Sanne heeft een zeer ernstige vorm van astma

| ,

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids&Kurken op Instagram en HIER om ons op Facebook te volgen

Over deze vorm is nog weinig bekend

Mijn hele leven heb ik al ernstige astma. Een chronische ziekte waar weinig over bekend is. De diagnose is als volgt: instabiel early onset, atopisch, eosinofiel, allergische ernstig astma. Het typische astma plaatje waarbij je een pufje neemt en klaar bent, geldt helaas totaal niet voor mij. Ernstige astma is nog helemaal niet zo bekend helaas.

Zwanger worden was een groot wonder

Al vanaf mijn elfde heb ik longrevalidaties in Zwitserland meegemaakt en ben ik gewend om veel tijd in ziekenhuizen door te brengen. De aankomende longrevalidatie wordt mijn zesde in Zwitserland. Dat ik zwanger kon worden en een gezond kindje (buiten de zware zwangerschap) op de wereld kon zetten, voelt als een groot wonder voor ons. Vanaf het begin van mijn zwangerschap ben ik gelijk medisch geworden en de longrevalidatie die ik toen in Nederland volgde, moest ik helaas mee stoppen. 

Mijn lichaam had het enorm zwaar

Morris groeide in de zwangerschap soms wat minder en mijn lichaam had het heel erg zwaar, waardoor ik een paar keer in het ziekhuis heb gelegen. Uiteindelijk hebben wij ons doel van 37 weken gehaald en ben ik toen ingeleid. Daar was onze Morris, perfect en gelukkig helemaal gezond verklaard. 

Er is meer achteruitgang

Helaas ben ik sinds twee jaar steeds sneller achteruit aan het gaan. Vorig jaar was mijn eerste longrevalidatie in het buitenland als moeder. Erg moeilijk, maar ik was ook zo ver heen dat ik dit niet goed kon beseffen. Helaas was ik deze opname te ziek en kon ik met alle prednison en andere medicatie niet opknappen. Hierdoor moesten we het afgelopen jaar eerst in Nederland keihard aan de slag; nieuwe medicijnen, een operatie en ga zo maar door. Alles is geoptimaliseerd voor zover mogelijk, maar dit betekent wel dat ik op dit moment uitbehandeld ben. Gelukkig wel met enig uitzicht. Want er komen nieuwe medicijnen aan die nog moeten worden vrijgegeven door de verzekeringen. 

Er zijn mooie en zware dingen op mijn pas gekomen

Afgelopen jaar is er veel gebeurd. Heel veel mooie dingen en ook zware dingen. We hebben samen een nieuw (droom)huis gekocht, welke ook zoveel mogelijk op mij is aangepast. Denk aan een gietvloer, keuken op hoogte en ga zo maar door. Ik maak eigen handgemaakte sieraden wanneer ik energie heb en verkoop deze zo af en toe samen met mijn schoonzus op een markt. Het is zo fijn om mensen blij te maken met mijn sieraden. Naast dit houd ik van feestjes organiseren. Het perfect tot in de puntjes stylen en hier weer content van maken. Ik ben zorgzaam en maak het graag mensen om mij heen naar hun zin. Dit ook natuurlijk als bedankje voor alle hulp die wij van iedereen krijgen. Want zonder al deze mensen had ik dit allemaal niet gekund. Ik probeer altijd te genieten van alles wat wel lukt. En hier focus ik mij dan ook op. 

Ik ben in Nederland uitbehandeld

Helaas word ik steeds weer zieker en ben ik op dit moment in Nederland uitbehandeld. Dit betekent dat ik vanaf half februari weer voor twee maanden voor een longrevalidatie naar Zwitserland zal moeten gaan. Twee maanden zonder Morris en Merijn. Nu Morris wat groter is, kan praten en zo op mij leunt, is het echt wel een mega ding. Hoe kan ik dit knappe ventje twee maanden achterlaten? We zijn al druk bezig met het maken van een aftelkalender voor hem zodat hij kan zien dat mama echt weer thuiskomt. Ik weet dat alles goed komt en Morris in goede handen is. Merijn werkt offshore wat inhoudt dat Morris ook twee keer een hele week en een keer een paar losse dagen bij mijn ouders zal zijn. Gelukkig is dit voor hem echt een hele fijne plek. 

Ik hoop weer de moeder en vrouw te kunnen zijn die ik wens te zijn

Ook heb ik veel hoop en vertrouwen op een geslaagde revalidatie. Een revalidatie die mij weer lucht gaat geven, letterlijk. Zodat ik ook de moeder kan zijn die ik wil zijn, die Morris verdient. De vrouw die Merijn verdient en de Sanne die ik al zo lang mis.

SANNE

Insta: @sannemenger 

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids&Kurken op Instagram en HIER om ons op Facebook te volgen

Plaats een reactie