Stewardess Marloes geeft tips voor je vliegreis met kinderen

| , ,

Omdat ik stewardess ben, mag ik voor een mooi prijsje met mijn gezin de hele wereld rondvliegen. Er wordt dan ook van mij verwacht dat ik dit regelmatig doe. Dat ik naar verre oorden als Bali, Curacao of Los Angeles vlieg. Met mijn kinderen. Zo ver. In een vliegtuig. Waar ze niet uit kunnen. En ik dus ook niet. Nee bedankt. Ik sla nog een paar jaar over. Ben jij niet een schijterd en beschik jij wel over stalen zenuwen en een oeverloos geduld? Dan heb je wellicht nog wat aan mijn tips.

Zeg ja. Dus geen nee. Als je kind vraagt om een snoepje, nog een filmpje, jouw toetje, geen kip of pasta maar wel de stroopwafel, zeg ja. Geen discussie aangaan met mensen onder de 8 in een vliegtuig. Het kost je teveel energie en je wint het toch niet. Dus al eten ze 10 uur lang liga’s met knijpfruit kijkend naar de 120e aflevering van Peppa Big, dit is niet het moment om consequent te gaan lopen doen.

Dat geldt ook voor de zindelijkheids training. Zet die buiten maar weer voort. Als je dan een moeder voor de 20e keer met haar kind naar het toilet ziet gaan, en het kind stiekem giechelend erbij (want we hadden gezegd blijven zitten in je stoel, maar niemand zegt nee tegen een kind wat moet plassen. En dat weet het kind ook), is het tijd voor de luier. En ja. Die gaan tot groot.

Neem eten mee wat je kind wél lust. Aiiiiii, nee, Keesje lust geen pasta. Of kip. Of Rijst. Heb je niks anders? Meestal hebben we niks. We zijn vaak lief genoeg om iets anders voor je kind te verzinnen. Maar soms ook niet. Stop je tas vol met dingen die je kind wel lust. En nogmaals, nu is niet de tijd voor consequente gezonde maaltijden. Dus als je kind enorm van witte bolletjes met hagelslag houdt, zit jouw tas vol met witte bolletjes hagelslag. En op de terugweg croissantjes, gesuikerde koekjes of donuts. Geen tijd voor #geensuiker.

Je kunt trouwens bij veel maatschappijen hele leuke kindermaaltijden bestellen.

Voor gratis! En dan zijn ze ook weer even lekker 15 minuten bezig. Win Win.

Extra kleding. Voor het hele gezin. Want als ze spugen/ plassen/ knoeien, doen ze dat nooit alleen over zichzelf. Weet ik uit ervaring. Dus als je fris op je bestemming wilt aankomen, neem voor iedereen wat mee.

Naast kadootjes om af en toe uit te pakken, neem ook een kussentje en dekentje mee. Eventueel een slaapzakje. Zodat het duidelijk is, nu is tijd om te slapen. Die van mij begreep dit niet. Dus ik geef je deze tip, geen idee of het werkt. Het schijnt. Kijk maar even en laat het mij weten. Dan probeer ik het bij mijn tweede kind nog eens.

GOUDEN TIP!!!!! Wees lief voor de stewards en stewardessen. Zoals overal geldt ook in het vliegtuig, what you give is what you get. Snauw ze niet af als je kind vervelend is, gil niet als je kind het eten niet lust, doe rustig als er niet geslapen wordt. Want geloof me, ik heb vaak zat met een huilende baby door het toestel gelopen zodat de moeder even kan eten. Of een spelletje met een kleuter in onze keuken gedaan, zodat papa even een half uurtje zijn ogen dicht kon doen. Mijn eigen meegebrachte broodje kaas gegeven aan een dreumesje. Maar alleen als je lief doet.

X Marloes

Plaats een reactie