6 tips voor lang in de auto met kids

|

Allereerst mijn tips voor reizen met kleine kids in de auto (als je al terug bent, bewaar ze voor de volgende vakantie :p)

1. Rij s’nachts; kids in pyjama in de auto, kussentje en/of dekentje erbij en de eerste paar uren heb je nergens last van.

2. Neem kleine cadeautjes mee, elk half uur eentje. En dan het liefst cadeautjes waar ze iets aan hebben tijdens de reis.

3. Koop een luisterboek cd, duren vaak een uur maar je hebt ze (met geluk) een uur stil!

4. Maak kleine bakjes; met snoep maar ook met fruit, wat hartigs etc. Geef ieder zijn eigen bakje, is wel wat werk maar voorkomt een hoop gezeur..

5. Schrijf van tevoren in aparte schriften opdrachten. En geef ieder kind dan zijn/ haar schrift. Dus bijvoorbeeld het autospel (zoek zoveel mogelijk gele/ witte etc kentekens) of maak de mooiste .. etc.

6. En zie je het echt niet zitten; boek een vliegtuig. Op tijd boeken en Salzburg of Innsbruck zijn zo duur nog niet en je bent er met een uur of twee 🙂

Om te kunnen herstellen zijn wij naar Oostenrijk gegaan, hier woont mijn familie. Mijn ouders, zus en haar gezin (man en drie kids) zijn een mega avontuur aangegaan door hierheen te verhuizen. 

Oostenrijk was een land waar wij alleen kwamen als er bergen vol sneeuw waren, in de zomer waren we hier nog nooit geweest. En ik kan je nu eerlijk vertellen wat een gemis… Zo puur, prachtige meren waar je in kunt zwemmen of met een trapboot of zelfs met een SUP (stand up paddling) op kunt gaan.

Hele mooie bergen, sowieso een prachtige natuur, maar ook zonder sneeuw zijn de bergen gaaf om op te lopen. En het uitzicht! Je bent zowat de hele dag buiten, in de schone, frisse berglucht! Heerlijk voor de kids maar ook voor jezelf. En als je er toch bent; massages, kuuroorden, pedicures etc, jezelf even wat quality time geven kan hier ook overal! 

Het eten is ook goed, schnitzels uiteraard maar de Oostenrijkers zijn op culinair gebied erg goed bezig en dan heb ik het nog niet eens over hun gebak!
Gelukkig bewegen we hier (inmiddels) veel, anders was ik zeker aangekomen.

Laten we het erop houden dat we een ander soort droomvakantie gehad hebben! 

Liefs Daphne

Plaats een reactie