Eva: “De voordelen van wonen in Valencia in vergelijking met Nederland”

| ,

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids & Kurken op Instagram te volgen.

Een tijdje geleden hebben we ons verhaal gedeeld over onze emigratie:

Wij deden het, wij emigreerden met het gezin naar Spanje

Eva is met haar gezin naar Valencia geëmigreerd, bevalt het leven daar?

Ook heb ik gedeeld hoe we elkaar ontmoet hebben:

“Ik zag een foto van een gespierde jongen in een tanktop en twijfelde om hem snel weg te swipen”

Het voelt al als veel langer geleden

In maart wonen we alweer 2 jaar in Spanje. Het voelt op een of andere manier veel langer. Nederland voelt echt als iets van heel vroeger wat al heel lang niet meer van toepassing is. Sinds dat we hier wonen zijn we ook maar 1 keer terug geweest naar Nederland. We gaan eigenlijk alleen voor de noodzakelijke dingen en we vinden het veel leuker als mensen bij ons langskomen in Spanje. 

Veel Nederlanders hebben motto´s die wij zien als bangmakerij

Het gekke is ook, hoe langer we weg zijn uit Nederland hoe anders we er ook tegenaan gaan kijken. Nederlanders hebben van die motto’s als `Het is hier allemaal super goed geregeld´, ‘Wat als je in het ziekenhuis komt in het buitenland’, van die bangmakerij dat Nederland alleen goed is en het daarbuiten het allemaal niks is. Maar als je je erin gaat verdiepen is de gezondheidszorg in Spanje bijvoorbeeld veel beter dan in Nederland. Ik ben nu bang om in het ziekenhuis terecht te komen als ik in Nederland ben. Natuurlijk zijn sommige dingen wel beter geregeld in Nederland, voornamelijk op het gebied van uitkeringen. Maar zeker niet alles en het weegt ook niet op tegen de voordelen van het leven in de zon. 

Wij ervaren veel voordelen van wonen in Spanje

We genieten hier echt van de kleine dingen. Ik kan er zo van genieten dat de zon zich bijna elke dag laat zien, dat je bijna het hele jaar in je t-shirt rond kan lopen en dat je zelfs in januari in je tanktop op het terras kan zitten. Maar ook dat mensen geen haast hebben in de supermarkt, geen files, en ga zo maar door. 

Onze dochter heeft het ook erg naar haar zin

Onze dochter heeft inmiddels vrienden die uit alle uithoeken van de wereld komen. Italië, Amerika, Oekraïne, Ierland, Zuid Afrika ga zo maar door. Heel leuk dat ze opgroeit in een soort internationale community. Dat vinden we wel een groot voordeel van de privéscholen die je hier hebt in Spanje. Ze hebben naast hun Spaanse vrienden ook veel vrienden van over de hele wereld en daardoor krijg je veel mee van andere culturen. 

We leren steeds meer mensen kennen

Toen we hier net kwamen wonen trokken we vooral naar de Nederlanders toe. Ik merk nu dat ik daar juist steeds minder behoefte aan heb. Met de Nederlanders was het voornamelijk elke keer drama terwijl we dat met andere culturen nog niet hebben meegemaakt. Het is wel echt aftasten omdat je met Nederlands vaak vrij lollig en joviaal bent in de communicatie en dat is per cultuur wel anders hoe dat verloopt. 

Thuiswerken bevalt nog steeds erg goed

Ook qua werk gaat het heel erg goed met ons. We werken nog steeds bij de bedrijven waar we in het begin voor zijn gaan werken, volledig vanuit huis. We hebben het heel erg naar ons zin bij deze bedrijven en zijn heel dankbaar dat we niet naar kantoor hoeven iedere dag. Tussen meetings door kan ik lekker even mijn benen strekken en een rondje lopen door de tuin of zelfs meetings buiten houden. Het scheelt ook enorm veel qua woon- en werkverkeer, al moeten we wel onze dochter nog steeds naar school brengen in de ochtend (15 min rijden en 15 min terug). 

We hebben een investeringspand gekocht

Om wat meer zekerheid te hebben, hebben we afgelopen december ook een appartement gekocht als investeringspand. We gaan dit appartement verhuren zodat we daar extra inkomsten uit hebben. Daarnaast is het ook een toekomstplan voor onze dochter. De prijzen stijgen heel hard in Valencia en jonge mensen hebben moeite om een huis te kunnen kopen. De lonen liggen hier ook lager dan in Nederland. Dus mocht het zo ver zijn dat ze echt uit huis wil en ze kan niets, dan kan ze in ieder geval in ons appartement wonen.

Er moet enorm veel aan gebeuren

Hopelijk kunnen we over een tijdje nog een appartement erbij kopen maar we zijn er voorlopig wel even zoet mee. We hebben een appartement gekocht waar namelijk enorm veel aan moet gebeuren. Het moet echt volledig opnieuw gedaan worden. Er had 15 jaar niemand gewoond en het elektriciteitsvermogen van het hele appartement kan nog niet één föhn aan. Dus er zitten nu fulltime mensen in om nieuwe waterleidingen aan te leggen en de elektriciteit helemaal om te zetten. 

Ik wil mensen die willen emigreren helpen

Hiernaast heb ik ook nog een cursus gemaakt voor mensen die willen emigreren wat ik ook heel erg leuk vind om te doen. Ik heb hele positieve feedback mogen ontvangen en ben blij dat ik op deze manier ook mensen kan helpen. We hebben zelf duizenden euro’s uitgegeven aan experts in het begin omdat je echt niet alle info online zomaar kunt vinden. En elke situatie kan ook nog eens anders uitpakken. Dat ik dat nu voor mensen wat makkelijker kan maken vind ik fijn.

EVA

Insta: eva_invalencia

3 gedachten over “Eva: “De voordelen van wonen in Valencia in vergelijking met Nederland””

Plaats een reactie