Vakantiestress… Ontspan..TRUT!!

| , ,

Inmiddels zijn de vakantie’s al lang en breed begonnen maar voordat de vakantie begint heb ik een soort van ‘vakantie’stress. Moet je nagaan, we gaan op vakantie om te ontspannen toch?! Maar de voorbereiding geeft me stress. Mijn hoofd maakt overuren, boodschappen halen, bij verschillende winkels, ja….want overal haal ik m’n favoriete producten. De kapper staat gepland, de nagelstudio, de hond gaat dit jaar mee en moet haar inentingen nog krijgen, paspoorten zijn gelukkig nog geldig dat scheelt dan weer.

Ik kijk in de agenda en zie de eindfeesten op me af komen. O ja.. cadeautjes halen voor de juffen, ik schrijf me in op de lijst voor het eindfeest, dit jaar ontbreekt het me aan inspiratie en vul ik Ranja en Chips in. Ook voor het eindfeest van karate vul ik stokbrood in, lekker makkelijk dit keer en geen moeilijk gedoe.

Op het werk wurg ik me door het 2e kwartaal belastingaangifte en de dagen glippen aan me voorbij. Ik besluit de koffers alvast naar beneden te halen en gooi het gewassen zomergoed er in, normaal gesproken gaat dit goed maar met de zomerse temperaturen in ons land wordt dit net zo snel weer uit de koffer gehaald door de kids en schiet ik dus niet op, ik blijf wassen.

Een rare gewoonte van mezelf is ook dat ik altijd de bedden verschoon voordat we op reis gaan en dat m’n huisschoon moet zijn, alsof iemand dat controleert, eigenlijk moet ik gewoon de deur achter me dicht trekken. Ook presteer ik het ieder jaar weer om te veel te veel mee te nemen, ik leer het ook gewoon niet.

Ik moet eigenlijk een voorbeeld nemen aan m’n man, die komt thuis, gaat douchen, gooit vijf T-shirts in z’n koffer een paar korte broeken, ondergoed en klaar is ie… Jaloers ben ik daarop, géén stress, niks!

We vertrekken 1 dag later dan gepland. We laden de auto in en maken ons op voor onze Road Trip. Ik vink het lijstje nog 1 keer af in m’n hoofd voordat we gaan, paspoorten, portemonnee, etc. en dan gaan we..

Ik begin langzamerhand te ontspannen, bij de eerste de beste pitstop stoot ik m’n net gemanicuurde teennagel aan een steen en na drie dagen Road Trip ziet en voelt m’n haar eruit als stro, de net ingezette kleur vervaagd zelfs. Ik gebruik geen make-up meer en loop al dagen in dezelfde jurk, Fuck it! ik geniet!

Ik proef onderweg lokale, biologische wijn en sla een doosje in. We stoppen op de meest adembenemende plekken en nemen een duik in de azuurblauwe zee. De vakantie is begonnen.

Ik ga het volgend jaar anders doen! Ontspan Trut, ook vóórdat je op vakantie gaat.

Ik wens iedereen een fantastische zomer toe!!

Liefs,

Wendy

Plaats een reactie