Mijn moeder belt mij in paniek: “Lilya haar oogjes draaien weg en ze reageert niet meer” 

|

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids&Kurken op Instagram en HIER om ons op Facebook te volgen

Laat je email achter via de roze button onderaan deze blog, dan krijg je een bericht zodra er een nieuw deel van deze reeks wordt geplaatst!

Emily schrijft een reeks over haar dochter Lilya. Dit is deel 1.

We leken een mooie toekomst tegemoet te gaan met ons gezin

Het jaar 2022 begon goed voor ons. Alles ging prima. Ik was in verwachting van Lilya’s broertje en we waren op huizenjacht omwille van onze gezinsuitbreiding. Het was het jaar waarin Lilya naar school zou gaan, en bovendien trotse grote zus zou worden. Tot hier op 28 februari geheel onverwachts een verandering in kwam. Een dag die in mijn hart gegrift staat.

Plotseling belde mijn moeder

‘s Morgens had ik Marokkaanse pannenkoekjes voor Lilya gemaakt, daarna zette ik haar in bad en deed haar kleertjes aan. We moesten namelijk op bezichtiging en Lilya ging even naar mijn moeder. Ze was daar graag. De bezichtiging was goed en we waren onderweg om Lilya op te halen. Onderweg naar huis belde mijn moeder dat Lilya heel bleek zag en ze niet reageerde. “Ze draait weg met haar oogjes en probeert over te geven”, zei ze. Mijn moeder vroeg of ze recent gevallen was. Ze klonk heel ongerust. Ik raakte meteen in paniek. Ik zei dat er niets speciaals was gebeurd en dat ze meteen een ambulance moest bellen.

Er kwam een ambulance

Gelukkig waren we niet zo ver van haar huis. Eenmaal binnen zag ik meteen dat het niet goed was. Mijn man pakte Lilya voorzichtig op en probeerde een reactie te krijgen, maar ze bleef wegdraaien met haar ogen en braakte steeds zonder dat er iets uit kwam. Ondertussen kreeg ik telefoon van het makelaarskantoor met goed nieuws. Ik kon natuurlijk niet blij zijn, ik wilde dat mijn dochter geholpen werd. De ambulance kwam eraan. Ze legden Lilya op de bank en namen haar temperatuur op. Ze had 39 graden koorts en kreeg stuipen. Op het eerste gezicht dachten de ambulancebroeders aan koortsstuipen. We werden direct naar het ziekenhuis gebracht. 

In het ziekenhuis kwam Lilya weer bij bewustzijn

Het duurde een tijdje voor Lilya weer bijkwam. Eenmaal terug bij bewustzijn was ze heel moe en suf. De ambulancemedewerker kwam nog langs met een mooie knuffel en even later mochten we naar een kamer. We werden heel vriendelijk ontvangen en ik gaf Lilya haar bekertje met drinken. Kort daarna spuugde ze alles uit en zag ik dat ze weer amper reageerde. Ik drukte op de knop en vrijwel direct stond er een verpleegkundige in de kamer. Ik zei haar dat ze de dokter moest bellen, want dat we dachten dat ze weer een aanval zou krijgen. De dokter werd gebeld en in de tussentijd kreeg Lilya een volgende aanval. Ze kreeg direct medicijnen en de dokter belde of er plek was om Lilya naar de MRI te brengen. 

Lilya kreeg een MRI om meer duidelijkheid te geven

Samen met de verpleegkundige en een arts gingen we direct naar de scan. Ik moest wachten in de wachtkamer omdat ik in verwachting was. En ook al mag je niet het ergste denken, als je daar in de wachtkamer zit denk je direct het ergste. Ik dacht: “Als ze maar geen tumor heeft, kanker of zoiets.” Gelukkig kwam daar al snel het verlossende nieuws: op de MRI was niets te zien. Lilya had ook geen stuipen meer en sliep heel veel. Ik dacht: “Dat is goed, want het zal allemaal erg vermoeiend zijn.”

Er werd nog steeds epileptische activiteit gezien

De volgende ochtend stond er een EEG gepland. Maar ook tijdens de EEG sliep Lilya gewoon door. Op de EEG zagen ze nog epileptische golven in haar hersentjes, wat een grotere aanval zou kunnen aanwakkeren. We moesten starten met Keppra, een medicijn voor epilepsie. Er stond nog een MRI gepland over een maand. Alles ging nu weer beter. We mochten naar huis. Ik gaf Lilya haar medicijnen op vaste uren, want dat was heel belangrijk. Dit moest we twee weken volhouden, maar toen ging het weer mis…

Lees HIER verder.

EMILY

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids&Kurken op Instagram en HIER om ons op Facebook te volgen

Laat je email achter via de roze button onderaan deze blog, dan krijg je een bericht zodra er een nieuw deel van deze reeks wordt geplaatst!

Plaats een reactie