wil je geen fortuin uitgeven aan benzine. Een zuinige auto, zoals een hybride of elektrische, kan een slimme keuze zijn. Bovendien is deze keuze erg milieuvriendelijk. Check ook van te voren hoeveel wegenbelasting je kwijt bent aan de auto.

5. Entertainment voor onderweg

Met kinderen aan boord is het belangrijk om ze te vermaken tijdens lange ritten. Een ingebouwd infotainmentsysteem (met dvd-speler) of connectiviteit voor tablets en smartphones houdt de kleintjes bezig, terwijl jij je kunt concentreren op de weg.

6. Opbergmogelijkheden

Gezinnen hebben vaak veel spullen bij zich, zoals kinderwagens, sportuitrusting en boodschappen. Daarom is voldoende opbergruimte een must. Een goede gezinsauto moet beschikken over tal van opbergvakken, bekerhouders en een ruime kofferbak om al deze spullen gemakkelijk te kunnen meenemen.

7. Comfort voor iedereen

Langdurige ritten kunnen vermoeiend zijn, vooral voor kinderen. Daarom is het belangrijk dat de auto een comfortabele rit biedt met soepele vering en comfortabele stoelen. Ook een stille cabine draagt bij aan het comfort tijdens het rijden.

Drie tips voor de zoektocht naar de perfecte auto

1. Probeer uit

Een auto kan er op papier geweldig uitzien, maar je moet het echt uitproberen. Maak een proefrit en kijk hoe de auto aanvoelt met jouw gezin erin. Rijd in kleine straatjes, over rotondes, op de snelweg en probeer eens file te parkeren.

2. Denk aan de kosten

Het gaat niet alleen om de aankoopprijs. Denk aan de totale kosten van eigendom, inclusief brandstof, verzekering en onderhoud.

3. Luister naar je gevoel

Uiteindelijk is het belangrijkste dat je je goed voelt bij je keuze. Luister naar je instinct en kies de auto die het beste bij je gezin past.

Met deze tips en kenmerken in gedachten, kun je de perfecte gezinsauto vinden die past bij jouw behoeften en levensstijl. Succes met zoeken!

Plaats een reactie