Ik heb een relatie met een man die ruim 20 jaar jonger is

| ,

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids&Kurken op Instagram te volgen.

Ik ben 41 jaar en ik heb 3 kinderen van 7, 6 en 4 jaar oud. Nooit in mijn leven had ik bedacht of kunnen voorstellen dat ik een relatie zou aangaan met een enorm leeftijdsverschil. En toch is dit gebeurd…

Mijn scheiding met de vader van de kinderen was drie jaar terug

Mijn ex-man was mijn jeugdliefde. Toen mijn oudste zoon Hugo 4 jaar oud was, besloten we te gaan scheiden. We waren vanaf de middelbare school samen en langzaam uit elkaar gegroeid. We bemoeiden ons niet meer met elkaar. We communiceerden alleen over praktische dingen. De liefde was ver te zoeken. Toen we op een avond beiden op de bank op onze telefoon zaten, had ik het gehad. We zaten allebei in onze eigen bubbel. “Ik wil scheiden”, zei ik. Theo keek van zijn telefoon en bevestigde: “Ik denk dat dat een verstandig plan is”. We zijn goed, en zonder ruzie uit elkaar gegaan.

De co-ouderschap hebben we goed geregeld

Theo en ik hebben ons uiterste best gedaan voor de kinderen. Om de week hebben we de kinderen. Ze zijn er aan gewend. Zowel Theo als ik komen inmiddels naar voetbalwedstrijden, dansoptredens, afzwemmen en schoolgesprekken. Wat dat betreft zijn we een goed team. Onze kinderen lijken gelukkig. Theo en ik hebben een goede band met elk kind, zowel met Hugo als Linda en Claartje.

Ik ben manager van een kledingwinkel

Het is een groot bedrijf in Nederland met tientallen vestigingen. In 2022 stond een trainingsdag gepland met veel werknemers. Ook ik deed mee aan verschillende werkgroepen. In de werkgroep marketing, kwam ik mijn nieuwe liefde tegen: Roan. We moesten in duo’s opdrachten doen. Ik was een duo met Roan. Het klikte ontzettend tussen ons. We deden lachend de opdrachten, maar hadden ook goede gesprekken over onze levens. Hij woonde op zichzelf en had grote dromen. Ik herkende veel van mezelf in hem. Hij vroeg veel door over de kinderen en was oprecht geïnteresseerd. Ook gaf hij goed advies. Ik voelde me heel fijn bij hem. Ik vond het jammer dat de dag zo snel voorbij was. Aan het einde vroeg hij mijn nummer en dat gaf ik aan hem. Toen ik thuis was had ik een appje: “Nu heb je mijn nummer ook”.

Ik schatte hem jonger in dan ik, maar ik had nooit gedacht dat hij zó jong was

Na een week appten we elkaar dagelijks. Het voelde gelijk al zo vertrouwd met hem. Aan het einde van de week belde hij me op. Mijn hart ging tekeer. “Kom op, ik ben volwassen”, sprak ik mezelf toe. We kletsten een uur lang en aan het einde van het gesprek vroeg hij me op date. Ik stemde toe en regelde een oppas voor de kinderen. Dagen keek ik er naar uit.

Roan en ik spraken af in een Grieks restaurant

We bestelden heerlijk eten en dronken wijn. Hij gedroeg zich zo volwassen. Het leek alsof ik mijn soulmate had ontmoet. Ik schatte hem in als een dertiger. En daar had ik in mijn hart vrede mee. “Hoe oud ben je eigenlijk?’, vroeg Roan aan mij. “Precies 40”, antwoordde ik. Ik wist dat ik ouder was dan hij, duidelijk, en vroeg me af wat hij van mijn leeftijd vond. Roan kreeg grote ogen. Hij bleef stil. Er was iets aan de hand. Het leek alsof hij een storing kreeg. “Je ziet er jonger uit”, stotterde hij. “Wat is er aan de hand”, vroeg ik me af. Roan bleef naar zijn bestek staren. En ineens voelde ik het. Het leeftijdsverschil. Dat was het. “Hoe oud ben jij?”, vroeg ik gespannen. Deze wending voelde vreselijk.

“Ik ben bijna 21 jaar”, stamelde Roan

We keken elkaar een tijd aan. We waren met stomheid geslagen. Ik had hem nooit zo jong geschat en hij mij nooit zo oud. Dit was echt vreselijk. Ik wilde zo graag bij Roan zijn en dit verder onderzoeken. We waren allebei aangeslagen. Door dit nieuws rondden we snel de date af en reden we beiden naar huis. We hadden een hoop om over na te denken. Thuis rolden er tranen over mijn wangen. Ik zag een toekomst met Roan voor me. Ik viel onrustig in slaap.

De volgende dag belde Roan

Ik twijfelde of ik moest opnemen. Toch deed ik het. “Ik wil je niet kwijt”, zei Roan aangeslagen. “Wat zal iedereen van ons denken?”, wierp ik tegen. We hadden een lang en moeilijk gesprek. Roan begon verliefd op me te worden. Ik wilde diep in mijn hart voor hem kiezen. We besloten er toch voor te gaan. Als het echt werkte tussen ons, zouden we hem pas later aan mijn kinderen voorstellen. Dit deden we na een half jaar. Mijn kinderen zijn helemaal gek op Roan.

Mensen kijken ons altijd na als we hand in hand lopen of een kus geven

Ik zie ze denken: “Het zou haar zoon kunnen zijn…”. En dat is zo. Maar ik weet dat leeftijd maar een getal is. Roan is zo’n oude en wijze ziel. Hij verrijkt niet alleen mij, maar het hele gezinsleven. Hij houdt zich veel bezig met de kinderen. Hij voetbalt met Hugo, danst met Linda en kijkt tv met Claartje op schoot. Ik ben oprecht trots op ons gezin.

1 gedachte over “Ik heb een relatie met een man die ruim 20 jaar jonger is”

Plaats een reactie