Herken je dat….?

|

….zo een dag dat alles tegenzit?

Nou zo had ik er ook één en het werd van kwaad tot erger.

Omdat de meiden met hun vader op vakantie gingen, kreeg ik Sarah het konijn als logée. Haar nieuwe leefomgeving voor maar liefst 8 dagen was blijkbaar erg wennen voor haar en dat uitte zich in gestamp in de eerste nacht.

Na een erg korte nacht door stampertje ben ik de vader van de kinderen gaan helpen met de laatste dingen voor ze zouden vertrekken. Ik zat daar met een enorm slaaphoofd om 8.15u de meiden hun haren te doen en vouwde de laatste kleding in hun koffertjes.

Goed dat ik er was, want meneer vergat bijna belangrijke papieren die je mee moet nemen als je als alleenstaande ouder op vakantie gaat. 

Nog even een verplichte pre-vakantie pose en natuurlijk nog even wat selfies, alles ingepakt en in de auto geladen vertrokken ze dan naar het gezelschap dat mee zou gaan.

Tja, en daar gingen ze dan. Fietsend reed deze mama achter de auto aan en zag nog net twee zwaaiende handjes vanaf de achterbank. En de emo miep die ik dan ben moest wel even slikken. Hun allereerste vakantie met papa naar het buitenland. Best wel weer een mijlpaal die ik moest overwinnen.

Afleiding

Maar gelukkig begon ik die week weer met werken, en had deze mama de nodige dosis afleiding.

Na de administratie gedaan te hebben, ging ik weer naar huis. En bij binnenkomst even vergeten dat daar de lawaaimaker van die nacht in haar kooi zat.

Door mijn binnenkomst schrok ze zo hard dat madame als een gek door haar kooi begon te rennen en zo hard dat de bovenkant van de kooi loskwam.

Daar ging ze. Ontsnapt in een onbekende omgeving voor haar.

Overal lagen de keutels en het vieze stuivende hout zaagsel in huis, terwijl Sarah erg druk was met het rondrennen op zoek naar veiligheid.

Good Lord. Zie dan zo een bang beestje maar weer te pakken te krijgen. Niet te doen dus. Maar ondertussen lagen de keutels overal en kon ik het alleen maar vies vinden, maar was stofzuigen op dat moment wel verstandig. Lekker boeiend dacht ik. Bang was ze toch al. En je raad het al, ze werd nog wilder, maar ik moest en zou die keutels uit de woonkamer hebben. Ik alles opgezogen, de kooi weer in elkaar gezet en nu op zoek naar Sarah. Ik wilde haar gewoon weer in haar kooi, want het beste beestje wist altijd alle kabels als knabbelstaafjes te gebruiken bij mijn ex thuis en no way dat ze dat bij dus ook zou gaan doen.

Gelukkig was de zoektocht snel beëindigd, want ze had zich stilletjes in een hoekje van mijn erker gepland. Waar ze naar mijn idee iets te stil zat. Ik kon haar ook zo oppakken. Ik zag het meteen. Ze had bloed aan haar pootje. Bleek ze aan één van haar pootjes een nageltje afgescheurd te hebben. Tot in haar vlees. Echt heel zielig. Dus haar even bij me gehouden, ondanks mijn allergie, en toen rustig teruggezet in haar kooi.

Zo rust wedergekeerd en weer een gestofzuigd huisje.

Dikke pech

Dacht ik, want nog geen minuut naderhand gooi ik mijn keukenla dicht en zit daar mijn nagel/vingertop tussen. En helaas had ik op dat moment een vijf weken oude nagel op zitten, die al een beetje gammel was, en brak die dus af tot ver in mijn vlees.

Op dat moment was het goed dat mijn kids op vakantie waren en ik even vol gas mijn longen uit mijn lijf gescholden heb. Mijn god hé, wat een pijn doet dat. Nog nooit is me dat gelukt. Alleen dikke pech dat ik de week ervoor mijn afspraak had verzet naar de week erop en was dit het resultaat.

Natuurlijk begon het als een rund te bloeden, en was de pijn echt killing. Tja, wat doe je dan. Laat je hem zitten en wacht je tot je hem kort kan knippen/vijlen of bijt je door de pijn heen en knip je dan maar gewoon. Pijn deed het toch al.

Toch maar de kniptang gepakt en hem zo kort mogelijk geknipt. Mijn nagelstyliste geappt met een foto, zodat ze wist wat haar de maandag erop te wachten zou staan. Ze belde mij na een paar uurtjes met wat lieve tips en stelde mij gerust dat ik er gewoon een nagel weer terug op zou krijgen en ik met 10 gestylde nagels op vakantie zou kunnen. Jeeeej!! Happy me! 

Inmiddels is Saartje weer terug bij haar trotse eigenaar en ben ik verlost van rondvliegende keutels en opstuivend zaagsel wat enorme niesbuien en tranende ogen veroorzaakte.

Oh, en ook mijn nagel is weer helemaal gefixt.

Op naar nog 1,5 week afzien zonder mijn hartjes en dan zalig vakantie vieren.

Liefs Rilana

Plaats een reactie