New room for dochterlief!

|

Zoals je in mijn vorige blog hebt kunnen lezen is mijn dochter altijd een paar weekjes achter elkaar op vakantie met haar vader. Natuurlijk mis ik haar dan vreselijk en heb mezelf dus dit jaar maar eens een mooie opdracht gegeven.

Twee jaar geleden zijn mijn dochter en ik bij mijn vriend en zijn 2 zoons gaan wonen. Er was 1 kamertje over waar op dat moment een mooie inloopkast was, welke we dus moesten ombouwen naar een ruimte voor het bed van Lauren. Het zou een tijdelijke oplossing zijn, want we hadden in de planning binnen de 2 jaar een nieuw huis samen te kopen.

Begin dit jaar hebben we toch besloten te blijven in dit huis. Onder de voorwaarde dat ik het meer ‘eigen’ kon maken (In dit huis woonde mijn vriend ook met zijn ex).

De oudste zoon ging samenwonen met zijn vriendin en dus hielden we een kamer over! We hebben de zolder aangepakt voor de jongste zoon en zijn oude kamer werd Lauren haar nieuwe kamer. Hoera! Eindelijk een ‘echte’ kamer.

Ik kan al maanden bezig zijn met Pinterest borden verzamelen en inspiratie op doen. Lauren wilde heel graag een roze kamer, wat ik heb omgezet in oud roze tinten.  Een bureautje was ook een van de ‘eisen’.

Verder vind ik het leuk om oude spullen te hergebruiken en ben ik altijd op zoek naar budget-oplossingen. Het moet ‘eigen’ zijn, geen kant-en-klare brochure kamer.

Ik vind de combinatie van oud roze met geel echt fantastisch en ik ben daar mee aan de slag gegaan. 

In onze kantoorruimte beneden hadden we nog een leuke boekenkast, die ik oud roze schilderde en opleukte met leren handgreepjes. Het tvtje hadden we nog over van de jongens.  Er zit alleen een mogelijkheid op om dvdtjes te kijken hoor, no worries.

Van een oude letterbak maakten we een bureautje. Ik had dit idee opgedaan op Pinterest en we hebben dit een eigen invulling gegeven. Met wederom gele leren handgreepjes maakte ik een ophangsysteem voor haar papierrol (Ikea!) en met een ijzeren latje kan ze elke keer een stuk afscheuren om op te tekenen. Het krukje kocht ik bij Ikea, de pootjes verfde ik zelf.

Onder haar bed verschuilen zich 3 houten kistjes, gekocht bij de bouwmarkt. Ik verfde deze in de kleuren waarvan ik nog wat verf over had en schroefde er wieltjes onder. (ook ikea..) Ideaal voor rondslingerend speelgoed!

Ik maakte het geheel af met wat unicorn details her en der en een toffe IXXI van het meisje en de parel. Welke ik overigens zelf roze heb gemaakt in Photoshop.

Wat vinden jullie er van? Nog meer doe-het-zelf-mama’s?

Let me know!

Liefs,

Lisa

Plaats een reactie