Binnenkijken bij Eva (29): “Ik woon met mijn dochter (3) in een seniorenwoning, we hebben er wat moois van gemaakt”

| ,

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids&Kurken op Instagram te volgen.

Hoe is jullie gezinssamenstelling?

Ik woon samen met mijn 3-jarige dochter en kat Panda. Ik werk als teamcoördinator in de kinderopvang, voor 24 uur.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 20231017_135737-1024x461.jpg

Vertel wat meer over jullie huis

Sinds maart 2023 wonen wij in een 55+ woning in Winsum, het mooiste dorp van Nederland! Het is een erg rustige buurt, dat kan ook haast niet anders tussen alle senioren. Via via zijn we hier terecht gekomen toen de nood voor een woning hoog was. Graag laat ik jullie op deze manier zien hoe klein ook echt fijn kan zijn. Onze woning is ongeveer 45m2. Gelukkig hebben we een zolder van dezelfde oppervlakte. Helaas is deze alleen begaanbaar via een vlizotrap (luik in het plafond). We hebben een minituintje, aan een groot grasveld vast. Dus genoeg speelruimte voor mijn dochter.

Wat maakt dat jullie op dit huis vielen?

Ik ben niet perse op dit huis gevallen. Dit huis kwam op mijn pad toen ik het nodig had. Door een relatiebreuk was ik op zoek naar een woning. Via familie, die ook in Winsum wonen, kwam dit huisje op ons pad. In het begin noemde mijn dochter het mama’s kleine huisje, maar ondertussen is het echt ons thuis. Het heeft dus geen bijzondere karakteristieke dingen, maar ik heb het wel 100% eigen gemaakt, naar mijn smaak. In de slaapkamer had mijn (toen nog 2-jarige) dochter ook veel inspraak. Aangezien we deze kamer delen. Op het moment zelfs nog het bed.

Wat hebben jullie verbouwd aan dit huis?

Het is een huurhuisje, dus ik heb niks verbouwd. Wel heb ik alles geverfd en behangen, een nieuwe vloer erin gelegd en de tuin een stukje groter gemaakt aan de hand van een schapenhekje. Al met al was ik rond de €1500,- kwijt om het huis naar mijn smaak in te richten en te stylen. Afgelopen maand heb ik de zolder aangepakt. Dit is omgetoverd tot speelkamer voor mijn dochter. Er hangt nu een schommel en er staat een poppenhuis. Ook is er een muur geverfd met schoolbord verf. Dit heeft mij bij elkaar ongeveer €200,- gekost.

Hoe zou je je interieurstijl omschrijven?

Mijn smaak is een mengelmoes van allerlei dingen. Ik hou van kleuren op de muur, maar ook van zwart en strak, ben ik erg fan van. Dit zie je ook terug in mijn meubels. De kleur geel speelt een enorme rol in de woonkamer. En alle kleuren van de regenboog zijn te vinden in de slaapkamer, dankzij mijn dochter die het behang heeft uitgekozen.

Vertel eens iets over je huisindeling

Zoals ik al zei hebben wij een klein, maar fijn huis. Het huis bestaat uit een afgesloten keuken dat grenst aan de hal. De hal brengt je naar de wc en badkamer en naar de woonkamer. De slaapkamer is te bereiken via de woonkamer en via de badkamer. Aan de woonkamer zit een terrasje, hier heb ik een klein stukje gras van de gemeente bij gepikt, door er een schapen hekje te plaatsen. Zo hebben we toch nog een beetje een eigen tuintje. Ik heb twee favoriete plekken in huis. Op mijn lange bank, lekker languit om een serie te kijken of een boek te lezen. Of aan de eettafel, lekker dineren met mijn dochter of om te werken achter mijn laptop. De favoriete ruimte van mijn dochter is met stip de speelzolder. Sinds die is omgetoverd tot speelkamer, speelt ze het liefst de hele dag daar boven. De discolampen gaan dan aan en ze schommelt eindeloos. Ook tekent ze op de muur met krijtjes en speelt ze graag met het poppenhuis.

Wat zijn echte pronkstukken in huis?

Ik ben heel erg blij met de twee persoonlijke kunstwerkjes. Eén gemaakt door een vriendin van mij en de ander door de tante van een vriendin. Ze geven het huis nog meer persoonlijkheid. Ook zijn de bank en het houten speelhuis echte pronkstukken. Door deze grote meubels lijkt de kleine ruimte veel groter.

Wat is je grootste miskoop?

Heel eerlijk gezegd heb ik geen miskoop gedaan voor het huis. Ik noem mijzelf wel eens mevrouw miskoop, omdat ik vaak in allerlei advertenties trap, maar dat gaat voor deze woning gelukkig niet op. Maar wat niet is, kan nog komen natuurlijk.

Is het huis af of zijn er nog ideeën die uitgewerkt moeten worden?

Ik zou graag zien dat mijn dochter haar eigen bed krijgt. Zo samen is erg gezellig maar ze is ondertussen 3 en ik ben wel weer toe aan mijn eigen ruimte. Een stapelbed, 2-persoons beneden en 1-persoon boven, lijkt me een goeie oplossing. Voordat ze 4 jaar wordt zou ik het liefst verhuizen naar een woning met meer kamers.

Waar shop jij voor je huis?

Veel komt van de Ikea of Kwantum. Ook heb ik wat dingen tweedehands gekocht of via bekenden kunnen krijgen.

Lees HIER andere binnenkijkers

EVA

Plaats een reactie