‘Je huidige leven is echt over’, vertelt papa Jorn

| ,

Wij hebben weer een pareltje van een daddy gevonden! Zijn kersverse dochter Soe is nog maar een paar weken oud. En toch maakte hij tijd voor een leuk interview met Kids en Kurken. Kijk en lees weer lekker mee. 

Naam: Jorn van het Hof

Aantal volgers: ruim 16K

1. Stel jezelf even voor hot daddy!

Jorn, 35 jaar en trotse meidenpapa van 1 kleine aap van 2 jaar genaamd Fien en een 4 weken oude babygirl Soe.

2. Hoe reageerde je toen je hoorde dat je vader werd?

Ik heb altijd geroepen voor mijn 30ste vader te willen worden, helaas niet gelukt, maar zoals je begrijpt was ik er inmiddels wel ‘klaar’ voor 😉

3. Wat vind je het leukste en wat het irritantste aan het vaderschap?

Laten we met het irritantste beginnen….geen tijd meer hebben voor dingen. Bijna ieder moment staat in het teken van die kleine. Leukste is dat ieder moment in het teken staat van die kleine 😉  Het krijgen van ‘eigen’ vaste dingen is te gek, zo gaan wij bijvoorbeeld iedere week met z’n tweetjes boodschappen doen. 

4. Hoe is de rolverdeling tussen jou en je partner?

We hebben het redelijk gelijk verdeeld. De één doet wat meer van het ene en de ander van het andere.

5. Omschrijf jezelf als papa

Lief, druk, consequent, tikkeltje lomp en grappig, hoop ik.

6. Hoe vond je de bevallingen?

De bevalling van de eerste viel me 100% mee, ondanks dat ie 16 uur duurde en direct startte met stormweeen…maarja ik had die weeen dan ook niet 😀 Het lastige was wel de hulpeloosheid. Je kan en in mijn geval mag je weinig doen en dat is super frustrerend. Dus ben ik o.a. maar een eitje gaan bakken, maar dat viel niet in de smaak…ze trok de lucht van een gebakken ei niet. Ik was me uiteraard van geen kwaad bewust.

De tweede is natuurlijk niet lang geleden dus dat staat me nog vers in het geheugen. Het startte op Koningsdag en eigenlijk met de verkeerde reden. Mijn vriendin had een zwangerschapsvergiftiging dus alles kwam in een stroomversnelling. Na een paar checks ‘s avonds naar het ziekenhuis en daar mochten we meteen blijven. Na het inleiden van de zwangerschap konden we gelijk tukken, naja slapen is een groot woord op zo’n bed-stoel geval. Maar ik mag niet zeuren 😉 De volgende dag kwam alles eigenlijk heel snel op gang. Het was, ondanks de verkeerde start, een soepele en snelle bevalling. Na slechts 3 uur hadden we onze kleine meid al vast. 

7. Hoe zijn jullie op de kindernamen gekomen?

Daar waren we heel snel uit. Buiten dat we het een mooie naam vonden, is het ook een mooie combi tussen mijn zus d’r naam en die van mijn schoonzus. Fee x Elien = Fien. De naam Soe is eigenlijk heel spontaan gekomen. We vonden een aantal namen mooi, maar twijfelden, toen kwamen we ‘s avonds in bed in één keer op deze naam. Wij vonden het een stoere en leuke naam die lekker bij Fien past.

8. Wat is je gênantste moment geweest met je kid?

Tja, ik ga dus wekelijkse met die kleine aap boodschappen doen en één keer stonden we bij het groente en fruit, mevrouw stond lekker in het boodschappenwagentje, wat af te wegen toen er een oorverdovend geluid te horen was. Die kleine liet dus een scheet en niet zomaar eentje, nee echt eentje van het niveau van een volwassene. Wat denk je, iedereen mij aankijken. Ik natuurlijk meteen tegen Fien dat ze pardon moest zeggen, maar mijn omstanders keken me nu nog vreemder aan…

9. Wat is je tip voor papa’s to be?

Geniet nog even van het leventje dat je nu hebt, want ja het is waar… je huidige leven is straks over! Maar wees niet getreurd, ook het cliché is waar, mooier wordt het niet met zo’n kleintje. En ja er zijn momenten dat je verlangt naar je oude leventje, maar een kus of knuffel van zo’n draakje laat je alles vergeten. 

Neem vooral een kijkje op zijn Instagram voor nog meer leuke en knappe foto’s!

Plaats een reactie